رادیو مجازی اتاق ایران ۲۸ آذر ۱۴۰۳

استاندار کرمان در دیدار با هیات نمایندگان اتاق کرمان مطرح کرد

اتاق کرمان نظرات خود را برای انتصاب مدیران جدید استان ارائه دهد

استاندار کرمان با اشاره به اینکه سند تحرک بخشی این استان با استفاده از نظرات اتاق کرمان در حال تدوین است، از اتاق کرمان خواست برای انتصاب مدیران استان نیز نظرات خود را ارائه دهد.

01 دی 1403 - 09:51
کد خبر : 72416
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

استاندار کرمان گفت: از اتاق کرمان می‌خواهیم در راستای انتصاب مدیران استان، نظرات خود را در مورد مدیران اقتصادی و مدیران مرتبط با فعالیت‌های اتاق، ارائه دهد.

محمدعلی طالبی در نشست با اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان، افزود: برای توسعه استان نقشه راه مشخصی وجود ندارد به همین دلیل سند تحرک بخشی استان کرمان در حال تدوین است و از نظرات اتاق کرمان در این مسیر استفاده می‌کنیم.

وی با استقبال از پیشنهاد اتاق برای ایجاد ستاد تحول گردشگری استان کرمان، گفت: از برنامه‌های مسئولیت اجتماعی اتاق کرمان در استان به‌ویژه در ساخت مدارس تشکر می‌کنیم.

طالبی اضافه کرد: همچنین مسئولیت‌های اجتماعی معادن در استان باید هدفمند شوند و امیدواریم اقدامات خوبی در این زمینه رقم بخورد.

استاندار کرمان برای حل مشکلات پسته و همچنین بازگشت سهم معادن استان از حقوق دولتی، قول پیگیری داد و افزود: توسعه متوازن استان نکته مهمی است که در این نشست مورد توجه قرار گرفت و امیدواریم برنامه‌های استان در راستای رفع توسعه نامتوازن باشد.

وی با بیان اینکه به دنبال محقق شدن زنجیره کامل تولید فولاد و مس در استان هستیم، در بخش دیگری اظهار کرد: درخواست داریم آموزش کارشناسان ادارات با جدیت پیگیری و فرایند صدور مجوزها تسهیل شود.

تشکیل اتحادیه خیریه در کرمان ضروری است

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان در ادامه این نشست به مسئولیت‌های اجتماعی اتاق کرمان اشاره کرد و گفت: کار خیر در کرمان سامان نداشته و به‌صورت متفرقه و تکراری است؛ بنابراین درخواست داریم برای راهبری کار خیر در کرمان اتحادیه خیریه تشکیل شود تا با یک نقشه راه و تشخیص اولویت‌ها بتوانیم فعالیت‌های خیر را ساماندهی کنیم.

سیدمهدی طبیب‌زاده، با بیان اینکه کار خیر در کارآفرینی مشاهده می‌شود که نمونه آن احداث دانشگاه توسط مرحوم افضلی پور است، افزود: در اتاق کرمان نیز با این موضوع مواجه هستیم و همه اعضای هیات رئیسه و هیات نمایندگان اتاق کرمان در کار خیر نقش داشته دارند.

پیشبرد استان بر اساس نقشه راه مشخص باشد

رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه در حال حاضر هیچ نقشه راهی برای پیشبرد استان نداریم و همه به‌صورت جزیره‌ای کار می‌کنند، گفت: با توجه به اینکه ظرفیت‌های بالایی در استان وجود دارد، استانداری می‌تواند محوریت ایجاد نقشه راه باشد.

محمدعلی محمدمیرزائیان، با اشاره به تولید 50 درصد از پسته ایران در کرمان، اظهار کرد: خرما، مس، فولاد، زعفران، محصولات گلخانه‌ای و گیاهان دارویی از ظرفیت‌های استان کرمان هستند که باید نقشه راهی برای آنها داشت و برای حمل‌ونقل محصول در آینده اقداماتی انجام داد.

