رادیو مجازی اتاق ایران - 14 بهمن 1403

در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۳؛

۹۳ درصد مصوبه‌های ستاد رفع موانع تولید اجرایی شد

دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور گفت: تولید اساس اقتصاد کشور است و این ستاد با هدف حمایت از بخش خصوصی و برای رونق و جهش تولید در ۹ ماه اول ۱۴۰۳، افزون بر ۱۷ هزار مصوبه داشته که افزون بر ۹۳ درصد آنها اجرایی شده است.

16 بهمن 1403 - 18:44
کد خبر : 73458
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

محمدباقر علیخانی در نشست تسهیل و رفع موانع تولید استان اصفهان در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان افزود: این استان نقش مهمی در توسعه صنعتی و تولید کشور دارد و این ستاد می‌کوشد تا با تعیین اولویت‌های تخصیص ارز، تسهیل در اخذ مجوزها و صدور مصوبه‌ها، مشکلات صنعتگران کشور را بویژه در اصفهان کاهش دهد.

وی ادامه داد: رویکردها، پیگیری‌ها و اقدامات مدیریت جدید استان بر توجه ویژه به تولید دلالت دارد و این استان در بسیاری از صنایع مانند فولاد و فرش قطب تولید کشور محسوب می‌شود و به‌عنوان نمونه در زمینه «صنعت فرش» افراد توانمند اصفهانی در خارج از کشور حضور دارند که باید از ظرفیت آنها استفاده شود.

وی اظهار داشت: بالا بودن هزینه تولید از مهمترین چالش‌های فضای کسب‌وکار در کشور است و باید دست بدست هم دهیم تا این هزینه‌ها کاهش یابد. تمام شرکت‌های خدماتی در داخل شهرک‌های صنعتی حق افزایش هزینه‌ها را ندارند.

معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: مدتی است در نهادهای نظارتی، تحولی بوجود آمده که باعث شده است آنها بیش از پیش دغدغه تولید داشته باشند و بیشتر از گذشته در جهت گشودن گره‌ها قدم بردارند.

علیخانی درباره آب مورد نیاز صنایع نیز گفت: همه صنایع تنها سه درصد از کل آب کشور را مصرف می‌کنند و ۶ تا ۷ درصد نیز سهم آب آشامیدنی می شود؛ اما بیش از ۹۰ درصد از آب‌های کشور در بخش کشاورزی به مصرف می‌رسد.

وی تصریح کرد: شهرک‌های صنعتی باید میزان آب مورد نیاز صنایع را که در پروانه بهره‌برداری آنها تعیین شده است، تامین کنند.

وی تاکید کرد: با توجه به اقلیم ایران و بحران کم‌آبی می‌توان گفت که توسعه کشاورزی در این سرزمین عاقلانه نیست و نباید محدودیت‌های آب بر روی واحدهای تولیدی اعمال شود و میزان آبی که در پروانه بهره‌برداری واحدها تعیین شده است بایستی برآورده شود.

وی اضافه کرد: افزایش قیمت ارز، فضای اقتصادی کشور را تغییر داده است و در این میان شاهد هستیم که بانک‌ها در حال جمع کردن نقدینگی از چرخه تولید هستند و این در شرایطی است که نقدینگی کل اقتصاد افزایش یافته است که این موجب تورم می‌شود و باید این مدل را تغییر داد.

دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تاکید کرد: این ستاد حق تعیین قیمت بویژه برای حامل‌های انرژی را ندارد ولی وزارت نفت ماهانه نسبت به اعلام قیمت فرآورده‌های نفتی که به‌عنوان خوراک در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد، اقدام می‌کند.

نشست تسهیل و رفع موانع تولید استان اصفهان با حضور معاون وزیر و دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، معاون اقتصادی استانداری، مدیران کل مرتبط با مشکلات صنایع و صنعتگران استان و کشور برگزار شد.

پیش از این نشست، معاون وزیر و دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با استاندار اصفهان جلسه‌ای برگزار کرد که در آن بر ضرورت حل مشکلات صنایع استان تاکید شد.

در همین رابطه