ستاد اقتصاد مقاومتی استان مازندران با حضور رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد و رئیس اتاق مازندران در این جلسه بر کاهش نرخ سود بانکی تأکید کرد.
رئیس اتاق مازندران ضمن درخواست کاهش نرخ سود بانکی، گفت: بانکهای دولتی برای افزایش منابع، تا ۲۰ درصد سود روزشمار پرداخت میکنند چراکه رقیب آنها، بانکهای خصوصی، در این زمینه با آنها در حال رقابت است و اگر این امر مدیریت نشود، خواسته فعالان اقتصادی محقق نخواهد شد.
عبدالله مهاجر اعلام کرد: سال گذشته بسیاری از کارگاههای تولیدی درخواست وام داشتهاند اما به خاطر سود بانکی، این وام را قبول نکردهاند چراکه با شرایط موجود این سود بانکی در رونق تولید کمکی نمیکند.
وی بابیان اینکه با نرخ تورم ۹ درصدی، سود بانکی نمیتواند ۱۸ درصد باشد، افزود: بخش خصوصی وارد میدان شده اما برای ورود به عرصه اشتغال نیازمند کمک است.
مهاجر افزود: شرکتهایی که در شرایط خوبی قرار ندارند اگر در تجهیزات و وسایل کمک نشوند، دچار مشکل بیشتر شده و با تملک بانک مسائل حل نخواهد شد، چراکه بانک نمیتواند کارخانهدار شود.
رئیس اتاق مازندران همچنین پیگیر اختصاص تسهیلات برای صادرات مرکبات و کیوی شد.
سهم مازندران از اعتبارات ارزی اندک است
استاندار مازندران هم در این جلسه با بیان اینکه، سهم مازندران از اعتبارات ارزی اندک است، افزود: استانی که در رابطه با امنیت غذایی کشور نقش بسیار بالایی دارد، باید سهمش بیش از این باشد.
ربیع فلاح جلودار، گفت: در سال ۹۵، با توجه به شعار سال، تلاشهای بسیاری شده و سیاستهای محوله را دنبال کردهایم اما با توجه به ظرفیتهای استان مازندران باید تلاشهای بیشتری صورت پذیرد.
فلاح با بیان اینکه استان مازندران دارای صنایع بزرگ نبوده اما صنعت این استان، کشاورزی، تولیدات، گردشگری و بخشی هم صنعت و معدن است، از سهم اندک مازندران از اعتبارات ارزی ابراز تأسف کرد و افزود: علت این امر آن است که این اعتبارات بیشتر برای صنایع بزرگ، نفت و گاز و پتروشیمی است.
وی با بیان اینکه بهرغم تمام محدودیتها در استان مازندران تلاشهای خوبی صورت گرفته است، ابراز امیدواری کرد از ظرفیتها بیشتر استفاده شود.
فلاح جلودار با بیان اینکه سال گذشته در استان بیش از ۴۲ میلیون نفر-شب اقامت داشتهایم، به محدودیت هتلها و راهها اشاره کرد و افزود: نیازمند انجام اقداماتی در زمینه بهبود روند تسهیلات گردشگری هستیم.
وی افزود: برای حضور بخش خصوصی و غیردولتی در استان و برای بروز توانمندیهای آنها، باید به آنها کمک کنیم.
استاندار مازندران با بیان اینکه در بسته رونق اقتصادی، بانکهای استان بهرغم محدودیتهای منابع بانکی، همکاری بسیار خوبی داشتند، افزود: این امر بیانگر این نیست که ما توانستهایم همه نیازهای استان را مرتفع کنیم.
استاندار مازندران با بیان اینکه، سیاستهای کشور در میزان رضایتمندی مردم تاثیرگذار است، افزود: میلیونها نفر در همه ایام سال به مازندران میآیند بنابراین باید زیرساختهای مناسب در این استان فراهم شود.
افزایش استانداردهای مالی و مبارزه با پولشویی
رئیس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه، دو مسئله اساسی نظام بانکی بعد از حذف تحریم را افزایش استانداردهای مالی بانکها و مبارزه با پولشویی برشمرد و افزود: حل این مسائل اکنون در سیر مسیر طبیعی خود است و با حل این دو مطلب ما هیچگونه مشکلی نخواهیم داشت؛ چراکه تحریمها برداشته شده است.
ولیاله سیف افزود: به خاطر برجام، کل منابع بلوکهشده ما آزاد و صادرات ما بیشتر شده است. اگر این منابع آزاد نشده بود چطور میتوانستیم بازار کشور را تأمین و بازار ارز را باثبات نگهداریم؟ همه آثار برخورداری از این فضای موجود را میبینیم اما منکر میشویم و این امر منطقی نیست.
سیف افزود: سال گذشته نظام بانکی کشور ۵۴۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات داده و این نسبت به سال گذشته ۳۱.۵ درصد افزایش داشته است.
سیف با اعلام اینکه، در طرح واحدهای کوچک و متوسط قرار شد ۷ هزار ۵۰۰ واحد، ۱۶ هزار میلیارد تومان وام دریافت کنند، افزود: اکنون به ۲۵ هزار واحد، حدود ۱۷ هزار ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات دادهشده و یکی از ویژگیهای بارز این طرح این بود که درست به هدف اصابت کرد، چراکه با توجه به تمام تجربیات شکستخورده، منابع را درست هدایت کردیم.