ستاد تحول گردشگری استان تشکیل شود

نایب‌رئیس اتاق کرمان نیز بیان کرد: حال گردشگری کرمان خوب نیست و مشکلات متعددی دارد که عدم اطلاع مدیران از اهمیت گردشگری در توسعه پایدار، نبود مدیر کارآمد، ضعف در بازاریابی، مشکلات زیرساختی، محدودیت‌های فرهنگی اجتماعی، عدم احساس امنیت مسافر، عدم‌حمایت دولت از سرمایه‌گذاران و عدم هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی ازجمله این مشکلات است.

محمدرضا بهرامی، راهکار رفع مشکلات گردشگری در کرمان را تشکیل ستاد تحول گردشگری استان دانست و گفت: این ستاد باید به ریاست استاندار تشکیل شود و حداقل ماهانه یک جلسه داشته باشد تا با برنامه‌ای چهار ساله بتوانیم اهداف را پیگیری کنیم.

صنعت پسته کرمان نیازمند رسیدگی فوری است

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان نیز با بیان اینکه مشکل روز استان در بحث نمونه‌برداری و صادرات پسته، مغز پسته و مغز سبز پسته به اروپاست، گفت: نمونه‌برداری مغز سبز باید هر چه زودتر انجام شود و فرصت کمی باقی مانده است.

سیدمحمدرضا ترابی موسوی، با اشاره به اینکه با تمام شرایط نمونه‌برداری پسته موافق هستیم تا صادرکننده واقعی در میدان بماند، اضافه کرد: از استاندار درخواست داریم به فریادهای صنعت پسته کرمان رسیدگی کند.

استاندار کرمان به موضوع صادرات محصولات کشاورزی توسط خودروسازان ورود کند

مظفر محمدی، رئیس کمیسیون واردات و تجارت داخلی اتاق کرمان بر حمایت از صادرکنندگان در بحث گمرک تأکید کرد و گفت: از مسائل مهم صادرات محصولات کشاورزی، ورود خودروسازان در صادرات است که لطمه بزرگی به کشاورزان وارد می‌کند بنابراین از استاندار درخواست داریم به این موضوع ورود کند.

ضرورت تدوین برنامه مشترک اتاق و استانداری برای توسعه متوازن استان

عضو هیات رئیسه و ناظر مرکز کسب‌وکار اتاق کرمان نیز در این نشست بر ضرورت توسعه متوازن استان کرمان تأکید کرد و افزود: کرمان با اینکه رتبه نخست محصولات باغی و معدنی را دارد، دومین استان محروم کشور است و توزیع متوازن، توزیع عدالت اجتماعی و فرصت‌های برابر وجود ندارد.

عباس جبالبارزی، با اشاره به اینکه سرانه درآمد مردم کرمان از کشور کمتر است، ادامه داد: استانداری و اتاق کرمان می‌توانند با یک شعار و برنامه مشترک اقداماتی برای توسعه متوازن استان کرمان انجام دهند.

بروکراسی اداری در صدور مجوزها نیازمند اصلاح است

عضو هیات نمایندگان و رئیس دفتر اتاق کرمان جنوب نیز در این نشست با تأکید بر اینکه وضعیت اقتصاد استان نامناسب است، گفت: برای صدور مجوزها به‌ویژه در بحث نیروگاه‌های خورشیدی دشواری‌های بسیاری وجود دارد که باید حل شود.

محمد افشاری پور، اضافه کرد: کارشناسان فنی صدور مجوزها باید آموزش‌های لازم را ببینند و بروکراسی اداری در این زمینه اصلاح شود.

