مبلاد با سعادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 24 دی 1403

گزارش‌های سفر هیات تجاری ایران به تاجیکستان – ۹

صالحی امیری: توافق افزایش ورود گردشگران تاجیک به ایران را اجرایی می‌کنیم + ویدئو

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور گفت: تاجیکستان به‌عنوان بخشی از تمدن و فرهنگ حوزه نوروز و به دلیل زبان مشترک، نقطه‌ای کلیدی برای تقویت ارتباطات اقتصادی و فرهنگی ایران محسوب می‌شود.

سارا ترابی

خبرنگار
25 دی 1403 - 22:31
کد خبر : 72969
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به برنامه‌های این وزارت‌خانه برای تقویت روابط با تاجیکستان در تمامی حوزه‌ها، به‌ویژه گردشگری، گفت: در حال حاضر، تعداد گردشگران تاجیک که به ایران سفر می‌کنند، حدود ۸ هزار نفر است که توافق شده این رقم به ۱۰۰ هزار نفر افزایش یابد.

رضا صالحی امیری در حاشیه اعزام هیأت تجاری اتاق ایران به تاجیکستان، در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین، بر ظرفیت‌های بی‌نظیر تاجیکستان برای گسترش روابط تجاری، فرهنگی و گردشگری تأکید کرد و افزود: این کشور یکی از اولویت‌های استراتژیک ایران در توسعه روابط با همسایگان است.

او تأکید کرد: تاجیکستان به‌عنوان بخشی از تمدن و فرهنگ حوزه نوروز و زبان مشترک، نقطه‌ای کلیدی برای تقویت ارتباطات اقتصادی و فرهنگی ایران محسوب می‌شود.

صالحی امیری با اشاره به سفرهای اخیر خود به کشورهای منطقه از جمله آذربایجان، ارمنستان و گرجستان، اظهار داشت: دولت چهاردهم با جدیت بر توسعه روابط با همسایگان متمرکز است. این کشورها ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای در حوزه گردشگری و تبادلات تجاری دارند و ما در حال ایجاد زیرساخت‌های لازم برای بهره‌برداری از این فرصت‌ها هستیم.

او ادامه داد: به‌عنوان مثال، جمهوری آذربایجان که در گذشته ۱.۷ میلیون گردشگر به ایران فرستاده بود، اکنون این رقم به یک‌دهم کاهش یافته است؛ با این حال، طی مذاکرات اخیر با مقامات آذربایجان، توافق کردیم که مسیرهای جدیدی را فعال کنیم. همچنین در حوزه خلیج فارس، روابط با عربستان، کویت، قطر و عراق در حال گسترش است که این موضوع تأثیرات مثبت زیادی بر اقتصاد و گردشگری ایران خواهد داشت.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به نقش کلیدی گردشگری در توسعه روابط تجاری اشاره کرد و گفت: تاجیکستان یکی از بازارهای مهم برای ایران است. تعداد گردشگران تاجیک که به ایران سفر می‌کنند حدود ۸ هزار نفر و تعداد گردشگران ایرانی به تاجیک حدود ۸۵۰۰ نفر است که توافق شده این رقم به ۱۰۰ هزار نفر افزایش یابد. ما معتقدیم توسعه گردشگری به تقویت تجارت و اشتغال‌زایی در داخل کشور کمک شایانی خواهد کرد. طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته در این سفر با وزرای گردشگری و فرهنگ تاجیکستان دیدار خواهم داشت.

او با اشاره به رویکرد جدید دولت در عادی‌سازی روابط با تاجیکستان در عالی‌ترین سطح، گفت: این روابط شامل همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و گردشگری می‌شود. در این سفر نیز تفاهم‌نامه‌هایی که در گذشته در تهران توافق شده‌اند، امضا خواهد شد.

این مقام مسئول با ابراز خوش‌بینی نسبت به آینده روابط ایران و تاجیکستان خاطرنشان کرد: منطقه اوراسیا و قفقاز اولویت ماست.

صالحی امیری از برنامه‌ریزی برای برگزاری نمایشگاه‌های مشترک با چین و توسعه گردشگری با این کشور خبر داد و گفت: چین ۱۶۰ میلیون گردشگر به جهان می‌فرستد؛ اما سهم ایران از این تعداد بسیار ناچیز است. بنابراین در تلاش هستیم سطح روابط خود با چین در بخش گردشگری را افزایش دهیم. روابط ایران و چین در حوزه تجاری در عالی‌ترین سطح است؛ اما در بخش گردشگری وضعیت قابل قبولی ندارد.

او به نقش کشورهای منطقه نظیر ارمنستان، ازبکستان و گرجستان اشاره کرد و افزود: امنیت نسبی منطقه فرصتی طلایی برای توسعه روابط تجاری و گردشگری ایران است. ما اکنون وارد فاز جدیدی از همکاری‌ها با همسایگان شده‌ایم و مجموعه اتاق ایران نیز در این راستا قدم‌های خوبی برداشته است.

در همین رابطه