رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

سیدستار هاشمی در دیدار با زنان فعال حوزه اقتصاد دیجیتال

وزارت ارتباطات به دنبال تسهیل حضور بخش خصوصی در روند تصمیم‌سازی است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر ضرورت حضور زنان در حوزه‌های مختلف، گفت: دستورالعمل‌ها را بدون اطلاع بخش خصوصی که ذی‌نفع و بهره‌بردار اصلی است، تنظیم نخواهیم کرد.

02 دی 1403 - 09:36
کد خبر : 72443
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه «باور ما در وزارت ارتباطات این است که در حوزه تصمیم‌گیری به سمتی نرویم که دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌ها پشت درهای بسته تدوین شوند و بخش خصوصی به عنوان ذی‌نفع و بهره‌بردار اصلی بی‌اطلاع باشد»، اظهار کرد: تصمیم‌گیری پشت درهای بسته منجر به آن خواهد شد که در مقام اجرا بخش خصوصی با موانع جدی روبه‌رو شود؛ این اتفاق را نه یک بار بلکه بارها دیده‌ایم و امیدواریم که از آن درس گرفته باشیم.

سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست هم‌اندیشی با بانوان فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال که به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن انجام شد، ادامه داد: این مسئله در وزارت ارتباطات مورد تأکید قرار گرفته که در جلسات تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی، سازوکار تردد بخش خصوصی به سرعت تسهیل شود تا پشت درهای بسته دستورالعملی به تصویب نرسد و از مشارکت این بخش در تصمیم‌گیری‌ها و تدوین دستورالعمل‌ها استفاده شود.

او در ادامه در مقام پاسخ به نقطه نظرات مطرح شده از سوی بانوان فعال حوزه اقتصاد دیجیتال در این جلسه به فناوری‌های جدید و به طور مشخص «هوش مصنوعی» و «عطش زیادی که در این حوزه در جامعه حاکم است»، اشاره و تصریح کرد: نگرانی خود را نسبت به این عطش زیاد به هوش مصنوعی در جلسات هیات دولت هم مطرح کرده‌ام. معتقدم که ابتدا باید تعریف و ترجمان درستی از هوش مصنوعی ارائه و همچنین از نگاه جزیره‌ای و سطحی در این موضوع پرهیز کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تجربه‌های پیشین در حوزه توسعه فناوری‌ها در کشور تأکید کرد: اگر دولت در بحث هوش مصنوعی وارد تصدی‌گری شود، نمی‌توان سرعت مطلوب و از نگاه من، عمق مناسب در رشد و توسعه اقتصاد دیجیتال را انتظار داشت. در همین زمینه، رئیس‌جمهور مأموریتی به وزارت ارتباطات داد که دو روز بعد از ابلاغ آن، طرح جامع و کلان مرتبط از سوی این وزارتخانه تقدیم شد؛ با این نگاه که باید از تصدی‌گری در هوش مصنوعی پرهیز کنیم.

رفع موانع موجود در دریافت مجوز «افتا»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه با انتقاد از موانع پیش روی بخش خصوصی در کسب مجوزها از مرکز افتا تأکید کرد که در بحث مجوز افتا نیز نیازمند سرعت در تأییدیه‌ها هستیم و این موضوع باید سامان پیدا کند.

وی در این رابطه به سازمان فناوری اطلاعات و پژوهشگاه فاوا مأموریت داد که در اسرع وقت موانع موجود را شناسایی و اعلام کنند و گزارش کار دهند.

رئیس جدید پژوهشگاه ارتباطات منصوب شد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود در جمع نزدیک به 50 تن از بانوان موفق و فعال در حوزه کسب‌وکارهای دیجیتال در پاسخ به دغدغه مطرح شده از سوی برخی از مدیران استارتاپی و بانوی حاضر در نشست در خصوص بهره‌گیری بیشتر از زنان متخصص در مجموعه مدیریتی وزارت ارتباطات اعلام کرد که از امروز خانم لیلا محمدی از چهره‌های کارآمد را برای نخستین بار در تاریخ پژوهشگاه به عنوان رئیس جدید پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات منصوب کرده است.

هاشمی در ادامه حکم انتصاب خانم محمدی را به وی اهدا کرد و بلافاصله به او مأموریت داد که دغدغه‌ها و مسائل مطرح شده در این نشست از سوی بانوان حوزه اقتصاد دیجیتال کشور را پیگیری و پل ارتباطی میان آنها و وزارت ارتباطات را ایجاد کند.

در ابتدای این جلسه سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران و جمعی از بانوان فعال در زیست‌بوم اقتصاد دیجیتال کشور به بیان نقطه‌نظرات، دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود پرداختند.

«بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت و توانمندی بانوان در اکوسیستم اقتصاد دیجیتال»، «کاهش شکاف جنسیتی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات»، «افزایش کیفیت اینترنت»، «ضرورت بازگرداندن مرجعیت سیاست‌گذاری حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به وزارت ارتباطات»، «حمایت از استارت آپ‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی»، «رفع موانع برای کسب مجوزها»، «اجرای دقیق قانون دوام (مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی)»، «جلوگیری از خروج سرمایه انسانی متخصص» و... از جمله مهم‌ترین محورهای مطرح شده از سوی آنها در جلسه با وزیر ارتباطات بود.

در همین رابطه