رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان عنوان کرد

بهره برداری اقتصادی از بیابان زدایی با مشارکت بخش خصوصی

نشست کمیسیون کشاورزی، آب و محیط‌ زیست اتاق اصفهان با حضور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، قایم مقام دبیر کل خانه کشاورز ایران و اساتید دانشگاهی برگزار شد.

18 اسفند 1395 - 18:21
کد خبر : 7456
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نشست کمیسیون کشاورزی، آب و محیط‌ زیست اتاق اصفهان با حضور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، قایم مقام دبیر کل خانه کشاورز ایران و اساتید دانشگاهی برگزار شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در این نشست گفت: به مناسبت روز درختکاری و هفته منابع طبیعی 540 هزارنهال در مناطق مختلف استان کاشته و در میان مردم توزیع‌شده است.وی ابراز امیدواری کرد این نشست آغاز فعالیت‌های مشترک اتاق بازرگانی و منابع طبیعی باشد.

 محمدحسین شاملی افزود: وظیفه منابع طبیعی با سابقه 110 ساله در مرحله اول تثبیت مالکیت دولت و در مرحله بعدی تفکیک اراضی  ملی از مردم است.

شاملی تصریح کرد: از سال 1341 که بحث ملی شدن اراضی به تصویب دولت وقت رسید تاکنون از 10 میلیون و 700 هزار هکتار اراضی استان، 9.5 میلیون هکتار نقشه‌برداری و سند آن به نام دولت ثبت‌شده است؛ که مالکیت وزارت راه و شهرسازی از این پهنه، 300 هزار هکتار است.

شاملی بابیان اینکه تثبیت مالکیت دولت بستر توسعه استان را فراهم کرد، گفت: در طول یک سال گذشته این اداره کل ،درخواست 30 واحد نیروگاه خورشیدی داشته، حدود 840 معدن نیز در اختیار فعالان این بخش قرارگرفته است.

وی افزود: وسعت مراتع استان 6 میلیون و 300 هزار هکتار است. با وضعیت شکننده‌ ی حاکم بر اکوسیستم استان اگراز این مراتع به‌درستی نگهداری نشود به کانون‌های بحران فرسایش باد تبدیل خواهند شد.در این مراتع 300 گونه گیاه دارویی از قبیل کتیرا، آویشن کوهی و شیرازی و... با سطحی معادل 840 هزار هکتار وجود دارد که در سال جاری 22 میلیارد تومان ارزش این گیاهان بوده است.

مدیر کل منابع طبیعی استان با اشاره به وجود حدود سه میلیون و 200 هزار هکتار عرصه بیابانی در استان افزود: 30 درصد استان بیابان بوده و 16 کانون فرسایش بادی در آن شناسایی‌شده است.عملیات بیابان‌زدایی در استان از سال 1394 آغازشده و تاکنون بیش از یک‌میلیون و 100 هزار هکتار بیابان زدایی شده است.امیدواریم این اداره کل با مشارکت بخش خصوصی بتواند از بیابان‌زدایی بهره‌برداری اقتصادی نماید.

شاملی با اشاره به اینکه آینده توسعه پایدار منوط به حفظ منابع طبیعی کشور است گفت: این اداره کل آماده امضا تفاهم‌نامه همکاری با اتاق ایران و انجام فعالیت‌های مشترک در خصوص مسائل فنی، اقتصادی و فرهنگی در حوزه حفاظت منابع طبیعی، حفظ گونه‌ها و غلبه بر مشکلات زیست‌محیطی قرن 21 است.

رئیس اتاق اصفهان در این جلسه ضمن تشریح فعالیت‌های ثمربخش اتاق اصفهان در دو سال اخیر گفت: در سالی که گذشت بیش از 32 درصد سهم شرکت نمایشگاه‌ها توسط اتاق بازرگانی خریداری‌شده و امیدواریم تا اوایل سال آینده این سهم به بالای 50 درصد افزایش یابد.

سید عبدالوهاب سهل‌آبادی، افزود: زمینی به متراژ 17 هزار متر به‌ منظور ایجاد یک بیزینس سنتر برای فعالان اقتصادی استان و  همچنین زمینی 1000 متری برای استقرار و فعالیت تشکل‌های اقتصادی عضو اتاق اصفهان خریداری‌شده است.

سهل‌آبادی تصریح کرد:از دو سال پیش تا کنون اصفهان برترین استانی بوده که با حضور استاندار و مدیران کل وقت برای پیگیری مسائل اقتصادی استان جلسه تشکیل داده است.جلسات کمیته حمایت قضایی استان به ریاست رئیس دادگستری و دبیراتاق اصفهان هر 45 روز تشکیل می‌شود.

رئیس اتاق اصفهان ضمن تشکر از فعالیت‌های کمیسیون کشاورزی به‌خصوص پیگیری‌های ثمربخش کمیته آب گفت: در بخش توسعه صادرات و جرایم مالیاتی فعالان اقتصادی استان  اقدامات مطلوبی صورت گرفته است.

در برنامه ششم توسعه بخش کشاورزی به‌خوبی دیده نشده

 قایم مقام دبیر کل خانه کشاورز ایران در این نشست گفت: توسعه بخش کشاورزی در شرایط کنونی با توجه به کمبود آب جایز نیست.

عنایت الله بیابانی با انتقاد ازعملکرد بخش تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: متأسفانه تصدی‌گری دولت دست از سر کشاورزان برنمی‌دارد و هنوز دولت خود را ارباب کشاورزان می‌داند و با اجرای بعضی از طرح ها آسیب‌ زیادی به کشاورزان وارد می کند.

بیابانی با انتقاد از اینکه در برنامه ششم توسعه بخش کشاورزی به‌خوبی دیده نشده است، افزود: عدم مدیریت صحیح در بخش کشاورزی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات است. با مدیریت صحیح می‌توان سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی را افزایش داده و دولت باید طبق دستورالعمل مقام معظم رهبری سیاست اداره مردم را به خود شان واگذار و تنها نظاره‌گر و حامی آن‌ها باشد.

بیابانی ابراز امیدواری کرد با رعایت این اصول، مطالبه گری منطقی و تفکر جدید در بخش کشاورزی بتوان با کشاورزان دنیا رقابت کرد.

فرار سرمایه بزرگ‌ترین چالش بخش کشاورزی است

رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان در این نشست گفت: یکی از چالش‌های اصلی بخش کشاورزی فرار سرمایه از این بخش بوده وبحران مدیریت آب نیز بر این امر دامن زده است.

امین اله معصومی بابیان اینکه در شرایط کنونی برای خارج شدن از این مشکلات راهی به‌جز کاهش هزینه تولیدات کشاورزی و ارتقا کیفیت نداریم، افزود: این امر فقط از طریق همکاری تنگاتنگ بخش خصوصی، بخش اجرا و دانشگاه‌ها امکان‌پذیر است. این همکاری سه‌جانبه موجب بالا رفتن سوددهی بخش کشاورزی خواهد شد.

همچنین حمیدرضا قلمکاری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط‌زیست ضمن تقدیر از هیات رئیسه این کمیسیون و کمیته آب گفت: ستاد نجات زاینده‌رود تمام گلایه‌های خود را به گوش وزارت نیرو رساند. امروز لازم است همگی با ایجاد کارگروه ملی و با الگوبرداری از دریاچه ارومیه بر بحران زاینده‌رود غلبه کنیم.

موضوعات :
در همین رابطه