رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

در دیدار وزیر صمت با فعالان اقتصادی استان بوشهر

مصوبه دولت موجب رونق و ساماندهی تجارت در استان بوشهر خواهد شد | کسب‌وکار ۶۵ درصد بوشهری‌ها وابسته به دریاست

در نشست وزیر صمت با فعالان اقتصادی استان بوشهر که در حاشیه سفر رئیس‌جمهوری به این استان برگزار شد، بر لزوم تسهیل و رونق کسب‌وکارهای دریاپایه در این استان تأکید شد.

26 بهمن 1403 - 16:07
کد خبر : 73635
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بوشهر از استان‌هایی است که تجارت در ارزش‌افزوده آن نقش بسزایی دارد که باید با ایجاد برخی از تعرفه‌ها یا برداشتن برخی دیگر شرایطی را پیدا می‌کرد که تجار بتوانند بهتر فعالیت کنند.

سید محمد اتابک در نشست با فعالان اقتصادی استان بوشهر افزود: برای استفاده از این ظرفیت دریامحور در استان بوشهر برخی از تعرفه‌ها برداشته شده است که موضوع مصوبه مربوط به تجارت ملوانی در همین راستا است.

به گفته او، یکی از مزیت‌های خوب استان بوشهر هم‌جواری با دریا و دریامحور بودن صنایع در این استان است.

اتابک اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه شناورسازی، داخلی سازی و فعال کردن کارخانجات دریا محور اقدامات خوبی انجام داده است.

او معدن از دیگر ظرفیت‌های استان بوشهر عنوان کرد و گفت: با توجه به حجم کارخانجات کانی‌های غیرفلز در این استان، به مسائل این بخش پرداخته می‌شود.

 

اعمال تخفیفات سود بازرگانی باعث رقابت‌پذیری و رونق تجارت در استان می‌شود

رئیس اتاق بوشهر نیز در این نشست، گفت: بندر بوشهر از بنادر قدیمی کشور است که جایگاه ویژه‌ای در حوزه‌های مختلف کسب‌وکار داشته است که با توجه به پیشینه تاریخی مردم این استان و وجود بنادر متعدد و گمرکات فعال، بندر محل کسب‌وکار و درآمد بخش غالب مردم بوشهر از محل جارت در حوزه دریا و دریانوردی بوده و شغل بالغ‌بر ۶۵ درصد مردم این استان تجارت و خدمات بازرگانی به‌ویژه در حوزه دریا و دریانوردی است.

خورشید گزدرازی افزود: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان از شوراهای فعال و درخور نام کشور است که نظریات و تصمیمات کارشناسی خوبی در جهت حل مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی با حضور مسئولین استانی و فعالان اقتصادی در جهت بهبود فضای کسب‌وکار در استان داشته است.

گزدرازی در ادامه خواستار حضور شرکت ایدرو در استان با توجه به ظرفیت‌های خوب این شرکت جهت سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع دریایی به‌ویژه کشتی‌سازی شد و گفت: صنایع کشتی‌سازی در استان از ظرفیت‌های بسیار خوبی برخوردار است که امیدواریم شاهد حضور شرکت ایدرو در این زمینه باشیم که می‌تواند نقش مهمی در رونق اشتغال و توسعه تجارت دریایی در استان داشته باشد.

رئیس اتاق بوشهر با اشاره به فرسودگی شهرک‌های صنعتی از قرار گرفتن این موضوع در دستور کار اتاق‌های بازرگانی و اتاق ایران خبر داد و خواستار حمایت وزارت صمت از این امر شد و گفت: در سال‌های اخیر هیچ‌گونه نوسازی در این شهرک‌ها صورت نگرفته درحالی‌که ما میزبان میهمانان بسیار خوب از کشورهای پیرامونی و بازی‌های هدف هستیم اما این شهرک‌ها هم‌اکنون نمای خوبی ندارند که امیدواریم با کمک وزارت صمت، نوسازی این شهرک‌ها در دستور کار قرار گیرد تا شاهد بهبود شرایط و رقابت‌پذیری آنها باشیم.

