رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

در نخستین اجلاس ملی «زنان راه ابریشم» در مشهد مطرح شد

نگاه جنسیتی در فرصت‌های شغلی باید اصلاح شود | لزوم تقویت جایگاه زنان در عرصه اقتصاد

سیده فاطمه مقیمی، رئیس هیأت مدیره کانون زنان بازرگان ایران، در اجلاس زنان راه ابریشم بر لزوم اصلاح نگاه جنسیتی در فرصت‌های شغلی برای تقویت جایگاه زنان در عرصه اقتصاد تأکید کرد.

03 بهمن 1403 - 09:39
کد خبر : 73145
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نخستین اجلاس ملی «زنان راه ابریشم» با هدف معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری کلان‌شهر مشهد، بسترسازی برای تعاملات و شبکه‌سازی میان بانوان فعال اقتصادی کشور، به همت کانون زنان بازرگان خراسان رضوی و شهرداری مشهد، در کارخانه نوآوری این شهر برگزار شد. این رویداد با حضور مسئولان استانی و شهری و مشارکت ۸۵ بانوی کارآفرین از سراسر کشور، بر ضرورت تقویت نقش زنان در اقتصاد ملی تأکید کرد.

ضرورت حمایت از زنان کارآفرین برای دسترسی به منابع مالی

سیده فاطمه مقیمی، رئیس هیأت مدیره کانون زنان بازرگان ایران، با اشاره به رشد اکوسیستم استارتاپی ایران، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و گسترش شبکه‌ها به‌عنوان فرصت‌هایی مهم برای توسعه فعالیت زنان کارآفرین، اظهار داشت: یکی از موانع اساسی پیش ‌روی زنان کارآفرین، دسترسی به منابع مالی است. دولت باید شرایط لازم برای آغاز و تداوم کسب‌وکارهای زنان را فراهم کند.

وی با بیان اینکه کاهش هم‌زمان مشارکت و نرخ بیکاری زنان در پاییز ۱۴۰۳ به معنای خروج بسیاری از بانوان از بازار کار است، افزود: فرصت‌های شغلی برای مردان بیشتر از زنان مهیاست. این نگاه جنسیتی باید اصلاح شود تا زنان نیز بتوانند به‌صورت برابر در عرصه اقتصادی حضور یابند.

معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و شبکه‌سازی اقتصادی

آذر کیانی‌نژاد، رئیس هیأت مدیره کانون زنان بازرگان خراسان رضوی، با اشاره به اهداف این اجلاس گفت: ایجاد تعاملات و شبکه‌سازی میان بانوان کارآفرین، معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در مشهد و دریافت ایده‌ها و پیشنهادات بانوان برای بهبود خدمات شهری ازجمله اهداف این رویداد است.

وی افزود: این اجلاس شامل پنج نشست تخصصی در حوزه‌های صنایع‌دستی و گردشگری، تجارت بین‌الملل و حمل‌ونقل، صنعت و انرژی، کشاورزی و صنایع غذایی و خدمات فنی و مهندسی است که با هدف بررسی چالش‌های پیش‌روی زنان فعال اقتصادی برگزار می‌شود.

حذف موانع فضای کسب‌وکار، رسالتی برای مجلس

نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، در این اجلاس تأکید کرد: اقتصاد جنسیت نمی‌شناسد و نگاه جنسیتی به این عرصه باید کنار گذاشته شود. ما باید بستری فراهم کنیم تا زنان در تمامی بخش‌ها همپای مردان یا حتی بیشتر از آنان فعالیت کنند.

وی افزود: بانوان ایرانی از دانش و توانایی بالایی برخوردارند و مجلس شورای اسلامی نیز برای حذف موانع فعالیت اقتصادی زنان، از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.

لزوم همگرایی زنان برای رشد جامعه

زهرا سادات مشیر، عضو ستاد ملی زن و خانواده نیز در این اجلاس بر اهمیت همگرایی و هم‌افزایی زنان تأکید کرد و گفت: زنان باید فرهنگی را شکل دهند که در کنار یکدیگر رشد کنند و به بهبود وضعیت جامعه بشری کمک کنند. اگر به جایگاه انسانی توجه کافی شود، بسیاری از مشکلات اجتماعی و فرهنگی حل خواهد شد.

در همین رابطه