رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

در اولین همایش ملی تأمین مالی جمعی مطرح شد

توسعه منطقه‌ای به کمک تأمین مالی جمعی | نگاه اکوسیستمی منابع منجمد را پای کار می‌آورد

در اولین همایش ملی تأمین مالی جمعی ضمن اشاره به نو بودن این ابزار در ایران، تأکید شد: همان‌طور که تأمین مالی جمعی به سرمایه‌گذاری محلی برای رشد اقتصادی منطقه کمک می‌کند، نیازمند تعریف یک اکوسیستم است.

سارا ترابی

خبرنگار
30 بهمن 1403 - 12:59
کد خبر : 73748
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

اولین همایش ملی تأمین مالی جمعی به همت سازمان ملی کارآفرینی ایران در اتاق ایران برگزار شد. حسین سلاح‌ورزی، رئیس سازمان ملی کارآفرینی در این همایش با بیان این مطلب که تأمین مالی جمعی می‌تواند به تجمیع تملک دارایی‌ها کمک کرده و در بودجه اثرگذار باشد، گفت: تأمین مالی جمعی به سرمایه‌گذاری محلی برای رشد اقتصادی منطقه کمک می‌کند.

این فعال اقتصادی از اهمیت افزایش سطح آگاهی افراد نسبت به ابزار مختلف تأمین مالی صحبت کرد و افزود: باید این رویداد را سالانه برگزار کنیم. چون هنوز کارهای زیادی در حوزه تأمین مالی باید اتفاق افتد.

سلاح‌ورزی خاطرنشان کرد: مدل‌های بسیار متفاوتی در تأمین مالی جمعی در سطح دنیا، تعریف شده که در ایران فقط مدل برپایه بدهی اجرایی شده و همچنان مردم نمی‌دانند سرمایه‌های کوچک آنها چگونه می‌تواند به کل کشور و افزایش سطح سرمایه‌گذاری‌ها کمک کند. این ظرفیت باید بیشتر و بهتر معرفی شود.

تأمین مالی را نوآورانه و به‌روز کنیم

در ادامه سورنا ستاری، رئیس کمیسیون علمی و فناوری شورای راهبردی روابط خارجی روی نگاه اکوسیستمی در تأمین مالی جمعی متمرکز شد و گفت: اگر بتوانیم اکوسیستم را بسازیم، موضوع به صورت خودبه‌خود پخته شده و بزرگ می‌شود. ظرفیت‌ها در چارچوب یک اکوسیستم بروز می‌کند. در واقع کار اصلی این است که باید اکوسیستم را طراحی کنیم.

او تصریح کرد: اگر اکوسیستمی شکل بگیرد و به هر دلیل آن را تخریب کنیم، بازطراحی آن بسیار سخت و پیچیده خواهد بود. پس اینکه یک‌شبه تصمیم می‌گیریم با یک دستور یک اکوسیستم را متوقف کنیم، باید پیامدهای آن را هم بپذیریم. در کسب‌وکارها چنین تصمیمات ناگهانی، قابل پذیرش نیست؛ اما متأسفانه اتفاق می‌افتد؛ مگر چند کسب‌وکار داریم که به همین راحتی آنها را در شرایط جنگی، تخریب می‌کنیم. چرا به همین راحتی مانع بخش خصوصی می‌شویم. آنچه باید مورد توجه باشد، عوامل و عللی است که موجب توقف کسب‌وکارها می‌شود.

ستاری گفت: سرمایه لازم در سطح کشور وجود دارد که به جای قرار گرفتن در فرآیند تولید، منجمد شده است و برای به کارگیری آن فقط به اکوسیستمی نیاز داریم که آنها را به جوش بیاورد. در این بین یکی از ابزارهای ایجاد اکوسیستم، تأمین مالی جمعی است.

رئیس کمیسیون علمی و فناوری شورای راهبردی روابط خارجی دو مانع اصلی در برابر توسعه کسب‌وکارهای بر پایه فناوری را اینترنت و زبان عنوان کرد که هر دو با کمک اینترنت ماهواره‌ای و هوش مصنوعی حل شدند. پس شاهد یک بهمن در حوزه فناوری‌های نو هستیم، حال چرا باید سرداران خود را در این مسیر از بین ببریم؛ نوآوری و سرمایه‌گذاری حاصل فعالیت بخش خصوصی است.

ستاری با انتقاد از این اینکه در ایران و در حوزه تأمین مالی بسیار قدیمی می‌اندیشیم، گفت: تلاش‌های بسیاری در راستای بهبود شرایط تأمین مالی صورت گرفته است. با این وجود امروز ابزارهای بسیار زیاد و مؤثری در دست داریم تا برای تأمین مالی مورد استفاده قرار دهیم. ایده‌هایی مطرح است که وارد ایران می‌شود و مانند دیگر نقاط دنیا رشد می‌کند مانند انواع رمزارزها. در کنار آن باید راه‌حل‌های نوآورانه را هم داشته باشیم که این راهکارها در اختیار بخش خصوصی قرار دارد. البته موانع و مقاومت‌ها وجود دارد که باید با آنها مقابله کنیم. در اینجا باید توجه داشت که مانع‌تراشی در برابر بخش خصوصی یعنی با تیشه به ریشه خود می‌زنیم.

موضوعات :
در همین رابطه