نایب رئیس اتاق سمنان گفت: بازار ارز تجاری که توسط بانک مرکزی راهاندازی شده، میتواند مشکلات موجود در حوزه ارزی را کاهش دهد.
به گزارش اتاق ایران آنلاین، علیاصغر جمعهای، با اشاره به نوسانات نرخ ارز در هفتههای اخیر و با بیان اینکه بیشک شرایط کنونی اقتصاد ایران متأثر از عوامل متعددی است که در سطح جهانی و داخلی رخ میدهند، اظهار کرد: تحولات سیاسی و اقتصادی جهانی، از جمله تغییرات در سیاستهای اقتصادی کشورهایی مانند آمریکا و بحرانهای منطقهای، تأثیراتی بر بازار ارز دارند، اما باید اذعان کنیم که بانک مرکزی هم اقدامات مهمی در راستای کنترل و مدیریت این تغییرات انجام داده است.
نایب رئیس اتاق سمنان به تصمیمات اخیر بانک مرکزی برای ایجاد بازار ارز تجاری یا همان تالار توافقی در مرکز مبادله ایران اشاره کرد و افزود: بازار ارز تجاری که توسط بانک مرکزی راهاندازی شده، میتواند مشکلات موجود در حوزه ارزی را کاهش دهد. اگر این بازار به درستی فعالیت خود را انجام دهد، با افزایش شفافیت و ایجاد توازن در عرضه و تقاضا، وضعیت ارزی کشور را بهبود میبخشد.
جمعهای در گفتوگو با ایبنا، به اهمیت تکنرخی شدن ارز اشاره کرد و گفت: اگر بانک مرکزی بتواند در راستای تکنرخی شدن ارز، با دقت و هماهنگی عمل کند، در صورتی که تصمیمات اقتصادی دیگر هم به درستی اجرا شوند، قطعاً بازار ارز نیز متعادل خواهد شد.
او بر لزوم همکاری نزدیکتر میان بانک مرکزی و بخش خصوصی تأکید کرد و افزود: یکی از نکات کلیدی در تصمیمات اقتصادی، همکاری و مشورت با بخش خصوصی است. بانک مرکزی در بسیاری از مواقع میتواند از نظرات کارشناسی فعالان اقتصادی بهرهبرداری کند تا سیاستها و تصمیمات به نحو بهتری اجرایی شوند.
نایب رئیس اتاق سمنان با اشاره به مشکلات ناترازی انرژی نیز گفت: در این زمینه، تلاشهای زیادی در راستای رفع ناترازی صورت گرفته و بخشهای مختلف دولتی، با همافزایی در تلاش هستند تا مشکلات انرژی به حداقل برسد. البته لازم به ذکر است که بانک مرکزی در کنترل و تخصیص منابع ارزی به نهادهای مرتبط نقش بسیار مؤثری دارد که این همکاری میتواند در بهبود وضعیت تولید و کاهش مشکلات تولیدکنندگان تأثیرگذار باشد.
جمعهای با اشاره به آینده اقتصادی کشور، خواستار افزایش تعامل بانک مرکزی با بخش خصوصی در مسیر دستیابی به رشد پایدار اقتصادی شده و تأکید کرد: قطعاً با توجه به تدابیر نهادهای اقتصادی، در صورت هماهنگی و توجه به سیاستهای کلان اقتصادی، روند بهبود اقتصادی کشور تسریع خواهد شد.
به گفته او، بانک مرکزی با اتخاذ رویکردهای درست و هوشمندانه میتواند نقش مهمی در ثبات و بهبود شرایط اقتصادی کشور ایفا کند.