رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان از انجام کار مطالعاتی و بهرهمندی از مشاورههای بینالمللی در راستای چگونگی استفاده از مزیتهای استان خبر داد و تأکید کرد: کرمان نیازمند نهضتی در راستای گسترش بنگاههای کوچک و متوسط است.
سید مهدی طبیبزاده، در دومین نشست دیدار با بیان اینکه برگزاری سلسله نشستهای دیدار، ابتکار بسیار خوبی بود که به همت کمیسیونهای توسعه صادرات و واردات اتاق کرمان برگزار میشود، گفت: پیشنهاد میشود در هر یک از این نشستها یکی از مشکلات و چالشهای کرمان مطرح شده و در ادامه به دنبال راهحل آن باشیم.
وی در ادامه به برخی مشکلات پیش روی توسعه استان اشاره کرد و افزود: چرخه سرمایهگذاری در کرمان ناقص بوده و سرمایه در گردش شکل نمیگیرد، به همین دلیل است که علیرغم سرمایهگذاریهای موجود، نتایج آن محسوس نیست.
طبیبزاده، موضوع میانه گمشده و عدم رشد بنگاههای کوچک و متوسط در استان را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: مسئله این است که این بنگاهها در استان کرمان رشد پیدا نکرده و از حجم بزرگ سرمایهگذاری در استان منتفع نشدهاند، همچنین سهم اندکی از خدمات و قطعات استفاده شده در کرمان نصیب بازار کرمان میشود.
رئیس اتاق کرمان، با بیان اینکه میتوان با استفاده از مزیتهای استان، میانه گمشده در استان را رفع کرد و پاسخی برای چالشهای موجود داشت، گفت: درآمدهای معدنی، آغاز زنجیره مس و فولاد، وجود نیروی انسانی متخصص، مبتکر و خلاق، شرکتهای قوی دانشبنیان، کشاورزی، گردشگری و تکمیل نبودن زنجیرههای ارزش، از مزیتهای استان کرمان هستند که فرصت بینظیری را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: میانه گمشده سبب شده اشتغال، تکنولوژی و بهره وری بالایی در کرمان وجود نداشته باشد و بنیه صنعتی استان قوی نیست. بنابراین باید بررسی کرد که چگونه میتوانیم با کمک شرکتهای دانشبنیان، کانون زنان بازرگان و کارآفرین، تشکلها و دانشگاهیان، میانه گمشده استان را رفع کنیم تا اشتغال کامل ایجاد، کالای صادرات محور تولید شود و به خلق ثروت از دانش برسیم.
رئیس اتاق کرمان تأکید کرد: با تلفیق تهدیدها، محدودیتها و مزیتهای استان میتوان مدلی ارائه کرد تا در فرصت باقی مانده اقتصاد استان را به سمت خلق تکنولوژی هدایت کنیم.
طبیبزاده، اظهار کرد: درخواست داریم چالشها برای تصمیم گیران و تصمیم سازان کشور مطرح شود زیرا اگر بخواهیم بنیه صنعتی استان قوی شود، نیازمند رشد بنگاههای کوچک و متوسط هستیم.
نقشه راه توانمندسازی بانوان کرمانی تدوین میشود
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان نیز در این نشست به توانایی بانوان در امور مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی اشاره کرد و گفت: یکی از ارکان اصلی توسعه پایدار کشورها، توجه به حقوق و توانمندی بانوان است. حضور فعال بانوان در عرصههای مختلف آموزشی، اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی میتواند به پیشرفت جامعه کمک کند.
محمدعلی محمدمیرزائیان، با اشاره به اینکه هر کجا که نقش بانوان در بازار کار پررنگتر بود، شاهد رشد اقتصادی و اجتماعی آن جامعه بودهایم، تصریح کرد: در اتاق کرمان و در کمیسیون توسعه صادرات در حال تدوین نقشه راه برای توانمندسازی بانوان کرمانی هستیم و شروع این موضوع تلاش برای ایجاد و احیای کانون زنان بازرگان استان کرمان است.
وی در ادامه به ظرفیتهای استان در حوزه کشاورزی، صنایع دستی، معدنی و… اشاره کرد و خطاب به رئیس کانون زنان بازرگان ایران، گفت: تجربیات خود را در اختیار بانوان کرمان قرار دهید تا بدانند چه کاری انجام دهند تا در آینده کارآفرین و مستقل باشند.
اتاق کرمان مطالبه گر مسائل استان باشد
رئیس کانون زنان بازرگان ایران نیز در این نشست با بیان اینکه علیرغم اهتمام دولتها برای ارتقای حضور بخش خصوصی در اقتصاد، این حضور شکل نگرفته است، تصریح کرد: توسعه پایدار زمانی شکل میگیرد که به فکر نسل آینده باشیم.
سیده فاطمه مقیمی، در ادامه با برشمردن مزیتهای کرمان، خاطرنشان کرد: در کرمان مطالبه گری وجود ندارد و خود کرمانیها باید بخواهند تا تحولی ایجاد شود. ممکن است زیرساختهای اولیه در استان وجود داشته باشد اما در نهایت دولت باید تصمیم سازی کند، بنابراین پارلمان بخش خصوصی باید مطالبه گری داشته باشد.
این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه با توجه به موقعیت کرمان، تجارت میتواند در اولویت توجه باشد، خاطرنشان کرد: اتاق کرمان میتواند برای بسیاری از مسائل مطالبه گری انجام دهد و با پیگیریهای تیم قدرتمند اتاق، این مطالبه گری حتماً به نتیجه خواهد رسید.
کرمان نیازمند نگاهی نو در حوزه زنان بازرگان است
سرپرست دفتر اموربانوان و خانواده استانداری کرمان نیز ضمن قدردانی از اتاق برای برگزاری این نشست، بیان کرد: شایستگی و لیاقت میتواند فارغ از سن و جنسیت افراد، پیشران بوده و حرکت کند.
ندا نظامی، با بیان اینکه نیازمند نگاهی نو در حوزه زنان بازرگان هستیم، خاطرنشان کرد: امیدواریم کانون زنان بازرگان کرمان فعالتر شده و کرمان به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم گامهای مؤثری برای بانوان استان برداریم.
در این نشست، سیده فاطمه مقیمی، به بیان بخشی از تجربیات کاری خود پرداخت و در پایان تفاهم نامه همکاری مشترک دفتر امور زنان و خانواده استانداری کرمان با کانون زنان بازرگان ایران در راستای توانمندسازی علمی، فناورانه و اجتماعی بانوان استان به امضا رسید.
سلسله نشستهای دیدار به همت کمیسیونهای توسعه صادرات و واردات و تجارت داخلی اتاق کرمان در حال برگزاری است و در نخستین نشست این رویداد، جمعی از فعالان اقتصادی استان با محسن جلال پور رئیس سابق اتاق ایران و کرمان و فعال اقتصادی استان دیدار و گفت و گو کردند.