گزدرازی گمرک و بندر را یکی از ظرفیت‌های خوب استان برشمرد و اظهار کرد: با توجه به هم‌جواری با استان هرمزگان و خوزستان و ظرفیت‌های بسیار خوب بنادر آن استان‌ها در جهت رقابت‌پذیری و حضور در بین گمرکات کشور پیشنهاد داریم تخفیفات سود بازرگانی در بوشهر اعمال شود قطعاً با این امر خیلی از کالاهای واسطه‌ای از این تخفیفات استفاده می‌کنند و ما می‌توانیم رونق تجارت در استان را نگه داریم زیرا هم‌اکنون هزینه تمام‌شده کالاها در گمرکات استان مقرون‌به‌صرفه نیست و تجار و بازرگانان ما به‌سختی در حال فعالیت هستند که در صورت تداوم این وضعیت به شرایط رکود دهه ۹۰ بازخواهیم گشت که این آسیب جدی به تجارت و بازرگانی در استان خواهد زد.

وی با برشمردن ظرفیت‌های منطقه یک و دو ویژه اقتصادی بوشهر و با انتقاد از عدم اجرایی شدن مصوبه سفر دوم دولت آیت‌الله شهید رئیسی به استان پیرامون جابجایی کالاها به‌صورت رویه اداری از منطقه یک‌به‌دو توسط گمرک ایران خواستار حمایت وزارت صمت به‌عنوان پشتیبان و حامی تجارت و صنعت کشور از اتاق بازرگانی در جهت اجرایی شدن این مصوبه جهت تسهیل فضای کسب‌وکار در استان شد.

وی در پایان به توجه ظرفیت‌های بسیار خوب استان در حوزه شیلات و آبزیان، خرما و صیفی‌جات گفت به دلیل مابه‌التفاوت نرخ ارز خیلی از بازارهای هدف خود را از دست رفته که انتظار داریم دولت نگاه ویژه به این امر در جهت حل مشکلات و بهبود شرایط در جهت توسعه بازار صادرات محصولات استان داشته باشد.

 

وزارت صمت مصوبات سطوح ملی شورای گفت‌وگو دولت و بخش خصوصی را تأیید کند

نایب‌رئیس اتاق بوشهر در این نشست، گفت: بسیاری استان‌های کشور به‌ویژه استان بوشهر که اقتصاد آنها با حوزه تجارت به‌ویژه تجارت خارجی گره‌خورده است اما متأسفانه در سال‌های اخیر نه‌تنها با نگاه بدبینانه به تجارت بلکه با وضع قوانین، بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌های صادرات و واردات در حوزه تجارت اخلال شده و متأسفانه این ظرفیت کشور ما که بخش عمده‌ای از اقتصاد کشور را می‌چرخاند لطمات جبران‌ناپذیری خورده است.

ندیر پورجم افزود: وزارت صمت در سال‌های اخیر اگر نخواهیم از دایره انصاف خارج شویم به دلیل برخی تنگناها به‌ویژه در حوزه ارزی آیین‌نامه‌های وضع کرده که موجبات لطمات فراوانی به فعالان اقتصادی فراهم آورده و در برخی مواقع بدون توجه به سرنوشتی که برای تجارت کشور رقم می‌خورد این آیین‌نامه‌ها وضع شده است.

پورجم خاطرنشان کرد: از جناب وزیر درخواست داریم اگر نگاه به آتیه دارید مطابق با ماده ۴ برنامه هفتم توسعه و صیانت محیط کسب‌وکار و بازگرداندن هیمنه تجارت به وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت برنامه‌ای تدوین کنید که وضعیت تجارت کشور از وضع موجود رهایی یابد.

نایب‌رئیس اتاق بوشهر با اشاره اینکه مدت اعتبار ماده ۱۶ حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدمات کشور به پایان آمده و همان‌طور استحضار دارید در ماده ۱۱۵ برنامه سوم توسعه، ماده ۳۳ برنامه چهارم، ماده ۱۰۵ برنامه پنجم، ماده ۲۲ احکام دائمی و در ماده ۶۶ امور گمرکی تجویز موانع فنی و تعرفه‌ای ناظر بر ایجاد نرخ معادل شده که به‌جای جلوگیری از واردات کالا و جهت مدیریت واردات کالا موانع تعرفه‌ای تجویز شده اما درعین‌حال می‌بینیم کارتابل فنی در بسیاری موارد برقرار است و مشکل به وجود آورده است که اگر برای قوانین ارزش قائلیم باید دوسویه اقدام کنیم لذا استدعا داریم در جهت جلوگیری از تضییع حقوق عامه مطابق با ماده ۱۲۰ قانون دیوان عدالت اداری تکلیف کارتابل فنی مشخص شود.

موضوعات :
در همین رابطه