رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر ضمن بررسی چالشهای اقتصادی پیش روی کارگران و کارفرمایان در شرایط تورمی پرداخت و بر لزوم همسانسازی دستمزدها با نرخ تورم و حمایت از بنگاههای اقتصادی تأکید کرد.
سیدمصطفی موسوی در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین، افزود: دستمزدها باید با وضعیت تورمی همسانسازی شود و گرچه ما کارفرمایان در پرداخت دستمزدها با مشکلاتی مواجه هستیم، اما با افزایش قیمت کالاها، این افزایش دستمزدها تا حدی جبران میشود، به شرطی که ثبات تورمی وجود داشته باشد.
موسوی با بیان اینکه تأمین معیشت کارگران یک اولویت اساسی است، اظهار کرد: اینکه کارگر نتواند معیشت خود را تأمین کند، بههیچوجه مورد قبول ما نیست و برای بهبود وضعیت معیشتی کارگران، دولت نیز باید وارد عمل شود و از طریق پرداخت مشوقها و یارانهها به کارفرمایان کمک کند تا این موضوع تعدیل شود.
او تأکید کرد: این حمایت باید بهگونهای باشد که هم فشار معیشتی به کارگر وارد نشود و هم کارفرما قادر به ادامه فعالیت خود باشد.
رئیس اتاق خرمشهر در ادامه با اشاره به مشکلات ناشی از نرخهای پایین دستمزد، گفت: با نرخهای پایین دستمزد، مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد میشود و وقتی کارگر در تأمین معیشت ناتوان باشد، کارفرما نیز با مشکلاتی نظیر عدم بهرهوری نیروی کار و خطر از دست دادن نیروی کار ماهر مواجه خواهد شد.
موسوی معتقد است: دولت باید با استفاده از اهرمهای حمایتی مانند کاهش مالیات و بیمه، بهصورت غیرمستقیم از کارگران حمایت کند و از سوی دیگر، حقوق آنها را افزایش دهد.
رئیس اتاق خرمشهر همچنین به مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی اشاره کرد و افزود: در شرایط فعلی، واحدهای تولیدی با مشکل نقدینگی مواجه هستند و دولت اقدام مؤثری برای تأمین سرمایه در گردش آنها انجام نمیدهد. این موضوع یکی از موانع اصلی افزایش دستمزدهاست. باید از واحدهای تولیدی حمایت ویژهای صورت گیرد تا آنها نیز بتوانند از کارگران خود حمایت کنند.
موسوی با اشاره به اینکه ثبات سیاسی و ارزی یکی از پیشنیازهای ثبات اقتصادی و حفظ قدرت خرید کارگران است، گفت: ما در بحث ثبات سیاسی و ارزی مشکل داریم. این مسائل مانند زنجیره به هم متصل هستند و نمیتوان فقط یک حلقه از این زنجیره را درست کرد.
او تأکید کرد: حمایت دولت از کارفرمایان و حمایت کارفرمایان از کارگران، مستلزم تثبیت نرخ تورم و ارز در حد مقبول و ایجاد ثبات سیاسی است.