رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان با بیان اینکه یکی از مسائل جدی در جنوب استان قاچاق سوخت است، گفت: با ایجاد محدودیت برای تأمین سوخت تجهیزات کشاورزی و معدنی جنوب، وارد کردن خسارت به کشاورزان و سختگیریهایی در این رابطه نمیتوان مصرف سوخت را مدیریت کرد.
سیدمهدی طبیبزاده، در نشست جمعی از فعالان اقتصادی جنوب استان با اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان، افزود: تحلیلها و پیشنهادهایی با توجه به شرایط فعلی شامل قاچاق سوخت در جنوب و مشکل کشاورزان ارائه و مطرح کردهایم که مسئله سوخت جنوب به همراه چند موضوع دیگر را بهزودی در نشستی با رئیسکل دادگستری استان، بازرس کل استان و سایر مدیران نظارتی و قضایی و همچنین دستگاههای متولی در جیرفت بررسی و حل آن را پیگیری میکنیم.
وی در رابطه با ظرفیتهای معدنی در جنوب استان اظهار کرد: کمتر از 10 درصد اکتشاف و فعالیتهای معدنی در جیرفت انجام شده که اگر در جنوب در رابطه با مس کرور اقدام جدی صورت گیرد اشتغالزایی بسیاری در منطقه ایجاد خواهد شد و همچنین معدن تیتانیوم کهنوج میتواند برای منطقه بسیار تأثیرگذار باشد.
طبیبزاده، ادامه داد: نباید فعالیتهای شمال استان در حوزه معدن با حداقل فرآوری در جنوب استان نیز تکرار شود و بایستی از همین ابتدا مباحث مربوط به فرآوری محصولات معدنی نیز مطرح و دنبال شود.
رئیس اتاق کرمان با اشاره به ارزش 150 هزار میلیارد تومانی محصولات کشاورزی جنوب استان بیان کرد: فاصله مصرف و استحصال محصولات زیاد است که این گپ بزرگ فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری و تکمیل زنجیره ارزشهاست که باید به آن توجه شود.
وی ادامه داد: با توجه به قیمت تمامشده آب برای کشاورزی منطقه، پیشنهاد میشود برای افزایش بهرهوری کشت های جایگزین، فرآوری محصولات و تکمیل زنجیره ارزش در منطقه تدابیری ویژه اتخاذ و نقشه راه مشخصی تدوین شود.
طبیبزاده، در پایان پرداختن به حوزههای گردشگری، ایجاد شرایط مطلوب برای راهآهن و فرودگاه، راهاندازی لجستیک بار، حمایت از سرمایهگذاری در منطقه، ایجاد سکوی واردات گوشت کشور در جیرفت و تهاتر آن با صادرات محصولات کشاورزی جنوب را مورد تأکید قرار داد.
فعالان اقتصادی جنوب استان از مرکز کسبوکار اتاق کمک بگیرند
عضو هیات رئیسه اتاق کرمان و ناظر مرکز کسبوکار در نشست جمعی از فعالان اقتصادی جنوب استان با اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان، به معرفی خدمات ارائه شده توسط این مرکز به فعالان اقتصادی پرداخت و گفت: یکی از خدمات این مرکز ارائه مشاوره رایگان در حوزههای مختلف کسبوکار ازجمله مسائل بانکی، بیمه، مالیات و مسائل حقوقی است که پیشنهاد میشود موارد مطرح شده در این نشست مربوط به جنوب استان در سامانه مربوطه به آدرس https://3632.kccim.ir/ ثبت تا پیگیریهای لازم انجام شود.
عباس جبالبارزی، ادامه داد: پیگیریها در چند سطح انجام میشود که در ابتدا نشستی با دستگاه مربوطه برگزار میشود که اگر مسئله حل نشد در کارگروه رفع موانع تولید با حضور استاندار مطرح میشود و اگر باز هم مشکل پرونده حل نشد، در سطح دیگری موضوع در ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری پیگیری خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به درگیری کشور با ناترازی انرژی گفت: چارهای نداریم جز اینکه به سراغ ایجاد نیروگاههای خورشیدی برویم.
جبالبارزی، در رابطه با موضوع بکارگیری اتباع بیگانه در فعالیتهای کشاورزی جنوب استان و مشکلاتی که ایجاد شده است، تصریح کرد: در همه جای دنیا به حضور مهاجر و تبعه به عنوان یک فرصت نگاه میشود و ما نیز باید با شناسنامه دار کردن و مشخص کردن هویت آنها به ویژه در شرایطی که با کمبود نیروی کار ماهر روبرو هستیم، بتوانیم از خدمات آنها استفاده کنیم.
تولید صادرات محور مستلزم ثبات قوانین است
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان با اشاره به اینکه برای نجات کشاورزی استان، چارهای جز تولید صادرات محور نداریم، گفت: تحقق هدف تولید صادرات محور مستلزم ثبات در قوانین و مقررات است و اگر همواره عوارض صادراتی و ممنوعیتهای صادراتی ناگهانی مربوط به محصولات کشاورزی وجود داشته باشد، این مهم اتفاق نمیافتد.
