به گزارش روابط عمومی اتاق اهواز، شهلا عموری در دیدار با سرپرست اداره کل استاندارد خوزستان، اظهار کرد: ارتقای کیفیت و ایمنی محصولات داخلی موضوعی است که باید بیشازپیش مورد توجه قرار گیرد که در این راستا اداره کل استاندارد خوزستان از بدنه کارشناسی و شبکه نظارتی قابل قبولی برخوردار است.
وی افزود: استاندارد از جنبههای مختلف در زمینه تجاری و برندسازی برای بخش خصوصی دارای جایگاه ویژهای است و میتواند در توسعه تجارت خارجی کالاهای تولیدی نقشآفرین باشد.
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان ادامه داد: دبیرخانه این شورا در اتاق اهواز در کارگروهی کارشناسی تلاش دارد تا با همکاری اداره کل استاندارد، حذف استانداردهای غیرضروری را موردبررسی قرار دهد.
وی اضافه کرد: این اقدام باعث رفع بخش قابلتوجهی از موانع تولید خواهد شد که به بهبود فضای کسبوکار کمک میکند.
عموری همچنین تسهیل فرآیندهای استانداردسازی در جهت کاهش رسوب مواد اولیه وارداتی را خواستار شد و گفت: این اقدام مشکلات مربوط به تولیدکنندگان را کاهش و زمان معطلی خطوط تولید برای مواد اولیه موردنیاز را کمتر میکند.
وی عنوان کرد: اتاق اهواز و اداره کل استاندارد خوزستان میتوانند با هدف ایجاد بستری مناسب برای هموار کردن مسیر رشد، توسعه کیفیت، استانداردسازی و نهادینه کردن حمایت از فعالان اقتصادی در حوزه استاندارد و کیفیت، تفاهمنامه همکاری امضا کنند.
رئیس اتاق اهواز خاطرنشان کرد: ازجمله سرفصلهای این تفاهمنامه میتواند حمایت از تولید، صادرات، واردات و توزیع کالا و خدمات، همکاری در زمینه انجام پژوهش و تدوین استانداردهای مربوط به محصولات و همکاری با تشکلهای وابسته به اتاق برای توسعه و ترویج و تقویت استانداردسازی باشد.
استاندارد حامی تولید و سرمایهگذاری در خوزستان است
سرپرست اداره کل استاندارد خوزستان با تاکید بر اینکه این اداره کل از روند تولید و سرمایهگذاری در استان حمایت میکند، گفت: در این زمینه با محوریت اتاق بازرگانی اهواز، تعامل با بخش خصوصی همواره ضروری است.
رضا قیصیپور با اشاره به نشست با اعضای هیاترییسه اتاق اهواز، اظهار کرد: استاندارد یکی از جنبههای مهم در حوزه اقتصاد است که علاوه بر جایگاه تخصصی و کارشناسی، به رشد کیفی کالاهای تولیدی توجه دارد. یکی از زمینههای غیر قابل انکار در رشد اقتصادی پایدار کشورها تقویت استانداردسازی و در نتیجه ایجاد بازار شفاف و کیفی برای همه ذینفعان است.
وی با اشاره به اینکه استاندارد در بخش توسعه تجارت خارجی نقش تاثیرگذاری دارد، گفت: محصول با کیفیت، توجه بازارهای بین المللی را به کالاهای تولیدی جلب میکند و این موضوع توان رقابتی فعالان اقتصادی را بالا میبرد و همچنین بازارهای جدید را برای فعالان اقتصادی در دسترس قرار میدهد.
سرپرست اداره کل استاندارد خوزستان با اشاره به ارتباط مستقیم استاندارد و رونق تولید افزود: توسعه سرمایهگذاری و ایجاد اقتصاد امن و پایدار در پرتو رعایت قوانین استاندارد محقق میشود و باعث رقابت پذیر شدن کالا در بازار جهانی و تقویت برند ایران خواهد شد.
وی از جمله مزایای استانداردسازی کالاهای تولیدی را کاهش هزینه، افزایش کارآیی، نوآوری در تولید محصول، ساخت و تقویت برند دانست و گفت: در این راستا، اداره کل استاندارد خوزستان تلاش دارد تا با تعامل و همگرایی بیشتر با بخش خصوصی، زمینه تقویت تولید و تجارت را در استان فراهم کند.
قیصیپور با اشاره به آمادگی اتاق اهواز برای اجرای تفاهمنامه همکاری عنوان کرد: این تفاهمنامه میتواند در چارچوب برگزاری دورههای آموزشی، ایجاد نمایشگاه کالاهای دارای استاندارد، استانداردسازی فرآیندهای تجارت کالا و خدمات و انجام پژوهشهای کاربردی مورد نیاز بخش خصوصی اجرایی شود.