رادیو مجازی اتاق ایران - 15 دی 1403

رئیس کنفدارسیون صادرات می‌گوید

افزایش ۳۰۰ درصدی صادرات به اروپا در دولت یازدهم

لاهوتی با مقایسه فعالیت‌های تجاری دولت یازدهم گفت: با بررسی 4 سال فعالیت دولت یازدهم به این نتیجه می‌رسیم که از لحاظ ارزش مراوردات تجاری و ارزش‌افزوده کالا، این دولت توانسته کارنامه قابل‌قبولی از خود باقی بگذارد.

18 اردیبهشت 1396 - 11:08
کد خبر : 8297
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

محمد لاهوتی، رئیس کنفدارسیون صادرات گفت: امروز در بهترین شرایط کشور پس از توافق هسته‌ای هستیم. هر چند انتقاداتی در خصوص عدم اجرا شدن برخی از مفاد توافق هسته‌ای از جمله در بخش مراودات بانکی وجود دارد. بخش خصوصی و فعالان اقتصادی نیز با پیش بینی همین شرایط، حرکت خود را کند کرده‌اند و منتظر هستند ببینند که اگر این شرایط ثبات داشته باشد فعالیت خود را افزایش دهند.

لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، با مقایسه فعالیت‌های تجاری دولت یازدهم گفت: با بررسی 4 سال فعالیت دولت یازدهم به این نتیجه می‌رسیم که از لحاظ ارزش مراوردات تجاری و ارزش افزوده کالا، این دولت توانسته کارنامه قابل قبولی از خود باقی بگذارد.

 محمد لاهوتی ادامه داد: از زمانی که روحانی فعالیت خود را آغاز کرد وخامت شرایط اقتصادی کشور بی‌نظیر بود. تورم بالای 40 درصد. تراز منفی تجاری، بیکاری گسترده، یارانه‌های تحمیل شده از دولت قبل و کاهش قیمت نفت از 120 دلار به زیر 30 دلار و در نهایت بدهی دولت به فعالان بخش خصوصی خصوصا پیمانکارها سبب شده بود که کوهی از مشکلات اقتصادی برای دولت یازدهم تحویل داده شود.

وی ادامه داد: بر طرف کردن هر کدام از این مشکلات نیاز به یک بازه زمانی طولانی مدت دارد و نمی‌توان در مدت زمان کوتاه حتی یکی از آنها را حل کرد. بر همین اساس معتقدم که کارنامه دولت باید چهار ساله مورد بررسی قرار گیرد و شرایطی که دولت یازدهم بر روی کار آمده بود و آنچه تحویل گرفته را به طور کامل مورد بررسی قرار داد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: امروز بیکاری ، مشکلات اقتصادی و کمبود نقدینگی در کشور وجود دارد اما باید نکات مثبت را نیز در نظر گرفت. باید بررسی کنیم که چرا به این نقطه رسیدیم و برای این مشکلات چه کار کردیم.

وی با اشاره به توافق هسته‌ای تصریح کرد: دولت یازدهم دو سال و نیم از وقتش را صرف حل مشکلات هسته‌ای کرد. مشکلاتی که به بخش اقتصادی کشور گره خورده بود. بخش عمده رکودی که  شاهد آن هستیم  به خاطر انتظار فعالان بازار برای نتیجه مذاکرات هسته‌ای و طولانی شدن این مذاکرات بود.

لاهوتی ادامه داد: امروز در بهترین شرایط کشور پس از توافق هسته‌ای هستیم. هر چند انتقاداتی در خصوص عدم اجرا شدن برخی از مفاد توافق هسته‌ای از جمله در بخش مراودات بانکی وجود دارد. بخش خصوصی و فعالان اقتصادی نیز با پیش بینی همین شرایط، حرکت خود را کند کرده‌اند و منتظر هستند ببینند که اگر این شرایط ثبات داشته باشد فعالیت خود را افزایش دهند.

وی ادامه داد: امروز ما شاهد کاهش بی سابقه تورم به کمتر از  9 درصد هستیم. از طرف دیگر  رشد صادراتی ما نسبت به سال‌های قبل افزایش داشته، همچنین ارزش افزوده کالاهای صادراتی کشور نیز بالا رفته است. صادرات ما به اروپا 300 درصد افزایش داشته است و با همین افزایش صادرات و کنترل ارزی، توانستیم امروز تراز تجاری مثبت داشته باشیم این در حالی است که در دولت قبل ما فقط با 5 کشور مراودات تجاری داشتیم و واردات ما نیز به طور سرسام آوری از صادرات ما پیشی گرفته بود.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به مشکلات موجود در روابط بانکی کشور گفت: دولت انضباط مالی و قوانین را در امور تجارتی رعایت کرد و با توافق هسته‌ای توانست درب‌های زیادی برای تجارت خارجی ایران باز کند اما هنوز مشکلاتی از قبیل باز کردن اعتبارات اسنادی و فاینانس‌ها توسط بخش خصوصی وجود دارد که البته به مرور در حال حل شدن است و همین اتفاقات سبب شده که ما به آینده  امیدوار باشیم.

وی ادامه داد:‌ امیدواریم در صورتی است که روند کنونی ادامه داشته باشد و شاهد ثبات در بازار باشیم.

در همین رابطه