سیدمحمدرضا ترابی موسوی، در رابطه با سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی جنوب استان افزود: سرمایه گذاران به سمت مواردی میروند که ارزش افزوده بیشتری داشته باشد و اگر قرار است در حوزه تولید محصولات کشاورزی در جنوب سرمایهگذاری صورت گیرد باید زیرساختها ایجاد و یا تکمیل شود.
وی ادامه داد: همواره عنوان میشود که 10 تا 20 درصد درآمد محصولات کشاورزی باید در استان بماند تا به چرخه اقتصادی استان کمک کند که این موضوع بسیار صحیح است اما به شرطی که محصول درآمدزا باشد نه اینکه در مقاطع بسیاری از سال کشاورزان متضرر شوند.
ترابی موسوی، یکی دیگر از موارد جذب سرمایه گذار کمتر را عدم پرداخت تسهیلات در قالب تبصرهها و همچنین سرمایه در گردش عنوان کرد و گفت: معطلیهای بسیار در صدور مجوزها و خریدهای تضمینی در زمان نامناسب و وصول پول حاصل از این خریدها بعد از چندین ماه، از عواملی است که سرمایه گذار را فراری میدهد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان در ادامه اعلام آمادگی اتاق برای برگزاری نمایشگاه ویژه توریسم گردشگری در فصل برداشت محصولات را مطرح کرد و گفت: در کمیسیون کشاورزی، کنسرسیومهایی متشکل از تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان به ویژه فعالان کشاورزی جنوب استان و کمیتههای مربوط به سردخانه داران و گلخانه داران و زراعت و باغبانی جنوب را نیز تشکیل خواهیم داد.
مشکل ناترازی انرژی حداقل سه سال ادامه دارد
رئیس کمیسیون صنعت اتاق کرمان با بیان اینکه کشور با ناترازی انرژی و مشکلات شدید تأمین برق روبروست، گفت: قرار گرفتن در چنین شرایطی به دلیل عدم مدیریت صحیح انرژی توسط دولت بوده و این مشکل موقت نیست و در خوشبینانه ترین حالت حداقل 3 تا 5 سال به طول خواهد انجامید.
حامد بدرآبادی افزود: حل این مشکل در توان دولت نیست و به همین دلیل از سردخانه داران، گلخانه داران و دارندگان موتورهای آب کشاورزی استان درخواست میشود نسبت به مصرف انرژی و تأمین برق مورد نیاز خود حساس و به فکر ایجاد نیروگاه خورشیدی باشند.
وی ادامه داد: واحدها با ایجاد نیروگاه خورشیدی بر طبق ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان، از قطعی برق معاف میشوند که البته در حال حاضر این شرایط وجود دارد و ممکن است در آینده این بخشنامه سختگیرانه تر اجرا شود.
عضو هیات رئیسه انجمن ملی خرما نیز در ادامه سخنانش گفت: در آستانه ماه مبارک رمضان و تأمین خرمای مورد نیاز مردم، هیچ نگرانی برای تأمین نیاز ستاد تنظیم بازار و سازمان میادین وجود ندارد و تاکنون این قول را گرفتهایم که در صورت تأمین نیاز داخل، وضع عوارض صادراتی برای خرما معلق بماند که خوشبختانه این روند تاکنون به خوبی پیش رفته است.
وی با اشاره به اینکه افزایش حجم صادرات خرما خدشهای به موجودی خرمای مصرفی داخل کشور وارد نمیکند، بیان کرد: واریتههای مصرف داخل به اندازهٔ کافی موجود است و خرمای صادراتی مورد پسند و تقاضای داخل کشور نیست.
81 کلاس درس توسط اتاق کرمان در جنوب احداث شده است
رئیس دفتر اتاق کرمان در جنوب استان، در نشست فعالان اقتصادی این منطقه با اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان، با بیان اینکه این نشست سبب سرعت بخشیدن به برخی فعالیتها و تسهیل کار فعالان اقتصادی خواهد شد، گفت: بیشترین فعالیت اتاق در جنوب مربوط به مسئولیتهای اجتماعی و مدرسه سازی بوده و تاکنون 81 کلاس درس در قالب احداث دو مدرسه 6 کلاسه در منوجان، دو مدرسه 6 و 12 کلاسه در فاریاب، یک مدرسه 9 کلاسه در بلوک، یک مدرسه 12 کلاسه در علی آباد عمران و یک مدرسه 12 کلاسه در جیرفت، ساخته شده است.
محمد افشاری پور، افزود: همچنین تفاهم نامه ساخت 16 کلاس دیگر در جازموریان، رودبار و رمشک منعقد شده است. وی به ارائه گزارش کوتاهی از عملکرد این دفتر پرداخت و گفت: در سال جاری دفتر اتاق کرمان در جیرفت 25 کارت بازرگانی و 33 کارت عضویت را صادر و یا تمدید کرده است.
در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی جنوب استان به بیان نظرات و مسائل خود در حوزههای مختلف پرداختند. همچنین رئیس و هیات نمایندگان اتاق کرمان در جریان سفر به شهرستان جیرفت از یک مجموعه سوارکاری، پایانه صادراتی گلشن آرا، مجموعه مس کرور و گلخانههای کشاورزی بازدید کردند.