رادیو مجازی اتاق ایران - 6 مرداد 1403

رئیس بانک مرکزی در واکنش به حکم توقیف اموال ایران در لوکزامبورگ

در آغاز تحریم‌ها شاید می‌شد پول‌ها را خارج کرد

رئیس کل بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی هر زمان که توانسته اوراق و سرمایه‌هایی که در خطر بوده را از دسترس خارج کرده در سال 87 نیز که در شرف تحریم ها قرار داشتیم شاید امکان این کار وجود داشت اما به هر دلیلی این اتفاق صورت نگرفت.

18 اسفند 1395
کد خبر : 7474
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
رئیس کل بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی هر زمان که توانسته اوراق و سرمایه‌هایی که در خطر بوده را از دسترس خارج کرده در سال 87 نیز که در شرف تحریم ها قرار داشتیم شاید امکان این کار وجود داشت اما به هر دلیلی این اتفاق صورت نگرفت.

ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی

ولی اله سیف امروز در حاشیه جلسه هیات دولت  با اشاره به اینکه دادگاه لوکزامبورگ تقاضای آمریکا را رد کرده است، گفت: در این زمینه فرجام خواهی انجام شده است که آن هم در شرف رسیدگی است و دفتر خدمات حقوقی و وکلای بانک مرکزی پیگیر موضوع هستند و به احتمال قوی آمریکا در این زمینه موفق نخواهد بود.

رئیس کل بانک مرکزی در خصوص مصادره یک میلیارد و پانصد میلیون دلار از دارائی های کشورمان در لوکزامبورگ گفت:همانطور که مدیر کل حقوقی بانک مرکزی توضیح داد این اتفاق جدیدی نیست و از قبل در جریان بوده یکی از دادگاه های آمریکایی ادعایی در رابطه با حوادث یازده سپتامبر علیه منابع مالی که از سال 87 در لوکزامبرگ نزد یک شخص امین وجود  داشته مطرح کرده است.

ولی الله سیف ادامه داد: دادگاه امریکایی دستور به توقیف این اوراق داده است اما دادگاه لوکزامبورگ آن را نپذیرفته در اولین رای این تقاضا رد شد در نتیجه در مورد این رای تقاضای فرجام شده  که در حال رسیدگی است ضمن آنکه دفتر حقوقی ما به همراه وکلای بانک مرکزی بر روی این پرونده کار می کنند و به احتمال زیاد  اتفاقی نخواهد افتاد و آن چیزی که در رسانه های امریکایی بیان شده همان پرونده های قدیمی است.

وی در خصوص اقدامات بانک مرکزی برای تکرار نشدن چنین اتفاقی گفت:کل دارایی ما در لوکزامبورگ 3.6 میلیارد دلار  بود که بعضی از آنها  منشا امریکایی و بعضی دیگر اروپایی داشتند که در مورد امریکایی ها اتفاقات قبلی رخ داد و در مورد دلارهای اروپایی الان در وضعیت خطرناکی نیستند و پیش بینی ما این است که این ادعا نیز رد خواهد شد.

سیف تصریح کرد:بانک مرکزی هر زمان که توانسته اوراق و سرمایه هایی که در خطر بوده را از دسترس خارج کرده در سال 87 نیز که در شرف تحریم ها قرار داشتیم  شاید امکان این کار وجود داشت اما به هر دلیلی این اتفاق صورت نگرفت.

وی ادامه داد:علی رغم تلاش های زیادی که انجام شده نتوانستیم اوراق را از توقیف خارج کنیم اما با اقدامات حقوقی که انجام دادیم امیدوار هستیم آزاد بشود اوراق دلاری دیگری نداریم که بخواهیم برای آن تمهیداتی در نظر بگیریم.

رئیس بانک مرکزی در خصوص فعالیت های مشترک بانک های ایرانی و اروپایی گفت:پس از برجام فضا تغییر کرد ؛در ابتدا بانک ها برای فعالیت با ایران احتیاط می کردند اما به تدریج وقتی بررسی کردند که بر اساس سند برجام مجاز به فعالیت هستند و هیچ ریسکی آنها را تهدید نمی کند فعالیت های آنان بیشتر شد.

سیف در خصوص مهمترین فعالیت های بانک مرکزی در سال 95 گفت: هفته گذشته مجمع بانک با حضور رئیس جمهور برگزار شد و فعالیت های بانک مرکزی مورد تائید قرار گرفت اما به طور طبیعی نقص هایی وجود دارد و ما سعی داریم آنها را رفع کنیم.

وی افزود:شاید مهمترین دستاورد بانک مرکزی رسیدن دامنه تورم به عدد تک رقمی بود که امیدواریم این پایدار باشد ،بحث بعدی تامین مالی واحدهای کوچک و متوسط است.در ابتدای سال مقرر شد که 16 هزار میلیارد تومان به 7 هزار و پانصد واحد تخصیص پیدا کند که در نهایت بیش از 16 هزار میلیارد تومان به 22 هزار و پانصد واحد اختصاص یافت که آثار آنرا در رشد اقتصادی داریم می بینیم.

وی ادامه داد: بنا بر آمار ارائه شده رشد واحدهای تولیدات صنعتی کشور در سه ماه اول  1.8 در سه ماهه دوم4.4 و در سه ماهه سوم 14.6 درصد شده که این نشان از یک جهش مثبت است از سوی دیگر امیدواریم در سال 96 نیز شاهد ثبات بازار ارز و ادامه شکوفایی اقتصاد باشیم.

وی در ادامه افزود: کل اوراق دلاری ایران ۳.۶ دهم میلیارد بود که برخی از آنها صادره اروپا و برخی صادره آمریکا بود که این بخش از اوراق توسط آمریکا ضبط شده است، اما بخش دیگری از این اوراق که صادره اروپا است در وضعیت خطرناکی نیست و پیش بینی ما هم این است که ادعاهای آمریکایی‌ها در دادگاه لوکزامبورگ رفع می‌شود.

سیف با بیان اینکه در سال ۱۳۸۷ به هر دلیلی این اوراق آزاد نشده است، تصریح کرد: با رایی که در آینده نزدیک صادر خواهد شد این مشکل رفع می‌شود. ما غیر از این اوراق دلاری دیگری نداریم که خطری آنها را تهدید کند.

در همین رابطه