حفظ حقوق دولتی معادن در کرمان با جدیت پیگیری شود

عضو هیات نمایندگان و رئیس دفتر اتاق کرمان در رفسنجان نیز در این نشست بیان کرد: اتاق کرمان ظرفیت‌های بسیاری دارد و در همه زمینه‌ها فعالیت‌های کارشناسی و تخصصی انجام داده، بنابراین می‌تواند چراغ راهی برای نتیجه‌گیری بهتر و پایدارتر باشد.

مجید حجت، با ابراز امیدواری برای تداوم نشست‌های اتاق با استاندار، افزود: اتاق کرمان خالصانه کار می‌کند تا مشکلات فعالان اقتصادی حل شود و امیدواریم استاندار نیز ارتباط خود را با اتاق بیشتر کند، زیرا اتاق همواره در کنار دولت بوده و می‌تواند کار کارشناسی انجام دهد.

وی ادامه داد: از استاندار درخواست داریم بحث حفظ حقوق دولتی معادن را با جدیت پیگیری کند زیرا اگر این حقوق در استان بماند، بسیاری از مشکلات استان حل خواهد شد.

رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان با بیان اینکه مالیات شرکت‌های بزرگ بر اساس قانون می‌تواند در استان هزینه شود، گفت: گردش مالی شرکت‌ها نیز باید در استان باشد.

ضرورت همکاری اتاق و استانداری برای حل مشکلات ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی

رئیس کمیسیون صنعت اتاق نیز ناترازی انرژی را مورد توجه قرار داد و گفت: عدم هماهنگی و یکپارچگی در خصوص صدور مجوزها و همچنین عدم تخصیص اراضی مناسب، موانع بزرگی برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی به وجود آورده است.

حامد بدرآبادی اظهار کرد: پیشنهاد ایجاد قرارگاه شتابدهی توسعه نیروگاه‌های خورشیدی از سوی اتاق مطرح شده و از استانداری درخواست داریم افرادی مأمور به این قرارگاه شوند تا بتوانیم مشکلات سرمایه‌گذاران این حوزه را بررسی و برطرف کنیم.

شبکه بانکی استان از مسیر خود خارج شده است

دبیر کل اتاق کرمان گفت: شبکه بانکی استان از مسیر خود خارج شده، عمده تسهیلات پرداختی مربوط به تسهیلات تکلیفی است و خبری از سرمایه‌گذاری در اصلی‌ترین بخش‌های استان نیست.

حسن امیری، در ادامه این نشست با بیان اینکه از 25 سال پیش تاکنون همواره استانداران وقت، ورود منابع شرکت‌های بزرگ به سیستم بانکی استان را پیگیری کردند اما تاکنون این مهم اتفاق نیفتاده که از استاندار فعلی کرمان درخواست می‌شود این موضوع با جدیت بیشتر پیگیری شود زیرا با بازگشت این منابع به استان، مسیر توسعه و سرمایه‌گذاری هموارتر خواهد شد.

وی ادامه داد: در گذشته کارگروه تسهیلات تکلیفی بانکی در استان تشکیل می‌شد و نماینده اتاق کرمان در نشست‌های این کارگروه حضور داشت اما مدتی است از اتاق کرمان برای شرکت در این کارگروه دعوت نمی‌شود که دلیل آن را نمی‌دانیم.

امیری، تصریح کرد: همچنین شبکه بانکی استان هر سه ماه یک‌بار آمار موردنیاز را برای تحلیل فعالیت‌های اقتصادی استان در اختیار اتاق قرار می‌داد که این مهم نیز انجام نمی‌شود و درخواست پیگیری این موضوع را داریم.

دبیر کل اتاق کرمان در بخش دیگری به انجام بخشی از مسئولیت‌های اجتماعی اتاق کرمان اشاره کرد و گفت: راه‌اندازی پویش کرمان دانا با هدف احداث 120 مدرسه با 720 کلاس درس ازجمله این فعالیت‌هاست که تاکنون 45 مدرسه احداث و تحویل داده شده و تعداد دیگری نیز در حال ساخت است.

موضوعات :
در همین رابطه