رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

با همکاری اتاق کرمان

دهمین نمایشگاه فرش دستباف کرمان افتتاح شد

دهمین دوره نمایشگاه فرش دستباف کرمان و دومین دوره جشنواره قالی کرمان با همکاری اتاق کرمان در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی جنوب شرق افتتاح شد و تا ششم اسفندماه جاری پذیرای علاقه‌مندان است.

04 اسفند 1403 - 09:44
کد خبر : 73786
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

دهمین دوره نمایشگاه فرش دستباف کرمان و دومین دوره جشنواره قالی کرمان با حضور رئیس اتاق کرمان، سرپرست معاونت امور هماهنگی امور اقتصادی استانداری، رئیس و نایب‌رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران افتتاح شد. در این نمایشگاه، فرش‌های دستباف و اصیل کرمان و برخی استان‌های کشور به نمایش درآمده است.

آمادگی اتاق کرمان برای حمایت از احیای فرش اصیل کرمانی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان در آئین افتتاح نمایشگاه فرش دستباف کرمان با بیان اینکه فرش کرمان همواره بر تارک تاریخ و جزء افتخارات بوده است، گفت: اگرچه معتقدیم قالی کرمان همچنان شهرت جهانی دارد اما کمی کم‌رنگ‌تر شده و نیازمند تبلیغ است؛ بنابراین باید میثاق ببندیم تا با بازگشت عظمت گذشته فرش کرمان، رونق جهانی برقرار و زبانزد عام و خاص شود.

سیدمهدی طبیب‌زاده، ادامه داد: فعالان فرش به‌صورت جدی پای‌کار هستند و علیرغم همه مشکلات چراغ فرش کرمان را زنده نگه داشته‌اند اما همه اذعان داریم که فرش کرمان نیاز به توجه جدی دارد و اتاق کرمان با توجه به نقش مهمی که در اقتصاد، اشتغال، فرهنگ و هنر کرمان ایفا می‌کند، به موضوع فرش نیز توجه ویژه دارد.

وی با بیان اینکه ما خود را مدیون فعالان فرش می‌دانیم زیرا پایه‌گذاران اتاق کرمان از فعالان این حوزه بودند، گفت: با کمک پیشکسوتان و فعالان حوزه فرش همواره تلاش داریم، قالی کرمان جایگاه دوباره خود را پیدا کند و در همین راستا جشنواره قالی کرمان طراحی شد.

طبیب‌زاده اظهار کرد: جشنواره فرش دستباف کرمان با محوریت اتاق و با کمک اتحادیه فرش و سازمان صمت طراحی شده و هدف از برگزاری آن نمایش عظمت، زیبایی و هنر فرش کرمان است. در مکان برگزاری دومین دوره این جشنواره (سالن شهدای مس) آثار فاخری به نمایش درآمده و می‌طلبد همه مسئولان و رسانه‌ها نسبت به معرفی جشنواره و آثار فاخر آن اقدام کنند.

رئیس اتاق کرمان با درخواست از کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران برای اهمیت، توجه و حساسیت بیشتر نسبت به فرش کرمان، تصریح کرد: استاندار کرمان علاقه‌مند به حوزه فرش هستند و مدیران استان نیز همه آماده هستیم تا عظمت گذشته فرش را تکرار کنیم و اتاق کرمان نیز به این موضوع توجه ویژه دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اعلام آمادگی می‌کنیم تا تمام تلاش خود را برای کار مهم احیای عظمت فرش کرمان به کار بگیریم و امیدواریم سال آینده شاهد رونق بیش‌ازپیش نمایشگاه باشیم و فرش کرمان در مسیر تعالی و پیشرفت قرار گیرد.

اتاق کرمان محور حل مشکلات حوزه فرش در استان باشد

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران نیز در این آئین ضمن قدردانی از اتاق کرمان برای توجه به موضوع فرش، بیان کرد: کرمان از هر نظر نقطه قوتی برای کشور است و در حوزه فرش نیز این استان نگین فرش ایران بود و آثار فاخری از فرش کرمانی زینت‌بخش موزه‌های ایران و جهان است اما در سال‌های اخیر و در مجامع بین‌المللی فرش کرمان جایگاه گذشته را ندارد.

سیدمرتضی حاجی آقامیری، موضوع فرش کرمان را نیازمند عارضه‌یابی دانست و خاطرنشان کرد: اتاق‌های استانی و اتاق ایران باید همه عزم خود را به‌کارگیرند و با استفاده از ظرفیت‌های دولت و مجلس، مشکلات حوزه فرش را حل کنند.

وی اضافه کرد: کمیسیون فرش اتاق ایران آماده همکاری با کرمان است، زیرا کرمان و فرش کرمان برای ما اهمیت دارد، اتاق کرمان نیز باید محور هم‌افزایی در استان باشد و در این راستا کمک می‌کنیم تا فرش کرمان و ایران را به دوران اوج خود برسانیم.

