رادیو مجازی اتاق ایران - 19 دی 1403

بسته خبری اتاق ایران - 7

اتاق ایران در هفته‌ای که گذشت؛ از نشست هیات نمایندگان تا گردهمایی مدیران روابط عمومی اتاق‌های سراسر کشور

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در هفته‌ای که گذشت نوزدهمین نشست هیات نمایندگان در دوره دهم را برگزار کرد و میزبان اعضای شورای گفت‌وگو و مدیران روابط اتاق‌های سراسر کشور بود.

سارا ترابی

خبرنگار
20 دی 1403 - 14:29
کد خبر : 72747
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

در هفته‌ سوم دی‌ماه، نوزدهمین نشست هیات نمایندگان دوره دهم، صدوبیست‌وهشتیمن نشست شورای گفت‌وگو، گردهمایی مدیران روابط عمومی اتاق‌های استانی و نشست «اینترنت، فیلترینگ، ما و شما؛ پسافیلترینگ» برگزار شد.

نشست روسای کمیسیون‌های تخصصی

طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته هم‌زمان با برگزاری نشست هیات نمایندگان، روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران، یک روز قبل با اعضای هیات رئیسه اتاق ایران نشستی دارند تا ضمن بررسی جدیدترین موضوعات اقتصادی، دغدغه‌ها و پیشنهادات خود را مطرح کنند.

در این نشست روسای کمیسیون‌ها و اعضای هیات‌رئیس اتاق ایران میزبان معصومه آقاپور علیشاهی، مشاور رئیس‌جمهور در امور همکاری‌های اقتصادی، بودند و فرصتی فراهم شد تا از مشکلات فعالان اقتصادی و بخش خصوصی صحبت کنند.

در این نشست عنوان شد که دولت باید به ظرفیت مواد 24 و 30 قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار توجه کند. ماده 24 و همچنین ماده 30 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار تاکید دارد شفافیت در اعلام تصمیمات اقتصادی وظیفه دستگاه‌هاست و باید دستورالعمل‌ها را یک هفته قبل از صدور، برای کسب نظر از فعالان اقتصادی منتشر کنند. از طرفی تصریح شد، بخش خصوصی ظرفیت کارشناسی بالایی دارد و می‌تواند در کنار دولت قرار گیرد و برای عبور از مشکلات راهکار مناسب و کارشناسی ارائه دهد.

روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران یادآور شدند برای توسعه مکران به عنوان آخرین ظرفیت توسعه سرزمینی باید از سرمایه خارجی استفاده شود؛ لازمه جذب سرمایه خارجی، رفع تحریم‌های خارجی علیه ایران و پیوستن به FATF است.

شورای روسای اتاق‌های سراسر کشور

روز یکشنبه و پیش از برگزاری نشست هیات نمایندگان اتاق ایران، روسای اتاق‌های سراسر کشور با اعضای هیات رئیسه اتاق ایران، نشستی را ترتیب دادند. در این جلسه ضمن اشاره به مجموعه اقدامات و دیدارهایی که در طول یک ماه گذشته در اتاق ایران صورت گرفته است، درباره توقف افزایش و عطف‌به‌ماسبق شدن تعرفه برق صنایع و تهیه یک بسته حمایتی در راستای جبران خسارت‌هایی که به دلیل قطع انرژی به واحدهای صنعتی و تولیدی وارد آمده است، صحبت شد.

همچنین با هدف بررسی و ارزیابی روند پایش ملی محیط کسب‌وکار، گزارشی از روند تهیه این طرح بر اساس نتایج آخرین دوره اقدامات انجام شده در راستای بهبود و چالش‌های موجود به همت مرکز پژوهش‌های اتاق ایران ارائه شد.

نوزدهمین نشست از دوره دهم هیات نمایندگان اتاق ایران

اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران در نشست اخیر، وضعیت ناترازی انرژی و راهکارهای جبران خسارت‌های این ناترازی را مورد توجه و بررسی قرار دادند. مسئله ناترازی انرژی در این جلسه از ابعاد مختلف مورد توجه قرار گرفت تا آنجا که علاوه بر صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران که ناترازی انرژی را تهدیدی برای حیات بنگاه‌ها دانست، آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، هشدار داد با تداوم روند خاموشی‌ها، به ورشکستگی صنعتی خواهیم رسید.

در بخش بعدی این نشست «گزارشی با عنوان راهکارهای عملیاتی برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط در مواجهه با قطعی برق و گاز» توسط شیما حاجی‌نوروزی، رئیس پژوهش‌های اقتصادی مرکز پژوهش‌های اتاق ایران ارائه شد.

همچنین علی صادقی همدانی، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق اصفهان خاطرنشان کرد که برنامه هفتم توسعه در حوزه برق دچار خطای سیاست‌گذاری شده است و بر اساس داده‌ها، میزان تقاضا و عرضه برق در پایان برنامه هفتم با آنچه طبق بررسی‌های صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود، بسیار متفاوت است.

