آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران در همایش تبیین سیاستهای کلی تولید ملی با محوریت دانشبنیانها، درباره لزوم توجه به قوانین و مقررات حوزه اقتصاد گفت: قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار و قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 در مجلس شورای اسلامی مصوب شده است و همان مجلس نیز بودجه تورمزا، نرخ ارز، مالیات بر ارزش افزوده را هم تصویب کرده است. مجمع تشخیص مصلحت نظام به این قوانین چه نگاهی دارد؟
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از مسئله نقض قانون توسط نهاد دولت انتقاد کرد و گفت: دولتها به دفعات قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار را نقض کرده و به مواد این قانون در عمل هیچ توجهی نکردهاند. چرا درباره این ترک فعلها بیتوجهی میشود و به این موارد اصلاً توجهی نمیشود.
او در ادامه به جایگاه نهاد تنظیمگر اشاره کرد و گفت: باید نهاد قانونگذار و سیاستگذار به جایگاه نهاد رگولاتور در حوزه انرژی، برق، گاز و پتروشیمی توجه کند. نباید ذینفع خود قانونگذاری کند و بخواهد نهاد رگولاتور در اختیار او باشد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران تاکید کرد: در نبود نهاد رگولاتور، اقتصاد کشور روزانه میلیونها دلار ضرر میکند. اما باید پرسید، چرا تأسیس نهاد رگولاتور باید به تأخیر بیفتد. سکوت در این باره را چگونه میتوان تحلیل و ارزیابی کرد؟
نجفی در ادامه درباره اهمیت پیوستن ایران به FATF گفت: در حال حاضر حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و کربن تحریم نیست ولی ما نمیتوانیم از تسهیلات یا فاندهای بینالمللی چون فاند صندوق آب و هوای سبز GCF استفاده کنیم و تنها دلیل این نتوانستن، مشکلاتی است که در نقل و انتقال مالی داریم.
او ادامه داد: در حال حاضر فرانسه حاضر است در حوزه پنلهای خورشیدی با ایران همکاری کند ولی به دلیل مشکلات در نقل و انتقال مالی، امکان این همکاری وجود ندارد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران به قیمتگذاری دستوری در حوزه انرژی نیز اشاره کرد و گفت: سال 1383، مجلس هفتم ثابت بودن قیمت برق را هدیهای به جامعه عنوان کرد. از آن زمان نرخ سرمایهگذاری در صنعت برق هر ساله کمتر و کمتر شد و الان به جایگاهی رسیدهایم که از ناترازی و واردات انرژی میگوییم. باید نتیجه سیاستهای نادرست به خوبی بررسی شود و جلوی این سیاستهای نادرست گرفته شود.