رئیس اتاق بوشهر گفت: با توجه به نقش مهم بخش خصوصی در تولید و اقتصاد کشور دولت شورایی را به نام شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی راهاندازی کرده که این شورا یک ظرفیت مناسب برای اتاق بازرگانی به شمار میرود. دبیرخانه این شورا در اتاق بازرگانی قرار دارد و استاندار بهعنوان نماینده عالی دولت ریاست این شورا را بر عهده دارد
به گزارش روابط عمومی اتاق بوشهر، خورشید گزدرازی افزود: مصوباتی که در این شورا تصویب میشود مصوباتی است که دستگاههای اجرایی و ملی مکلف به اجرای آن هستند. این وضعیت به معنای این است که اتاق بازرگانی نقشی فراتر از مشاوره دادن پیدا کرده و نقش مهمی در تصویب و اجرای مصوبات دارد.
وی ادامه داد: اغلب مشاغل مردم بومی استان بوشهر از دیرباز تاکنون دریا محور بوده است. آمارها نشان میدهد که نزدیک به ۶۵ درصد مشاغلی که در استان بوشهر وجود دارد بهصورت مستقیم و یا غیرمستقیم به دریا ارتباط دارد. یکی از ظرفیتهای مهم بندر بوشهر رقابتپذیری با بندرهای همجوار در استانهای خوزستان و هرمزگان بوده است. این در حالی است که این رقابتپذیری در سالهای اخیر کاهش پیدا کرده و اگر در این زمینه برنامهریزیهای لازم صورت نگیرد بندر بوشهر از دور رقابت با بنادر دیگر خارج خواهد شد. در شرایط کنونی صادرات بوشهر به کشورهای آفریقایی و آسیای جنوب شرقی افزایش پیدا کرده و ما با بازارهای جدیدی مواجه هستیم. به همین دلیل بندر بوشهر نیز به لایروبی و تأمین کالا نیاز دارد.
رئیس اتاق بوشهر تصریح کرد: در شرایط کنونی یکی از مهمترین خواستههای مردم بوشهر از دولت موضوع لایروبی و تأمین کالا در استان بوشهر است که درصورتیکه در این زمینه بندر بوشهر تقویت شود میتواند ما را در بین بنادر بوشهر صاحب جایگاه کند. نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که اگر قرار است نقش بوشهر در زمینه اقتصادی در کشور افزایش پیدا کند خط راهآهن بوشهر باید راهاندازی شود. درواقع خط آهن بوشهر برای این بندر جنبه استراتژیک دارد که دولت چهاردهم باید به این موضوع توجه جدی داشته باشد. بدون تردید در شرایطی که بوشهر به خط راهآهن سراسری متصل شود هزینه کمتری در زمینه صادرات و واردات باید پرداخت شود که به سود استان بوشهر تمام خواهد شد.
گزدرازی افزود: مهمترین مانعی که در این زمینه وجود دارد این است که سرمایهگذار واقعی در این پروژه وجود نداشته است. تنها اتفاقی که در این سالها در این زمینه رخ داده این بوده که سرمایهداری پیدا شده که یک کارگاه تأسیس میکند اما پس از مدتی کار رها شده میشود و همین کارگاه نیز تعطیل شده و پروژه توسعه پیدا نکرده است. این تنها اتفاقی است که در این زمینه رخ داده است. انتظار دیگری که مردم بوشهر از دولت چهاردهم دارند این است که منطقه آزاد تجاری و صنعتی بوشهر که کلید آن زده شده در این دولت به بهرهبرداری برسد. بدون تردید درصورتیکه این منطقه به بهرهبرداری برسد در زمینه تقویت کسبوکار در استان بوشهر تأثیر مهمی خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: در استان بوشهر باید در بخش صنعت توسعه متوازن صورت بگیرد. به همین دلیل در مرکز و شمال استان باید رویکردهایی در نظر گرفته شود که در این بخشها نیز صنعت توسعه بیشتری پیدا کند. این در حالی است که فعالان اقتصادی در بخش خصوصی حاضر هستند در این زمینه سرمایهگذاری کنند. در چنین شرایطی میتوان در مرکز و شمال استان در زمینه سرمایهگذاری در صنایع پاییندستی اقدام کرد که میتواند به تقویت و بهبود اشتغال، تولید و صادرات استان کمک کند.