دونالد ترامپ بعد از امضای اعمال تعرفههای اقتصادی علیه چندین شریک تجاری آمریکا، در پلتفرم Truth Social خود با حروف بزرگ نوشت که این دوران طلایی آمریکا خواهد بود. آیا کمی دردناک خواهد بود؟ بله، شاید (و شاید نه).
ترامپ در مورد تحقق وعدههای انتخاباتی خود برای پایان دادن به مهاجرت غیرقانونی، مهار جریان مواد مخدر و ایجاد توازن مجدد در تجارت قارهای جدی است. اما انجام این کار برای آمریکاییهایی که در حال حاضر با هزینههای بالای زندگی دستوپنجه نرم میکنند، ناراحتکننده خواهد بود.
ترامپ نوشت که ما دوباره آمریکا را عالی خواهیم کرد، و همه اینها ارزش هزینهای که باید پرداخت شود را خواهد داشت. ما کشوری هستیم که اکنون باعقل سلیم اداره میشود و نتایج آن فوقالعاده خواهد بود.
درحالیکه صنایع خود را برای تعرفههای جدید آماده میکنند، ۲۵ درصد برای کالاهای وارداتی از مکزیک و کانادا و ۱۰ درصد برای واردات از چین، باید دید چقدر طول میکشد تا هزینههای بالاتر بر مصرفکنندگان آمریکایی تأثیر بگذارد. این تعرفهها قرار است از سهشنبه ساعت ۱۲:۱ صبح بهوقت شرقی اجرا شود.
ترامپ با اذعان ضمنی به اینکه فشارهای صعودی میتواند بر هزینههای گاز و گرمایش آمریکاییها تأثیر بگذارد، تنها ۱۰ درصد تعرفه بر نفت و گاز کانادا وضع کرد.
در حال حاضر، کانادا و مکزیک برای تلافی اقداماتی کردهاند. جاستین ترودو نخستوزیر کانادا در اواخر شنبه در یک سخنرانی تلخ در اتاوا گفت که ما نمیخواهیم در چنین موقعیتی باشیم. اگر تعرفههای رفتوبرگشت برای مدت طولانی باقی بماند، دردی که ترامپ نسبت به آن هشدار داد میتواند به واقعیت تبدیل شود.
اما حتی برخی از متحدان ترامپ در بین خود امیدوار بودند که پس از اجرای تعرفههای سخت جدید و اثبات قاطعیتش به جهانیان، درنهایت بعد از کسب امتیازاتی از شدت سختگیریها بکاهد. بااینحال ماهیت این امتیازات نامشخص است. ترامپ قبل از اجرای تعرفهها با ترودو یا کلودیا شینبام، رئیسجمهور مکزیک برای بیان خواستههای خود ملاقات یا تلفنی صحبتی نکرد.
ترودو روز شنبه گفت که از زمان تحلیف ترامپ در تلاش بوده با ترامپ ارتباط برقرار کند، اما تماسهای او پاسخ داده نشده است.
مقامات کاخ سفید شامگاه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران از ارائه معیارهای مشخصی که کانادا یا مکزیک میتوانند برای مدیریت شدیدتر مرزهای خود یا محدود کردن جریان فنتانیل که امکان لغو تعرفهها را ایجاد خواهد کرد، خودداری کردند. خود ترامپ اواخر روز جمعه به خبرنگاران گفت که اصلاً به دنبال هیچ امتیازی نیست. او در پست خود در رسانههای اجتماعی صبح یکشنبه، اعلام کرد که دلیل او برای اعمال تعرفهها فراتر از مجازات جریان غیرقانونی فنتانیل بوده است.
او نوشت: «آمریکا با کانادا، مکزیک و چین (و تقریباً همه کشورها) کسریهای تجاری عمده دارد، ۳۶ هزار میلیارد دلار بدهکار است و ما دیگر «کشوری احمق» نخواهیم بود. محصول خود را در آمریکا بسازید تا هیچ تعرفهای وجود نداشته باشد».