رادیو مجازی اتاق ایران - 26 دی 1403

گزارش‌های سفر هیات تجاری ایران به تاجیکستان - 33

شرایط برای همکاری با تاجیکستان در بخش آبزی‌پروری فراهم است

رئیس اتاق آبادان تصریح کرد: سفر اخیر رئیس‌جمهور ایران و هیات تجاری اتاق ایران به تاجیکستان در تقویت همکاری‌های اقتصادی اثر مثبت دارد. در این راستا دو کشور در بخش آبزی‌پروری امکان همکاری مشترک دارند.

سارا ترابی

خبرنگار
29 دی 1403 - 08:27
کد خبر : 73017
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق آبادان با اشاره به آثار مثبت سفر رئیس‌جمهور و هیات تجاری اتاق ایران به تاجیکستان، گفت: در این سفر زمینه‌های همکاری بین دو کشور را بررسی کردیم؛ تاجیکستان کشوری بکر و تشنه خدمات و کالاهای ایرانی است؛ بنابراین می‌توانیم در بخش‌های مختلف از جمله آبزی‌پروری، پتروشیمی و مصالح ساختمانی با یکدیگر همکاری مشترک داشته باشیم.

سیامک علیشاپور در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین ظرفیت‌های گسترده همکاری اقتصادی با این کشور را تشریح کرد و با اشاره به پیوندهای فرهنگی و زبانی بین دو ملت، افزود: تاجیکستان از نظر قومیت، زبان و فرهنگ به ایران نزدیک است و این قرابت فرصت‌های بی‌نظیری برای توسعه روابط اقتصادی فراهم می‌کند.

علیشاپور با بیان اینکه فعالان اقتصادی آبادان می‌توانند در حوزه محصولات پتروشیمی همکاری‌های مؤثری با همتایان خود در تاجیکستان داشته باشند، افزود: شرکت‌های پتروشیمی خوزستان و تولیدکنندگان مصالح ساختمانی مانند سنگ، کاشی و سرامیک ظرفیت‌های بالایی برای ورود به بازار تاجیکستان دارند. این کشور در حال توسعه است و نیاز فراوانی به این محصولات دارد.

او همچنین با تأکید بر اهمیت صنعت آبزی‌پروری تصریح کرد: در این سفر درباره توسعه همکاری در حوزه آبزی‌پروری مذاکراتی انجام شد. تاجیکستان در این بخش بسیار عقب‌تر از ایران است و برداشت ماهی در این کشور حدود ۱.۵ تن در هر هکتار است، در حالی که این رقم در ایران به ۶ تن می‌رسد. در جلسات برگزار شده، تفاهماتی برای انتقال تجربیات و امضای تفاهم‌نامه در آینده نزدیک صورت گرفت.

رئیس اتاق آبادان از پایین بودن سطح مراودات تجاری ایران و تاجیکستان گلایه کرد و افزود: حجم تجارت دو کشور تنها حدود ۳۸۰ میلیون دلار است، در حالی که این رقم می‌تواند چندین برابر افزایش یابد. تاجیکستان کشوری بکر و تشنه خدمات و کالاهای ایرانی است و بسیاری از کالاها می‌توانند بدون عوارض گمرکی به این کشور وارد شوند.

این فعال اقتصادی سفر رئیس‌جمهور ایران به تاجیکستان را برای تقویت امنیت و توسعه روابط اقتصادی مؤثر دانشت و ابراز امیدواری کرد: با گسترش دوستی‌ها و اجرای تفاهم‌نامه‌های تجاری، زمینه‌های همکاری بیشتری بین دو کشور فراهم شود.

در همین رابطه