رادیو مجازی اتاق ایران - 2 بهمن 1403

ایرج حسابی در گفت‌وگو با «اتاق ایران آنلاین»

مرحوم میر محمدصادقی، جلوی بسیاری از تندروی‌ها علیه فعالان اقتصادی ایستاد

ایرج حسابی، عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و کانادا، با ابراز تأسف از درگذشت علاء میرمحمد صادقی، گفت: او اهل میانه‌روی بود و جلوی بسیاری از برخوردهای تند با فعالان اقتصادی را گرفت.

28 آذر 1403 - 14:52
کد خبر : 72369
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و کانادا، با ابراز تأسف از درگذشت حاج علاء میر محمدصادقی، گفت: حاج علاء، اهل میانه‌روی بود و جلوی بسیاری از برخوردهای تند با فعالان اقتصادی را از همان اوایل انقلاب گرفت.

ایرج حسابی، در گفت‌وگو با «اتاق ایران آنلاین»، ادامه داد: حاج آقا علاء، بعد از انقلاب که برخوردهای تندروانه با فعالان اقتصادی اوج گرفته بود و بسیاری از تولیدگران و صاحبان کارخانه ذیل عنوان «طاغوتی» طرد شده و اموالشان مصادره می‌شد، به اتفاق آقای خاموشی نزد حضرت امام رفته و گفتند، اجازه بدهید این موضوع را ما تشخیص بدهیم و به هر فعال اقتصادی انگ همکاری با طاغوت نزنید. امام هم به مرحوم میر محمدصادقی اعتماد کردند و ایشان توانست با درایت خود بزرگان بی‌مانندی که خادم کشور بودند، از تعداد انگشت‌شمار طاغوتی جدا کند.

او افزود: مرحوم میر محمدصادقی، در همان زمان معتقد بود اولین چیزی که به تجارت کشور قوام می‌دهد، ارتباط خارجی است. او سهم بزرگی در ایجاد اتاق مشترک ایران و کانادا داشت و در این زمینه تبدیل به یک الگو شد.

او ادامه داد: مرحوم میر محمدصادقی، با توجه به اعتمادی که به او وجود داشت از طریق وزارت خارجه، از دولت کانادا دعوت کرد که در ایران سفیر معرفی کند. همین‌طور با مشورت ایشان، از سوی وزارت خارجه، سفرایی برای معرفی به کانادا انتخاب شدند که آشنا به بازرگانی باشند. این اقدام به تشکیل اتاق مشترک ایران و کانادا قوام بخشید و باعث پشتیبانی علمی از این اتاق شد.

مرحوم میر محمدصادقی چطور با سفرای کانادا تعامل می‌کرد؟

حسابی، بیان کرد: هر سفیری که به ایران می‌آمد را ایشان به‌طور خصوصی به منزلش دعوت می‌کرد که در واقع نوعی سفره‌خانه برای تعاملات اقتصادی و ملی بود. هم‌زمان افراد سرشناس کشور را دعوت می‌کرد که سفرا بتوانند به درایت تجاری ایران اعتماد کنند.

او افزود: حاج آقا علاء، با تاجری قدیمی در تبریز که چندین نسل در فرش‌بافی سابقه داشتند، ارتباط برقرار کرده و عکس سفرای جدید در ایران را به تبریز می‌فرستاد تا روی فرش‌های فاخر بافته شوند. او این عکس بافته‌های فاخر را به سفرا هدیه می‌داد. با این اقدام آن‌قدر رابطه قلبی میان این سفرا و فرهنگ ایران برقرار می‌شد که آن‌ها برای ارتباط مؤثرتر با ایران هر کاری انجام می‌دادند.

حسابی گفت: ما هر کاری در قاره امریکا و حتی با کشور آمریکا داشتیم، سفرای کانادا به دلیل همین روابط مرحوم میر محمدصادقی، به نوعی کارگزار ایران در این کشورها و تسهیل‌گر ما بودند.

در همین رابطه