نشست کمیسیون‌های خدمات فنی‌مهندسی و حمل‌ونقل اتاق ایران با کمیسیون عمران مجلس

در ادامه نشست‌های هفته، اعضای کمیسیون‌های خدمات فنی مهندسی و حمل‌ونقل اتاق ایران ضمن میزبانی اعضای کمیسیون عمران مجلس بر لزوم زمینه‌سازی مجلس برای پیوستن ایران به FATF تأکید کردند و خواستار تسهیل‌گری برای صادرات خدمات فنی‌مهندسی شدند.

در این جلسه نگاهی به هم وضعیت اجرای سیاست‌های اصل 44 و روند واگذاری‌ها شد. حسن‌زاده با انتقاد از اینکه بیشتر واگذاری‌های انجام شده در چارچوب رد دیون بوده است، گفت: بیش از 70 درصد اقتصاد کشور، دولتی است و بیشتر واحدهای دولتی با زیان انباشته کار می‌کنند.

در این راستا اعضای دو کمیسیون خدمات فنی مهندسی و حمل‌ونقل اتاق ایران از ضرورت پیوستن ایران به FATF صحبت کردند و اینکه نمایندگان مجلس باید همراهی لازم را در این رابطه داشته باشند. علاوه بر این موضوع کلیدی، احیای مشوق‌های صادراتی، رسیدگی به وضعیت حمل‌ونقل و امکان استفاده از ظرفیت بازار کربن در صورت پیوستن به پیمان پاریس مورد توجه فعالان اقتصادی قرار گرفت.

صدوبیست‌وهشتمین نشست شورای گفت‌وگو

روز دوشنبه اعضای شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی صدوبیست‌وهشتیمن نشست خود را برای بررسی دو موضوع معدنی، برگزار کردند.

اعضای شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در تازه‌ترین نشست خود علاوه بر بررسی دو موضوع معدنی، درباره اجرای ماده 163 قانون مالیات‌های مستقیم صحبت کردند. در این نشست قرار شد برای حل مشکلات فعالان معدنی کشور در تهیه مواد ناریه مرغوب با قیمت مناسب، کمیته تخصصی شکل بگیرد. همچنین برای امکان آزادسازی پهنه‌های بیشتر و افزایش سطح اکتشاف معدنی، ماده 26 آیین‌نامه اجرایی قانون معادن اصلاح شود.

از طرفی اعضای شورای گفت‌وگو به بررسی چالش ناشی از اجرای ماده 163 قانون مالیات‌های مستقیم پرداختند و با توجه به تأکید این ماده بر دریافت مالیات علی‌الحساب از مؤدیان و از طرفی شرایط نامناسب اقتصادی، قرار شد وزیر اقتصاد ضمن بررسی شرایط، درباره تداوم اجرا یا توقف بخش‌نامه مربوط به این ماده قانونی، تصمیم‌گیری کند.  

نشست «اینترنت، فیلترینگ، ما و شما؛ پسافیلترینگ»

اعضای کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران با هدف بررسی مسئله فیلترینگ در کشور با حضور لعیا جنیدی، عضوهیات علمی دانشگاه تهران و بهزاد اکبری، معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ضمن برگزاری نشست «اینترنت، فیلترینگ، ما و شما؛ پسافیلترینگ» از ابعاد مختلف حقوقی، اجتماعی، اقتصادی و سایبری به بررسی موضوع پرداختند.

اعضای این نشست، گشایش فضای مجازی را به عنوان مطالبه بخش خصوصی، مطرح و در عین حال تاکید کردند برای توسعه اکوسیستم فناوری به بازارهایی فراتر از ایران نیاز است و پیش‌نیاز ورود به دوره پسافیلترینگ، دسترسی به آمار واقعی است.

در این نشست با تکیه بر اصول حقوقی حاکم بر کشور یادآوری شد که قانون اساسی ضامن دسترسی آزاد به پیام‌رسان‌های اجتماعی و آزادی اشتغال و کسب‌وکار است و بنابراین با اعمال محدودیت‌های خلاف قانون اساسی نباید مردم را از فرصت‌های شغلی محروم کرد.

گردهمایی دو روزه مدیران روابط عمومی اتاق‌های استانی

این هفته با برگزاری گردهمایی دو روزه مدیران روابط عمومی اتاق‌های استانی به پایان رسید.

این همایش فرصتی را مهیا کرد تا مدیران روابط عمومی اتاق‌ها، دغدغه‌ها و پیشنهادات خود را با هیات رئیسه اتاق ایران در میان بگذارند و در کارگاه‌های آموزشی تحول دیجیتال در ارتباطات و مدیریت اعضا؛ راهکارهای کارآمد برای انجمن‌ها و اتاق‌های استانی، تولید محتوای اتوماتیک تمام شبکه‌های اجتماعی و وبسایت به صورت 360 درجه، معرفی ابزارها در روابط عمومی دیجیتال، نشست با مدیرعامل و معاون استان‌های هلدینگ برسا (آخرین خبر) و آشنایی با اصول تشریفات، حضور پیدا کنند.

بازدید از تحریریه روزنامه دنیای اقتصاد و آشنایی با ظرفیت‌های رسانه‌ای تعدادی از خبرگزاری‌ها، صداوسیما و رادیو نیز از برنامه‌های این گردهمایی بود.

موضوعات :
در همین رابطه