هفتاد و چهارمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان آذربایجان غربی با حضور رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و استاندار آذربایجان غربی در محل اتاق ارومیه برگزار شد.
صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در این نشست درباره سامانه ارز تجاری گفت: اگر سامانه ارز تجاری برای اولین بار است که اجرا میشود و ممکن است نارساییهایی در آن مشاهده شود، اما امیدواریم بهتدریج تمامی این مسائل برطرف شوند و صادرکنندگان بتوانند به قیمت مناسب به عرضه ارز حاصل از صادرات بپردازند و واردکنندگان نیز با درصدی از کارمزد بانکی بتوانند نیازهای ارزی خود را تأمین کنند. همچنین مشکلات تعهد ارزی مدتهاست باعث نگرانیهای بزرگی برای صادرکنندگان کشور شده که امیدواریم با برنامه دکتر فرزین و بانک مرکزی این مشکلات به زودی برطرف شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران با بیان اینکه فعالان اقتصادی با صادرات و ایجاد ثروت، به ایجاد اشتغال و امنیت کمک میکنند؛ گفت: همسایه بودن استان آذربایجان غربی با سه کشور، میتواند فرصتها و ظرفیتهای بسیار خوبی برای صادرات و ارتباط دوجانبه کشور فراهم کند.
او ظرفیت استان آذربایجان غربی در حوزه معدن را جزء استثنائات کشور عنوان کرده و افزود: با احترام به همه مسئولانی که در ادوار مختلف زحمتکشیدهاند، اما متأسفانه برخی کمتوجهیها نسبت به این منطقه صورت گرفته و ظرفیتهای استثنائی استان آذربایجان غربی به شایستگی مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است.
حسنزاده با اشاره به آغاز دوره سکانداری رضا رحمانی، استاندار جدید آذربایجان غربی، به سابقه حضور او در مدیریتهای کلان کشور ازجمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، نمایندگی مجلس و ریاست کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: اعتقاد دارم انتخاب دکتر رحمانی با عقلانیت و تدبیر توسط هیات دولت و رئیسجمهوری صورت گرفته است و با انتصاب دکتر رحمانی حتماً برنامههای بسیار خوبی برای توسعه و پیشرفت اقتصادی استان رقم میخورد.
عبور از مشکلات و عقبماندگیها نیازمند مشارکت بخش خصوصی است
در ادامه این نشست، استاندار آذربایجان غربی گفت: درآمد سرانه استان نصف میانگین کشوری برآورد میشود که بیانگر وجود مشکلاتی در این منطقه است.
رضا رحمانی در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان غربی با بیان اینکه تولید تعطیلی ندارد، افزود: لازم است شرکتهای فعال در بخشهای مختلف در استان، حسابهای بانکی خود را به این منطقه انتقال دهند و این موضوع پیگیری میشود.
او با اشاره به اینکه از تمام پیشنهادها و مصوبات که منتهی به پیشرفت منطقه و افزایش درآمد سرانه شود، حمایت میکنیم، اظهار کرد: ثبات در کارهای اقتصادی نقش مهمی ایفا میکند و باید دراینباره برنامهریزیهای لازم از سوی نهادهای مسئول صورت گیرد.
استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: اصل بر تسهیل امور در سرمایهگذاریها و امور شهروندان بوده و باید از نگاههای تنگنظرانه پرهیز شود.
رحمانی با بیان اینکه استان دارای ظرفیتهای بسیاری در بخشهای صنعتی، کشاورزی و بازرگانی است، افزود: در دو هفته اخیر دو نشست بین بخش خصوصی و دولت در استان برگزارشده و عبور منطقه از مشکلات و عقبماندگیها، مشارکت بخش خصوصی را میطلبد.
او با اشاره به درصد کم صادرات آذربایجان غربی از محل صنایعدستی و فرش، گفت: صنایعدستی یک ظرفیت مغفول در بخش اقتصادی بوده و نیازمند احصا و احیای پتانسیلهای موجود در این زمینه هستیم.
رحمانی تصریح کرد: نمایندگان استان نقش اثرگذاری در مجلس دارند و لازم است مسائل موجود شناسایی، احصا و به نمایندگان جهت پیگیری منتقل شود.
رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان از مهمترین مسائل است
در ادامه این نشست، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ارومیه هم گفت: آذربایجان غربی دارای ظرفیتهای بسیاری در بخش معادن و سنگهای تزیینی، تیتانیوم و مواد معدنی شیمیایی است و سودی نصیب استان نمیشود، چه ازنظر حقوق معادن و چه ازنظر ارزشافزودهای که میتواند ایجاد شود.
قاسم کریمی ادامه داد: این استان با تولید ۶.۷ درصد تولیدات در بخش کشاورزی بهخصوص تولید ۱.۵ تن سیبدرختی در سال، ۱.۲ میلیون تن چغندرقند و ۸۰۰ هزار تن گندم نقش مهمی در کشور ایفا میکند ولی ارزشافزوده هدفگذاری شده اخذ نمیشود.
او افزود: رفع تعهدات ارزی برای صادرکنندگان از مهمترین مسائلی بوده که نیازمند توجه است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ارومیه افزود: در حوزه صنعت این استان قطب تریلرسازی است و در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی ظرفیتهای بسیاری دارد؛ در حوزه بازرگانی هم با یک هزار کیلومتر مرز و ۱.۲ میلیارد دلار صادرات فرصتهای بینظیری در بخش بازرگانی دارد که باید به آنها توجه ویژه صورت گیرد.