رادیو مجازی اتاق ایران - 14 بهمن 1403

سیدمهدی طبیب‌زاده در شورای هماهنگی واحدهای تابعه وزارت اقتصاد در کرمان

مدل توسعه استان کرمان باید بر اساس خلق ثروت از تکنولوژی طراحی شود | لزوم توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان

رئیس اتاق کرمان با اشاره به اتکای اقتصاد این استان به بخش‌های کشاورزی و معدن، بر لزوم طراحی مدل توسعه‌ای مبتنی بر خلق ثروت از تکنولوژی و دانش تأکید کرد.

21 بهمن 1403 - 11:38
کد خبر : 73550
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، وجود ناقص زنجیره‌های ارزش در استان را از دیگر تهدیدها و فرصت‌های استان برشمرد و خاطرنشان کرد: در ترکیب تهدیدها و فرصت‌های استان باید به مدلی از توسعه برسیم و مطمئن باشیم خلق ثروت از طریق تکنولوژی و دانش باشد.

سیدمهدی طبیب‌زاده، در نشست شورای هماهنگی مدیران کل واحدهای تابعه وزارت اقتصاد و دارایی در استان کرمان، با بیان اینکه تهدیداتی در اقتصاد کرمان وجود دارد که می‌توان هوشمندانه آنها را به فرصت‌های بزرگی تبدیل کرد، گفت: در حال حاضر اقتصاد کرمان مبتنی بر معادن و کشاورزی است؛ این نوع اقتصاد هم می‌تواند تهدید باشد زیرا تجدیدناپذیر هستند و روزی تمام می‌شوند و هم می‌تواند فرصت باشد زیرا منابع خوبی خلق می‌کنند که می‌توان از آنها برای توسعه استان استفاده کرد.

طبیب‌زاده تصریح کرد: استان هیچ راهی جز تکیه‌بر دانش و اقتصاد دانش‌بنیان ندارد، نوآوری راه میانبر برای حرکت از وضعیت نامطلوب فعلی به وضعیت مطلوب آینده است و باید اکوسیستم فناوری و نوآوری در استان کرمان قوی‌تر شده و شرکت‌های دانش‌بنیان نقش پررنگی بر عهده بگیرند.

وی اندازه بنگاه‌های اقتصادی استان و موضوع میانه گمشده را نیز مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: دراین‌ارتباط در استان کرمان دچار شکاف عمیقی هستیم و بنگاه‌های اقتصادی استان یا بسیار کوچک و یا بسیار بزرگ هستند، درحالی‌که تکنولوژی، رشد فناوری، اشتغال، بهره‌وری و خلق ارزش در بنگاه‌های کوچک و متوسط رقم می‌خورد؛ بنابراین این شکاف باید با ایجاد بنگاه‌های کوچک و متوسط پر شود.

رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه در حال حاضر توسعه استان متوازن نیست و این امر چهره‌ای غیر توسعه‌یافته از کرمان بروز می‌دهد، گفت: توسعه پایدار باید گفتمان مشترک استان باشد و همه برای آن اتفاق‌نظر داشته باشیم.

طبیب‌زاده افزود: تمام تلاش‌های گذشته منجر به نتیجه‌ای شده که امروز در استان مشاهده می‌کنیم و شاخص‌ها نشان می‌دهد که وضعیت مطلوبی نیست. وی با تأکید بر اینکه باید با هم‌زبانی مسائل استان را پیش ببریم، اضافه کرد: همه ما باید بر موضوع توسعه پایدار استان اتفاق‌نظر داشته باشیم و تلاش کنیم آیندگان به توسعه پایدار دست یابند.

طبیب‌زاده، تأکید کرد: اگرچه نباید زمان حال را رها کنیم، اما باید 20 درصد تمرکز خود را بر وضعیت موجود گذاشته، 80 درصد تمرکز خود را معطوف به آینده کنیم و با توجه به نقاط قوت و ضعف و بهره‌گیری از مشاوره، به نقشه راه توسعه پایدار استان کرمان برسیم.

