رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در نامهای به معاون اول رئیسجمهوری، اساسنامه ستاد تنظیم بازار را درخواست کرده و خواستار مشارکت اتاقهای بازرگانی، اصناف و تعاون در جلسات و تصمیمگیریهای این مجموعه شد.
در بخشی از نامه صمد حسنزاده به محمدرضا عارف، با اشاره به عملکرد ستاد تنظیم بازار آمده است: متاسفانه علیرغم صدور دستور مساعد از سوی نهاد ریاست جمهوری دولت سیزدهم، مبنی بر دعوت از نمایندگان ذیصلاح بخشهای خصوصی و تعاونی در جلسات و تصمیمگیریهای ستاد تنظیم بازار، مشارکت مناسب اتاقهای سه گانه در برنامههای این مجموعه به نحو مقتضی فراهم نشده است.
رئیس اتاق ایران در این نامه تاکید کرده: با توجه به تاکید رئیسجمهوری بر استفاده مناسب از ظرفیتهای اتاقهای سه گانه و به استناد مواد 2 و 3 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و بند (23) سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بر شفافسازی و روانسازی نظام توزیع و روزآمدسازی شیوههای نظارت بر بازار است، ضروری است اقداماتی جهت آسیبشناسی وضعیت موجود و ایجاد زمینه افزایش استفاده از طرحها و مشارکت بخشهای خصوصی و تعاونی در فرایندهای تصمیمگیری و تصمیم سازی ستاد تنظیم بازار انجام شود.
بهگفته رئیس اتاق ایران توجه به نظرات تخصصی بخش خصوصی، میتواند از صدور بخشنامهها و قوانین مزاحم و بعضاً متناقض جلوگیری کند.
موضوع درخواست ارائه اساسنامه ستاد تنظیم بازار و مشارکت بخش خصوصی در نشستهای این ستاد، در جلسات متعددی در نشست شورای راهبری بهبود محیط کسبوکار بررسی شده بود.
رونوشت این نامه به محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت، مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهوری، حسین فرهیدزاده، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، بهمن عبداللهی، رئیس اتاق تعاون ایران و قاسم نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف ایران ارسال شده است.
متن کامل نامه رئیس اتاق ایران به معاون اول رئیسجمهوری
جناب آقای دکتر عارف
معاون اول محترم رئیس جمهور
موضوع: درخواست ارائه اساسنامه ستاد تنظیم بازار و مشارکت بخشهای خصوصی و تعاونی در جلسات و تصمیم گیری های این مجموعه
با سلام،
احتراماً به استحضار میرساند متاسفانه علیرغم صدور دستور مساعد از سوی نهاد محترم ریاست جمهوری دولت سیزدهم (به پیوست)، مبنی بر دعوت از نمایندگان ذیصلاح بخشهای خصوصی و تعاونی در جلسات و تصمیمگیریهای ستاد تنظیم بازار، مشارکت مناسب اتاقهای سه گانه در برنامههای این مجموعه به نحو مقتضی فراهم نگردیده است.
با توجه به تاکید ریاست محترم جمهور مبنی بر استفاده مناسب از ظرفیتهای اتاقهای سه گانه و به استناد مواد 2 و 3 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و بند (23) سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که مبتنی بر شفافسازی و روانسازی نظام توزیع و روزآمدسازی شیوههای نظارت بر بازار است، ضروری است اقدامات مقتضی جهت آسیبشناسی وضعیت موجود و ایجاد زمینه افزایش استفاده از طرحها و مشارکت بخشهای خصوصی و تعاونی در فرایندهای تصمیمگیری و تصمیم سازی ستاد تنظیم بازار انجام پذیرد.
از آنجا که ستاد تنظیم بازار مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران 3 قوا است و با عنایت به موقتی بودن مصوبات این شورا، موجب امتنان خواهد بود چنانچه دستور فرمایید در صورت داشتن جایگاه حقوقی و نافذ بودن تصمیمات این ستاد، ترتیبی اتخاذ گردد تا در راستای اثربخشی بیشتر تصمیمات متخذه، از نمایندگان اتاقهای سه گانه برای حضور در جلسات و تصمیم-گیریهای این نهاد، دعوت بعمل آید. بدیهی است استماع نظرات تخصصی این مجموعهها، میتواند منجر به جلوگیری از صدور بخشنامهها و قوانین مزاحم و بعضاً متناقض گردیده و ضمن رعایت تنظیم بازار، مانع از بروز خسارت به بخشهای تولید و صادرات در کشور شود.
پیشاپیش از حسن توجه و بذل مساعدت جنابعالی سپاسگزاری میگردد.