رادیو مجازی اتاق ایران ۲۸ آذر ۱۴۰۳

سیدمهدی طبیب زاده در نشست با مدیران واحدها و تشکل‌های اتاق کرمان

اتکای اقتصاد استان کرمان باید از منابع به دانش‌بنیان منتقل شود

رئیس اتاق کرمان گفت: متکی بودن اقتصاد کرمان دستاورد چشمگیری برای استان نداشته و بر همین اساس اتاق کرمان در راستای رسیدن به اقتصاد دانش‌بنیان برنامه‌ریزی می‌کند.

30 آذر 1403 - 17:47
کد خبر : 72411
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان گفت: اقتصاد استان کرمان به‌شدت به منابع متکی است به‌گونه‌ای که 75 درصد درآمد مالیاتی استان از 10 شرکت وصول می‌شود و به‌شدت به منابع کشاورزی و معدنی تجدیدناپذیر متکی هستیم.

 سیدمهدی طبیب زاده در نشست با مدیران واحدها و تشکل‌های اتاق کرمان با بیان اینکه مسیری را برای خود ترسیم کرده‌ایم که ابتدای این جاده پرپیچ‌وخم، اقتصاد منابع محور است و می‌خواهیم انتهای آن، اقتصاد مبتنی بر دانش باشد، اظهار کرد: در حال حاضر در کرمان خلق ثروت از تکنولوژی وجود ندارد و بر اساس منابع خدادادی است.

وی با طرح این سؤال که آیا اصول حکمرانی چنین شرایط اقتصادی بر استان ایجاد کرده است؟ افزود: تمام عوامل توسعه در کرمان وجود دارد اما به نظر می‌رسد نیروی انسانی توسعه‌یافته در مسیر خود قرار نگرفته است.

طبیب زاده افزود: شاخص‌های توسعه استان متناسب با ظرفیت‌های کرمان نیست و اصول حکمرانی و فضای کسب‌وکار استان تحت تأثیر ناآگاهی، مسائل فرهنگی و ترس قرار گرفته است.

رئیس اتاق کرمان ادامه داد: اعتقاد داریم توسعه ابتدا باید در ذهن ایجاد شود و تا زمانی که انسان توسعه‌یافته نداشته باشیم، استان و کشور نیز توسعه پیدا نمی‌کنند.

وی با اعلام آمادگی اتاق کرمان برای برگزاری دوره‌های آموزشی و همچنین برگزاری بازدیدهای متعدد در راستای توسعه نیروی انسانی، خاطرنشان کرد: شعار ما پرورش انسان توسعه‌یافته، ماهر و مطالبه گر است.

وی با اشاره به 610 میلیون دلار صادرات کرمان در 8 ماهه نخست امسال، خاطرنشان کرد: در این مدت درمجموع 68 قلم کالای صادراتی کرمان بوده که نزدیک به 85 درصد آن متعلق به سه کالای خرما، پسته و مس بوده و صادرات تکنولوژی در کرمان بسیار پایین است.

طبیب زاده افزود: ارزش واردات استان به ازای هر کیلوگرم 11 دلار بوده که نشان می‌دهد اقتصاد کرمان به‌شدت منابع محور است.

رئیس اتاق کرمان اضافه کرد: برای رسیدن به اقتصاد مبتنی بر دانش باید اقدامات بسیاری در حوزه کار فرهنگی، زیرساخت، ارتباط و شبکه‌سازی، نوآوری، بازار و توانمندسازی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه سایه دستگاه‌های نظارتی بر فضای استان به‌شدت پررنگ و با پیگیری‌های متعدد این فضا در حال مثبت شدن است، گفت: ناآگاهی، به دلیل عدم وجود جاذبه‌های جذب نخبگان در بدنه اجرایی است که باید به این موضوع توجه شود.

طبیب زاده، با اشاره به تهیه فهرستی از پروژه‌های استان، بر اولویت‌بندی و سرعت بخشیدن پروژه‌ها تأکید کرد و گفت: اگر بر تکمیل پروژه‌های زیرساختی اقتصادی استان تمرکز کنیم، تحول جدی در استان صورت می‌گیرد.

آمادگی استانداری برای همکاری با اتاق کرمان

استاندار کرمان با بیان اینکه نوع فعالیت‌های اتاق کرمان برای من تازگی دارد و فکر نمی‌کنم مجموعه دیگری در کشور همچون اتاق کرمان به موضوعات مختلف ورود کرده باشد، گفت: امیدواریم این نوع فعالیت به الگویی مناسب در کشور تبدیل شود.

