رادیو مجازی اتاق ایران - 26 دی 1403

گزارش اتاق ایران آنلاین درباره نگاه فعالان اقتصادی به FATF

کاهش هزینه‌های تجارت خارجی و تسهیل جذب سرمایه در گرو پیوستن به FATF است

اعضای هیات رئیسه اتاق ایران و برخی از روسای اتاق‌های سراسر کشور و کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران، در اظهارنظرهایی بر اهمیت پیوستن به FATF در کاهش هزینه‌های تجارت خارجی و جذب سرمایه تأکید کردند.

28 دی 1403 - 14:43
کد خبر : 73012
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
اعضای هیات رئیسه اتاق ایران و برخی از روسای اتاق‌های سراسر کشور و کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران، در اظهارنظرهایی بر اهمیت پیوستن به FATF در کاهش هزینه‌های تجارت خارجی و جذب سرمایه تأکید کردند.

کشورهای عضو FATF

پس‌ازآنکه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با انتشار بیانیه‌ای، حمایت خود از سیاست‌های منطقی و اصولی دولت چهاردهم و رئیس‌جمهور را اعلام کرده و بر نتایج مثبت اقتصادی حل موضوع FATF و آمادگی خود جهت هرگونه همکاری با دولتمردان تأکید کرد، اتفاقات مثبتی در این راستا رقم خورد.

رئیس‌جمهوری در دیدار با هیات رئیسه و برخی اعضای اتاق ایران از تصمیم‌گیری انجام شده برای بررسی مجدد لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد و گفت: امیدواریم که بتوانیم با همکاری‌های مشترک بستر را برای سهولت در فعالیت‌های اقتصادی را ایجاد کنیم.

در این راستا و در حالی که بررسی مجدد لوایح پالرمو و cft به عنوان آخرین گام‌های ایران برای پذیرش شروط گروه ویژه اقدام مالی، در کمیسیون‌های مرتبط مجمع تشخیص کلید خورده است، فعالان اقتصادی بخش خصوصی نیز بر اهمیت پیوستن به این کنوانسیون‌های بین‌المللی و اجرای شروط FATF تأکید کردند.

از جمله محمدرضا بهرامن، نایب‌رئیس اتاق ایران که گفته است: تداوم محدودیت‌های ناشی از FATF نوعی خودتحریمی برای کشور است و امکان جذب سرمایه خارجی در بخش‌های مختلف اقتصاد کشور از جمله بخش معدن، وجود نخواهد داشت.

پیام باقری، نایب‌رئیس اتاق ایران نیز معتقد است: برای تحقق رشد 8 درصدی و اهداف مشخص شده در برنامه هفتم، باید از همه فرصت‌ها استفاده شود؛ در این زمینه باید پیوستن ایران به FATF مورد بررسی قرار گیرد.

قدیر قیافه، نایب‌رئیس اتاق ایران، هم تأکید داشته است: تصویب FATF به توسعه صادرات کشور کمک خواهد کرد؛ چرا که الان حتی شرکای استراتژیک ما مثل روسیه و چین، علاوه بر تحریم‌ها در کار با ایران نگرانی بابت محدودیت‌های FATF دارند.

کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران نیز با بیان اینکه خروج از لیست سیاه FATF هزینه‌های تجارت را کاهش خواهد داد، ابراز امیدواری کرده که اگر لوایح FATF با دید کارشناسی بررسی شوند، رأی مجمع مثبت خواهد بود.

علاوه بر اعضای هیات رئیسه اتاق ایران، برخی از روسای کمیسیون‌های تخصصی این اتاق و روسای اتاق‌های سراسر کشور نیز به حمایت از ضرورت پیوستن به FATF سخن گفته‌اند.

محمد خاکی، رئیس اتاق خرم‌آباد، در این رابطه گفت: یکی از پیش‌نیازهای پیوستن به زنجیره ارزش جهانی، سهولت در نقل‌وانتقال مالی است و این مهم بدون پیوستن به FATF و رعایت استانداردهای جهانی بانکداری محقق نمی‌شود.

مصطفی موسوی، رئیس اتاق خرمشهر نیز با تأکید بر اینکه مجمع تشخیص باید در بررسی لوایح FATF توسعه تجارت خارجی را در اولویت قرار دهد، گفت: الحاق به کنوانسیون FATF پیش‌نیاز پذیرش در جامعه جهانی است.

خورشید گزدرازی، رئیس اتاق بوشهر نیز تأکید داشت: بخش خصوصی برای نقل‌وانتقال مالی نیاز به مراودات بانکی با کشورهای مختلف دنیا دارد و این در سایه پیوستن ایران به FATF و رعایت استانداردهای بانک‌های جهانی ممکن است.

محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق تهران هم بیان کرد: روابط تجاری ایران و مراودات بانکی-مالی کشور نیازمند پیوستن به FATF است و برای بهبود امور اقتصادی با خیلی از شرکای تجاری خود، نیاز داریم که به FATF بپیوندیم.

محمدرضا توکلی‌زاده، رئیس اتاق مشهد هم گفت: ما باید قواعد FATF را در کشور بپذیریم تا بتوانیم از مزایای جذب سرمایه خارجی در کشور استفاده کنیم و راهی برای رفع ناترازی‌های خود پیدا کنیم.

علی عبداللهیان، رئیس اتاق اردبیل نیز معتقد بود: اگرچه سازمان‌های بین‌المللی به وظایف قانونی خود درست عمل نمی‌کنند ولی مصلحت کشور برای توسعه اقتصادی پیوستن به FATF است.

علیرضا خامه زر، رئیس اتاق بیرجند، با بیان اینکه حاکمیت باید از مسیر پذیرش FATF، مانع زدایی کند، گفت: حاکمیت باید کمک کند که ما از انزوای اقتصادی و تجاری که در آن قرار گرفته‌ایم، خارج شویم.

محمود اولیایی، رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران نیز تأکید داشت: به دلیل عدم پذیرش  FATF فشارهای زیادی به بنگاه‌های اقتصادی و مردم وارد می‌شود. نباید هزینه‌های اضافی به فعالان اقتصادی تحمیل شود.

فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران، با اشاره به نیاز کشور به جذب سرمایه، گفت: پیوستن به FATF و ارتباط با بانک‌های بین‌المللی، از الزامات جذب سرمایه‌گذاری است و این روند را تسهیل می‌کنند.

علیرضا کلاهی صمدی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران تأکید کرد: اگر در آینده ایران بخواهد در چهارچوب بریکس یا در هر چهارچوبی خارج از اقتصاد دلاری جهان کار کند، باید به FATF بپیوندد.

سعید تاجیک، نایب‌رئیس کمیسیون استاندارد، محیط‌زیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران، هم بیان کرد: خودتحریمی در کنار تحریم‌های بین‌المللی به اقتصاد ضربه زده و نپیوستن به FATF جزو همین موارد خودتحریمی‌ها است.

موضوعات :
در همین رابطه