وی با بیان اینکه در حوزه فرش، ارتباط بین صنعت، دانشگاه و بازار باید ایجاد شود، ادامه داد: مشکلات مربوط به قوانین و مقررات مانند پیمان‌سپاری ارزی و بیمه قالیبافان نیازمند هم‌افزایی است و ما در اتاق ایران آماده همکاری پایدار و جدی در این حوزه هستیم.

ضرورت به‌کارگیری راهکارهای جدید برای حل مسائل فرش

در ادامه رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران بیان کرد: فرش کرمان ترکیبی از هنر، هویت، فرهنگ و زیبایی است و هارمونی از رنگ‌ها، نمادها و طرح‌ها در فرش کرمان وجود دارد. تعادل و تقارن رنگ‌بندی، فرش کرمان را خاص می‌کند و در فرش کرمان احساس و روح می‌بینیم.

سیدعلانور توکلی، وجود فرش کرمان در موزه‌های دنیا را مایه افتخار دانست و خاطرنشان کرد: امروز در حوزه تجارت و صادرات فرش مشکلاتی وجود دارد و بخش خصوصی باید راهکارهای جدید را در پیش بگیرد که ازجمله آنها بازاریابی دیجیتال است که می‌تواند در شرایط تحریم، موفقیت را به دنبال داشته باشد.

وی ارتقای کیفیت و نوآوری با حفظ هویت فرش کرمان را ضروری عنوان و اضافه کرد: انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش در استان باید تشکیل شود.

کرمان می‌تواند به قطب جهانی فرش تبدیل شود

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان نیز با بیان اینکه فرش ریشه در تاریخ و فرهنگ کرمان دارد، گفت: کرمان نه‌تنها دیار فرهنگ، تمدن و تاریخ است، بلکه از قطب های فرش به شمار می‌رود و امروز فرش کرمان زینت‌بخش خانه‌ها و موزه‌های جهان است.

غلامرضا سالاری ادامه داد: فرش کرمان کالا نیست بلکه شناسنامه و سفیر فرهنگ ایرانی است، بنابراین باید کاری کنیم تا جایگاه خود را در اقتصاد پیدا کند و کرمان می‌تواند به قطب جهانی فرش تبدیل شود که این امر نیازمند حمایت از هنرمندان، سرمایه‌گذاری و تأمین مواد اولیه باکیفیت و بازاریابی قوی جهانی است.

وی با تأکید بر اینکه دغدغه تأمین مواد اولیه و بیمه فعالان فرش باید حل شود، گفت: برنامه‌های ویژه‌ای برای حمایت و احیای فرش کرمان در سطح ملی و بین‌المللی در نظر گرفته شده که سرمایه‌گذاری هوشمندانه، برندسازی قوی و ورود به بازارهای دیجیتال و جهانی ازجمله این برنامه‌هاست که می‌تواند صنعت فرش را دوباره به اوج برساند.

سالاری، در پایان خاطرنشان کرد: نمایشگاه فرش فرصتی برای نمایش زیبایی‌های فرش کرمان است تا در آینده فرش کرمان و ایران، جایگاه جهانی خود را باز یابد و امیدواریم فرش کرمان نمادی از شکوه اقتصاد هنر کرمان در سراسر دنیا باشد.

مشکلات فرش کرمان از طریق کارگروه‌های ویژه پیگیری می‌شود

استاندار کرمان نیز در حاشیه افتتاح این نمایشگاه بیان کرد: قالی کرمان یکی از معروف‌ترین قالی‌ها در سطح دنیا و کرمان همواره یکی از سرآمدان فرش بوده است بنابراین لازم است برای بازآفرینی نقش کرمان در حوزه فرش با کمک تولیدکنندگان، اتحادیه‌های مربوطه و اتاق کرمان سلسله فعالیت‌هایی در راستای حمایت از این صنعت دستی زیبا و اقتصادی در استان صورت گیرد.

محمدعلی طالبی، با اشاره به آگاهی از مشکلات فرش در کرمان، خاطرنشان کرد: این مسائل باید از طریق کارگروه‌های مربوطه پیگیری شود. همچنین حل برخی از مسائل نیز نیازمند تغییر در تصمیم گیری های ملی و فراهم شدن فضایی برای صادرات است.

وی با بیان اینکه صادرات فرش می‌تواند ارزآوری بسیاری برای استان و کشور داشته باشد و سبب رونق تولید در بخش‌های مختلف استان شود، گفت: تولید فرش دستباف می‌تواند تحول خوبی در بعضی نقاط استان ایجاد کند و ظرفیت اشتغال را به ویژه در بین زنان خانوار افزایش دهد.

موضوعات :
در همین رابطه