رادیو مجازی اتاق ایران:7 اردیبهشت 1404

در نشست مشترک کمیسیون‌های گردشگری اتاق‌های کرمان و یزد مطرح شد

تبدیل بافت قدیم به مراکز تجاری موجب رونق گردشگری می‌شود | همدلی کرمان و یزد برای شکوفایی گردشگری

نشست فعالان گردشگری و اعضای کمیسیون‌های گردشگری و صنایع‌دستی اتاق‌های کرمان و یزد با هدف همدلی، تبادل تجربیات و ارائه پیشنهادات و راهکارها برای شکوفایی گردشگری دو استان برگزار شد.

07 اردیبهشت 1404 - 17:56
کد خبر : 84962
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق کرمان در این نشست با بیان اینکه فعالان اقتصادی رسالت تاریخی در احیای میراث گذشتگان دارند، گفت: اتاق کرمان در نظر دارد با حمایت اعضای اتاق یک خانه قدیمی ارزشمند را بازسازی و یکی از دفاتر خود را در آن راه اندازی کند. سیدمهدی طبیب زاده، با اشاره به انجام فعالیت‌های اتاق کرمان در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی مانند مدرسه سازی، احداث مراکز خدماتی برای معلولان، کمک به کادر درمان در دوران کرونا افزود: در ادامه بازگشت رونق به بافت قدیم شهر را نیز یک مسئولیت اجتماعی می دانیم زیرا تحقق این مهم به توسعه گردشگری و در نتیجه به اقتصاد شهر کمک می‌کند.

وی از فعالان حوزه گردشگری یزد درخواست کرد: تجربیات خود در بازسازی بافت قدیم را در اختیار کرمانی‌ها قرار دهند زیرا ما اماکن تاریخی قدیمی بسیار زیبا مانند هتل کاروانیکا داریم که باید احیا شوند. طبیب زاده، ادامه داد: کرمان می‌تواند بسته گردشگری یزد را تکمیل کند و می‌توان مسیرهای زیبایی با برنامه‌های مختلف در محور کرمان، رفسنجان، انار، مهریز و یزد به نمایش بگذاریم.

رئیس اتاق کرمان بیان کرد: در بررسی‌های آمارهای نوروزی کرمان مشخص شد که مسافران علاقه بسیاری به استفاده از اماکن تاریخی و اقامتی سنتی دارند که کرمان باید از این مزیت در زمینه احیای بافت قدیم و راه اندازی مراکز تجاری و خرید در بازارهای قدیمی مانند بازار قلعه محمود و بازار قلعه استفاده کند. وی یکی از چالش‌های اصلی گردشگری کرمان را عدم عرضه جاذبه‌های گردشگری این استان عنوان کرد و گفت: کرمان در حد ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود معرفی نشده که برای این مسئله برگزاری رویدادهای مختلف را برنامه ریزی کرده‌ایم و همچنین مقرر شد هر رویداد غیر گردشگری نیز که در کرمان برگزار می‌شود، پیوست گردشگری داشته باشد.

در ادامه این نشست رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی اتاق یزد با بیان اینکه پیوند دیرینه و اشتراکات زیادی بین کرمان و یزد وجود دارد، گفت: راه اندازی هواپیمایی یزد ایر نیز در واقع پیوندی بین شرکت‌های ماهان و چادرملو است.

اصغر آقا نبیل افزود: در کرمان و یزد صنایع و معادن با پیشرفت خوبی روبرو بوده‌اند اما گردشگری باید بیشتر رشد کند که برای تحقق این موضوع باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کرد.

وی ادامه داد: استانداران و اتاق‌های بازرگانی دو استان به دلیل حضور بسیار در جلسات ملی می‌توانند از این مزیت برای مطرح کردن گردشگری منطقه استفاده کنند تا این حوزه رونق یابد. آقا نبیل، با بیان اینکه بافت قدیم یزد بسیار بزرگ‌تر از بافت قدیم کرمان است اما توانستیم آن را احیا کنیم و رونق ببخشیم، گفت: با تعامل بخش خصوصی با دولت، کاربری اماکن بافت قدیم به کاربری تجاری در یزد تغییر یافت و همین موضوع باعث شد آن مناطق دوباره زنده شوند و رونق یابند.

رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی اتاق یزد بیان کرد: این دو استان جاذبه‌های مکمل کمی برای رونق گردشگری دارند که باید برای آن چاره اندیشی کرد تا بتوان مانند شیراز به توسعه گردشگری منجر شود. وی اظهار کرد: برای رونق گردشگری سرمایه گذاری را از یزد در کرمان و متقابلاً از کرمان به یزد برنامه ریزی داشته باشیم.

ظهور معادن در کرمان گردشگری را کمرنگ کرد

نائب رئیس اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: کرمان قبل از زلزله بم، یکی از مقاصد گردشگری مهم کشور بود اما به دلیل زلزله و همچنین به دلیل ظهور معادن در استان، این موضوع کمرنگ شد و مسئولان کرمان فکر کردند معادن می‌توانند جای گردشگری را بگیرد که البته این سیاست اشتباه بود. محمدرضا بهرامی، با اشاره به اینکه دلیل دیگر دوری کرمان از گردشگری، پراکندگی استان بود؛ در ادامه گفت: استان کرمان ۸۵۰ اثر ثبت ملی و ۱۰ اثر ثبت جهانی دارد اما نتوانسته جایگاه خود را در این عرصه پس بگیرد.