رئیس اتاق کرمان، با اشاره به ارائه پیشنهادی به استاندار کرمان برای تعریف هزار همت پروژه در استان، بیان کرد: این پروژه‌ها باید دسته‌بندی شده و متناسب با اولویت‌ها برای حل آنها متمرکز شد. همچنین همه مدیران باید سهم و نقشی بر عهده گرفته و روند پیشرفت پروژه‌ها را گزارش دهند تا با رویکردی بهره‌ورانه و دانش‌بنیان به بهره‌برداری برسند.

وی با تأکید بر اینکه باید اصل توسعه پایدار را مدنظر داشت و با تغییر نگرش کلی از اقتصاد منابع محور به اقتصاد دانش‌بنیان برسیم، گفت: ما استانی هستیم که باید بر اساس مدل حرکت کنیم. یعنی آینده را در نظر بگیریم و تهدیدها را تبدیل به فرصت کنیم.

بسیاری از مشکلات فعالان اقتصادی با تفویض اختیارات استانی قابل‌حل است

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان نیز در این نشست، گفت: تمام تلاش ما بر این است که بتوانیم با توجه به اختیارات و وظایف خود، به توسعه استان و فعالان اقتصادی کمک کنیم. بسیاری از مسائل را می‌توان در استان حل کرد اما باید اختیاراتی تفویض شود که ما برای پیگیری آن از وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس‌جمهور آمادگی داریم.

صادق سلطانی نژاد، در ادامه به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه مالیات، گمرک و سایر مسائل مرتبط با فعالان اقتصادی در استان پرداخت و افزود: در موضوع رفع مشکلات سرمایه‌گذاران جلسات هفتگی برگزار می‌شود و مصوبات کمیته تسهیل و رفع مشکلات سرمایه‌گذاران نیز به‌صورت عملیاتی پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به صدور 192 هزار و 621 مجوز در استان، خاطرنشان کرد: این عدد بزرگی است که سبب اشتغال‌زایی شده و در رشد توسعه استان تأثیرگذار است.

سلطانی نژاد اظهار کرد: برای بهبود فضای کسب‌وکار و حذف قوانین و مقررات زائد نیز جلسات متعددی را در اتاق کرمان برگزار کردیم. مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان اضافه کرد: تلاش کردیم مشکلات مالیاتی را در حد توان خود حل کنیم و طرح بخشودگی و تخفیف‌های مالیاتی کمک بسیاری به فعالان اقتصادی بود که سعی کردیم آن را رعایت کنیم.

وی به موضوع سرمایه‌گذاری در استان نیز اشاره کرد و ادامه داد: اتاق کرمان برای این موضوع اقدامات متعددی انجام داده و ما نیز تلاش می‌کنیم تا این فرصت‌های سرمایه‌گذاری کامل شود و فرصت‌هایی که قابل سرمایه‌گذاری در استان است را به سازمان سرمایه‌گذاری ارائه کرده‌ایم.

سلطانی نژاد، به موضوعاتی ازجمله ارائه تسهیلات بانکی به سرمایه‌گذاران، تأمین مالی شرکت‌ها از محل بازار سرمایه، مالیات، گمرک و…اشاره کرد و گفت: مشکلات استان احصا شده و باید به گفتمانی مشترک برای حل آنها برسیم.

وی در پایان با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم برای تحقق برنامه‌های اتاق کمک کنیم، خاطرنشان کرد: پروژه‌های استان در بخش‌های مختلفی رصد می‌شوند و باید چند پروژه پیشران را در استان تعریف کرد که با هدایت بخش خصوصی پیش بروند، دراین‌ارتباط جلسات متعددی با حضور اتاق و سایر سازمان‌ها برگزار تا مسیر این پروژه‌ها ترسیم و اجرای آنها تسهیل شود.

در این نشست، مدیران کل واحدهای تابعه وزارت اقتصاد و دارایی در استان کرمان به بیان مهم‌ترین مشکلات استان در بحث گمرک، بیمه، مالیات، بورس و … پرداختند و بر شفافیت قوانین مالیاتی، تفویض اختیارات به بانک‌های استان، هماهنگی بانک مرکزی با دستگاه‌های اجرایی برای صدور بخشنامه‌ها، مالکیت انبارهای گمرک استان، تخصیص ارز، راه‌اندازی مرکز خدمات مالی استان و نگهداشت پرتفوی بیمه در استان تأکید کردند.

موضوعات :
در همین رابطه