 محمدعلی طالبی، در این نشست با اشاره به اینکه پیش از ورود به کرمان تعاریف بسیار خوبی از اتاق و افراد فعال در این مجموعه به‌ویژه رئیس اتاق شنیده بودم، افزود: اقدامات و فعالیت‌های اقتصادی اتاق کرمان جای تشویق دارد و ظرفیت‌های بسیاری در اتاق کرمان وجود دارد که به‌خوبی خود را نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: در جلسات متعدد ظرفیت‌های بسیار خوب اتاق کرمان را دیدیم و بسیار خوشحالیم در مسیر حرکت و فعالیت‌های پیش رو چنین ظرفیتی را در کنار خود داریم.

استاندار کرمان خاطرنشان کرد: ما در بخش دولتی با اتاق کرمان گفتمان مشترک داریم و می‌توانیم با هم‌افزایی مناسب اقدامات خوبی در استان کرمان انجام دهیم.

طالبی، به‌کارگیری نیروهای جوان و ماهر در اتاق کرمان را مورد توجه قرار داد و گفت: وجود اندیشکده‌ها در اتاق کرمان که در موضوعات مختلف کار می‌کنند، بسیار ارزشمند است و جای تبریک دارد.

وی با اعلام آمادگی برای برگزاری جلسات متعدد با اتاق کرمان، تصریح کرد: مسائلی که در این جلسه مطرح شد، پیگیری می‌شود.

 طالبی برای پیگیری پیشنهادات اتاق کرمان در موضوع قانون معادن قول مساعد داد و گفت: از نمایندگان استان می‌خواهیم فرصت موجود برای اصلاحات قانون معادن را جدی بگیرند.

وی در ادامه دو موضوع پسته و خرما به‌ویژه فرآوری خرما در استان کرمان را مهم دانست و افزود: برای این موضوعات پیگیری‌ها به‌صورت ویژه انجام خواهد شد.

استاندار کرمان همچنین با اشاره به ظرفیت و اهمیت توسعه انرژی خورشیدی در کرمان، گفت: تولید دو هزار مگاوات انرژی خورشیدی در کرمان را مورد توجه قرار داده‌ایم و باید ساختاری ارائه داد تا این موضوع را به‌صورت ویژه در کرمان پیش برد و حتماً از ظرفیت اتاق کرمان به‌عنوان عضو کارگروه توسعه انرژی خورشیدی در کرمان استفاده می‌کنیم.

طالبی، همچنین افزایش گلخانه‌ها در راستای افزایش بهره‌وری در استان، توسعه پایدار، اصلاحاتی در سالن‌های فرودگاه کرمان و همچنین ایجاد مرکز نمایشگاهی، تفریحی و اقامتی در کرمان را مورد تأکید قرار داد.

برنامه‌ریزی برای حضور نهادهای مطرح بین‌المللی در سومین همایش کرمان آیدکس

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و امور زیر بنایی اتاق کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه اتاق کرمان در کشور رتبه اول را دارد، گفت: بخش خصوصی مطالعه عمیقی در توسعه استان انجام داده، این ظرفیت فکری امروز می‌تواند در اختیار استانداری قرار بگیرد و ظرفیت نخبگانی اتاق می‌تواند بازوی مشورتی خوبی برای دولت باشد.

علی نقوی، به مروری بر برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری کرمان آیدکس در کرمان پرداخت و افزود: این همایش از آنجا آغاز شد که زیرساخت‌های استان نسبت به پیشرفت‌ها ضعیف بوده و روزبه‌روز هم بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: نخستین دوره همایش به معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری پرداخت و در دوره دوم سطح خود را به‌شدت ارتقا داد و کرمان میزبان بزرگ‌ترین رویداد سرمایه‌گذاری کشور با حضور 300 مهمان خارج از استان بود.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و امور زیربنایی اتاق کرمان با اشاره به اینکه همایش کرمان آیدکس ظرفیت خوبی برای حضور نخبگان بود و گفتمان بخش خصوصی و دولت را رقم زد، خاطرنشان کرد: این همایش نتایج خوبی برای کرمان به دنبال داشت و امیدواریم در سومین دوره آن میزبان نهادهای مهم بین‌المللی باشد.

وی با اشاره به برقراری پرواز فلای دبی در کرمان به‌عنوان یکی از دستاوردهای کرمان آیدکس، گفت: وضعیت فرودگاه کرمان برای استقبال از مهمانان خارجی باید تغییر کند و در شأن کرمان و مسافران باشد. نقوی، همچنین ایجاد مرکزی نمایشگاهی، اقامتگاهی و گردشگری در کرمان را ضروری دانست.

در این نشست مدیران بخش‌ها و اندیشکده‌های اتاق کرمان به بیان کارشناسی شده مهم‌ترین مشکلات استان در موضوعات چالش‌های حوزه آب، معدن، گردشگری، صادرات خرما و پسته، صنایع کوچک و متوسط، توسعه گلخانه‌های مدرن، اقتصاد روستا، شاخص‌های توسعه پایدار و چالش‌ها و راهکارهای انرژی پرداخته و در راستای حل این مشکلات پیشنهاداتی ارائه کردند.

موضوعات :
در همین رابطه