وی ضمن تأکید بر لزوم مرمت و بازسازی بناهای تاریخی تصریح کرد: نشست امشب با حضور فعالان اقتصادی و گردشگری یزد برگزار شد تا تعامل و همراهی برای اهمیت دادن بیشتر به بناهای تاریخی و همکاری در حوزه گردشگری تقویت شود.

کرمان و یزد از مهم‌ترین محورهای گردشگری آسیا هستند

در ادامه این نشست مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: کرمان و یزد می‌توانند به یکی از مهم‌ترین محورهای گردشگری آسیا تبدیل شوند. مصطفی فاطمی افزود: قصه یزد و کرمان مانند سمرقند و بخاراست و این دو شهر تاریخی در کنار هم می‌توانند به عنوان محور گردشگری کار کنند.

وی ضمن بیان اینکه در وزارتخانه برای پیوند یزد و کرمان کار می‌کنیم، گفت: یکی از این موارد راه ادویه است که سابقه آن از جاده ابریشم بیشتر است و محور دیگر، مسیر سفر مارکوپولو در این منطقه است که از یزد به کوهبنان و جنوب کرمان رفته و به کرمان برگشته و از مسیر دیگر خارج شده که برای فعالیت‌های بیشتر در مورد این دو محور کلیدی برنامه ریزی شده است. فاطمی، با اشاره به آمار گردشگران خارجی در کرمان، یزد و اصفهان قبل از همه‌گیری کرونا، بیان کرد: برخی اتفاقاتی که در کرمان افتاد، موجب کاهش ورود گردشگر به این استان شد اما خوشخبتانه در ماه‌های اخیر کرمان رنگ و روی گردشگری بیشتری به خود گرفته و بزرگان این استان عزم دارند دوباره کرمان را به جایگاه خود برگردانند و مطمئناً با مشارکت همه، سال‌های آینده سال‌های خوبی برای همه خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه داشته‌های کرمان به اندازه‌ای است که به‌تنهایی بتواند به روزهای اوج خود برگردد، افزود: جشن ملی بوم‌گردی‌ها ۳۱ اردیبهشت ماه جاری در کرمان برگزار می‌شود که ۷۰۰ بوم‌گردی از اقوام مختلف با مدیران سازمان جهانی گردشگری و خبرنگاران در کرمان حضور خواهند داشت. فاطمی تصریح کرد: با توجه به برگزاری این رویداد و اقداماتی که در استان در حال انجام است، ۱۴۰۵، سال سفر به کرمان خواهد بود.

سرمایه گذاری‌های مشترک موجب تقویت گردشگری در کرمان و یزد می‌شود

استاندار کرمان، در ادامه این نشست با اشاره به زمینه‌های مشترک حوزه گردشگری کرمان و یزد اظهار کرد: استفاده از تجارب یکدیگر می‌تواند به تقویت ظرفیت‌های دو استان کمک کند که البته ظرفیت کمی نیست. محمدعلی طالبی، گفت: معتقدم اگر یزد و کرمان همکاری‌های خود را در حوزه گردشگری تقویت و سرمایه‌گذاری‌های مشترک را دنبال کنند، یکی از نقاط پر رونق در گردشگری کشور خواهند شد و قطعاً از فارس و اصفهان چیزی کم ندارند.

وی اظهار کرد: بخشی از زمینه‌های همکاری در این جلسه بیان شد و پیشنهادات کمک می‌کند تعاملات آغاز و قطعاً در مسیر فعالیت مشترک زمینه‌های جدیدی برای همکاری و ظرفیت برای سرمایه‌گذاری مشترک دنبال خواهد شد. طالبی، در بخش دیگری با اشاره به ظرفیت‌های بی نظیر استان کرمان گفت: باید قدر این فرصت‌ها را دانست و با کمک سرمایه‌گذاران کرمانی و یزدی می‌توانیم بخشی از ظرفیت‌ها را فعال کنیم به ویژه در بازسازی خانه‌های قدیمی که در کرمان کم نیست.

استاندار کرمان با اشاره به اینکه اتکای ما به بخش خصوصی توانمند است، بیان کرد: قرار است با هواپیمایی ماهان کارهای جدیدی در زمینه گردشگری و مقاصد پروازی در استان انجام دهیم. وی افزود: با استفاده از تجربه سال ۸۴ یزد بعنوان «سال خوشامدگویی»، برای سال آینده در استان، شعار «لبخند دنیا به کرمان ۱۴۰۵» را انتخاب کردیم و هدف اصلی، جلب توجه ایران و جهان به ظرفیت‌های گردشگری استان است که در این راستا برنامه‌ریزی‌های خوبی در کرمان انجام شده، اقدام اجرایی از اردیبهشت امسال با جشنواره ملی بوم‌گردی‌ها آغاز می‌شود و رویدادهای فرهنگی و گردشگری متنوعی تا سال آینده اجرا خواهد شد.

گفتنی است در این نشست برنامه مشترک عملیاتی در قالب تفاهمنامه توسط اتاق‌های کرمان و یزد به امضا رسید.

در همین رابطه