تفاهمنامه احداث 9 مدرسه (8 مدرسه 6 کلاسه و یک مدرسه 12 کلاسه) در قالب پویش «کرمان دانا» بین اتاق کرمان، اداره کل آموزشوپرورش و اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمان به امضا رسید. این مدارس در شهرستانهای رفسنجان، رودبار جنوب، قلعه گنج، جازموریان، کهنوج، کوهبنان، راور، شهربابک و گنبکی ساخته خواهند شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان در نشستی که بهمنظور امضای این تفاهمنامهها برگزار شد، با بیان اینکه اتاق بهعنوان سازمانی غیردولتی و در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی خود برای احداث این مدارس اقدام کرده است، گفت: بخشی از هزینه ساخت این مدارس را اتاق بر عهده گرفته و مدارس با همکاری اداره کل نوسازی احداث میشوند.
سیدمهدی طبیبزاده، اضافه کرد: با توجه به اینکه سرانه آموزشی کرمان از متوسط کشوری پایینتر است همه ما کرمانیها در رسالت ساخت مدارس دخیل هستیم؛ زیرا هیچیک از فرزندان گوشه گوشه استان کرمان نباید به دلیل نبود فضای فیزیکی مناسب از تحصیل بازبمانند.
وی همکاری اتاق کرمان در ساخت مدارس را توفیق الهی و مایه افتخار دانست و اظهار کرد: پیشازاین اتاق کرمان با همکاری مؤسسه مهرگیتی، متعهد به ساخت 120 مدرسه شده بود که تاکنون 45 مدرسه از سوی اتاق و 20 مدرسه از سوی مؤسسه مهرگیتی ساخته شده است.
رئیس اتاق کرمان با دعوت از همه خیران و فعالان اقتصادی برای سهیم شدن در نهضت مدرسهسازی استان، خاطرنشان کرد: با افتخار اعلام میکنیم در ساخت مدارس استان دخیل هستیم و اتاق کرمان سهمی هرچند اندک اما مؤثر در حجم انبوه مدرسهسازی استان بر عهده دارد.
طبیبزاده، با اشاره به اقدام اتاق کرمان برای آموزش مجازی 30 هزار دانشآموز استان با همکاری شرکت بنیان دانش و خرد مبین، بیان کرد: بهزودی آموزش دانشآموزان دوره اول را نیز با همکاری این شرکت دانشبنیان و معلمان برجسته کشوری آغاز میکنیم تا رسالت خود را در توسعه آموزشهای مدرن و باکیفیت بهویژه در نقاط محروم استان به انجام رسانیم.
تأکید بر حفاظت از مدارس ساخته شده
دبیر کل اتاق کرمان نیز در این نشست با اشاره به تعهد اتاق کرمان برای ساخت 120 مدرسه با 720 کلاس در استان کرمان، اظهار کرد: هدف ما این است که دانشآموزان در مدارسی با امنیت و دارای امکانات مناسب تحصیل کنند و امیدواریم با امضای این تفاهمنامه بتوانیم گامی مؤثر برای فرزندان خود در استان برداریم و سرانه آموزشی از متوسط کشور بالاتر برود.
حسن امیری، با اشاره به بهرهبرداری مدارس کرمان دانا در مناطق مختلف استان، تأکید کرد: حفاظت از مدارس ساخته شده باید مورد توجه ویژه باشد.
اقدام اتاق کرمان برای ساخت مدارس نهضت ساز بود
در ادامه این نشست مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمان ضمن قدردانی از اتاق کرمان برای مشارکت در ساخت مدارس استان، تصریح کرد: کار بسیار خوبی در این زمینه انجام شده، اقدام اتاق کرمان برای ساخت مدارس، امید را در دل مردم زنده کرد و نهضتی را به وجود آورد تا دیگر خیرین و فعالان اقتصادی نیز به این موضوع ورود کنند.
رضا هدایتی، با اشاره به پیشرفت 90 درصدی تکمیل پروژههای نیمهتمام ساخت مدارس استان، خاطرنشان کرد: امیدواریم با همافزایی و همکاری اتاق بتوانیم مدارس نیمهتمام را تا مهر 1404 به بهرهبرداری برسانیم و پروژههایی که تازه آغاز میشوند را تا مهر 1405 تکمیل کنیم.
مدرسهسازی اتاق کرمان اقدامی مؤثر برای تحقق سند تحول بنیادین آموزشوپرورش
مدیرکل آموزشوپرورش استان کرمان نیز ضمن قدردانی از حمایتهای رئیس و پیگیریهای دبیر کل اتاق برای ساخت مدارس در استان، اظهار کرد: اگر این مدارس ساخته شوند، تأثیر بسیاری در تحقق یکی از ساحتهای سند تحول بنیادین آموزشوپرورش یعنی فضای آموزشی دارد و اگر این فضاها امن و مستحکم باشند، میتوان در آموزشوپرورش موفقتر عمل کرد.
رضا رضایی، با اشاره به اینکه همت و همدلی موجود سبب شده 506 مدرسه در طول سه سال در استان کرمان ساخته شود، خاطرنشان کرد: اتاق کرمان بهعنوان فعالترین اتاق کشور همراهی خوبی با آموزشوپرورش دارد و روسای ادارههای شهرستانها نیز باید همکاری داشته و شخصاً پیگیر تأمین زیرساختهای ساخت مدارس باشند.
وی با بیان اینکه برای مردان بزرگ هیچ بنبستی وجود ندارد، گفت: تلاش میکنیم اقدامی که اتاق انجام داده، زمینهای شود برای اقدامات دیگر و تشویق خیران برای همکاری در ساخت مدارس تا در آینده در استان کمبود فضای آموزشی نداشته باشیم.