علی مسعودی، عضو هیات مدیره فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران ضمن تقدیر از اقدام دولت و شورای عالی فضای مجازی در رفع فیلتر برخی سکوهای پرکاربر گفت: رفع فیلتر گوگل پلی و واتساپ باعث امیدواری فعالان حوزه ICT به بهبود فضای کسب و کار در این حوزه در دولت جدید شد.
به گزارش «اتاق ایران آنلاین» عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر لزوم ادامه مسیر کاهش محدودیتهای فضای مجازی گفت: همچنان زمزمههایی از جایگزینی سیاست پرهزینه فیلترینگ با سیاستهای نادرست دیگر از جمله دسترسی به محتوای سکوهای خارجی از طریق نرمافزارهای واسطه شنیدهمیشود. باید توجه داشت که برای بسیاری از سکوهای خارجی مانند یوتیوب و تلگرام، دسترسی از طریق درگاههای انحصاری تنها راه درآمدزایی سرویسدهنده از طریق انتشار آگهی است و اقدام احتمالی ایران برای استفاده از درگاههای واسطه برای دسترسی به محتوای این سکوها باعث ایجاد روابط غیردوستانه و تلاش سکوهای خارجی برای قطع دسترسی درگاههای واسطه و حتی قطع سرویس برای ایرانیان میشود.
مسعودی تاکید کرد: ایجاد درگاههای واسطه به اصطلاح حاکمیت پذیر برای دسترسی به محتوای سکوهای خارجی نه تنها باعث حل مشکل عدم تمایل سرویسدهندگان خارجی برای ورود به بازار ایران نمیشود، بلکه با مانعتراشی کسب و کارهای خارجی باعث خواهد شد تا دورنمای ورود این سکوها به بازار ایران هم مبهم شود.
او گفت: همچنین تجربههای پیشین از حضور درگاههای واسطه برای دسترسی به تلگرام نشان داد که این کار تا چه اندازه میتواند باعث گسترش بدافزارها از طریق ایجاد درگاههای دچار حفرههای امنیتی و یا کلاهبرداری از طریق افراد سودجو شود.
ضرورت تدوین و اصلاح قوانین حاکم بر فضای مجازی
عضو هیات مدیره فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران تصریح کرد: ضروری است که سیاستگذاران حوزه فضای مجازی به فکر سیاستهایی باشند که بازار ایران را برای سکوها پرکاربر خارجی جذاب کند و مقرراتی جهت تسهیل فعالیت کسب و کارها، چه ایرانی و چه خارجی در حوزه خدمات آنلاین و انتشار محتوا وضع کنند. مقرراتزدایی و وضع قوانین تسهیل محیط کسب و کار برای کسب و کارهای آنلاین هم به رشد کسب و کارهای ایرانی کمک میکند و هم اجازه میدهد که پلتفرمهای پرکاربر خارجی به تدریج برای فعالیت قانونمند در ایران جذب شوند.
علی مسعودی با اشاره به طرحهای متعدد مرتبط با فضای مجازی در مجلس شورای اسلامی و شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: برای حضور شرکتهای بزرگ خارجی در ایران ضروری است که ساز و کارهای قانونی برای تعیین محتوای مجرمانه در کشور اصلاح شود و همچنین قوانین حریم خصوصی و حفاظت از اطلاعات کاربران، مطابق با رویههای روز جهانی تدوین و تصویب شوند.
مسعودی تصریح کرد: گام نخست در فرآیند رفع فیلتر سکوهای پرکاربر، اقدامی قابل توجه و ارزشمند از سوی دولت چهاردهم و شورای عالی فضای مجازی بود که قطعاً با استقبال فعالان حوزه فناوری اطلاعات مواجه میشود. اگر این گام با گامهای بزرگتر و شجاعانهتر بعدی تکمیل شود، میتواند اقدامی بسیار مفیدتر و موثرتر در بهبود تجربه کاربران ایرانی فضای مجازی باشد.