رادیو مجازی اتاق ایران:7 اردیبهشت 1404

در نشست هیات ایرانی با رئیس کنفدراسیون کارآفرینان آذربایجان مطرح شد

لزوم توسعه مناسبات ایران و آذربایجان در حوزه‌های تجارت، صنعت و بانک

در نشست رئیس اتاق ایران و رئیس کنفدراسیون کارآفرینان و صنعت‌گران آذربایجان درباره امکان سرمایه‌گذاری ایرانیان در منطقه قره‌باغ و لزوم گسترش روابط بین دو‌کشور در سه حوزه تجارت، صنعت و بانک صحبت شد.

09 اردیبهشت 1404 - 15:33
کد خبر : 85004
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق ایران در نشست با رئیس کنفدراسیون کارآفرینان و صنعت‌گران آذربایجان از همسایگی به عنوان یک سرمایه مهم در سطح مناسبات یاد کرد و گفت: تعمیق روابط با همسایگان، رویکرد اصلی ایران در سیاست‌های تجاری است.

محمد موسی‌یف، رئیس کنفدراسیون کارآفرینان و صنعت‌گران آذربایجان ( ASK) سطح مناسبات تجاری بین ایران و آذربایجان را متناسب با ظرفیت‌های موجود ناکافی ارزیابی کرد گفت: به دنبال آن هستیم که با برگزاری همایش‌ها و نشست‌های بین‌المللی سطح روابط دو کشور را گسترش دهیم و آمادگی دریافت پیشنهادهای طرف ایرانی را داریم تا برای تقویت روابط تجاری و سرمایه‌گذاری، برنامه‌ریزی کنیم.

او با بیان اینکه در زمینه حمل‌ونقل به رویکردهای ویژه‌ای نیاز داریم، گفت: امسال پنجمین سالی است که جنگ قره‌باغ تمام شده و علاقه‌مندیم در توسعه این منطقه از همکاری‌های ایرانیان بهره ببریم. در قره‌باغ پروژه‌های مختلفی تعریف کردیم و در دست اجراست. سرمایه‌گذاران ایرانی می‌توانند با ارتباط وزارت اقتصاد آذربایجان روند همکاری‌ها در منطقه قره‌باغ را شروع کنند.

موسی‌یف درباره لزوم همکاری‌ها در حوزه تجارت نیز سخن گفت و تاکید کرد: تجارت، صنعت و بانک سه حوزه‌ای هستند که باید مناسبات خود را در آنها توسعه دهیم.

او از گسترش روابط آذربایجان با روسیه خبر داد که امکان همکاری سه‌جانبه را فراهم می‌کند. البته به باور او امکان همکاری‌های سه‌جانبه علاوه بر روسیه با دیگر کشورها نیز وجود دارد.

رئیس کانون کارآفرینان و صنعت‌گران آذربایجان از برگزاری نمایشگاه و فرم تجاری بین‌المللی در ماه آینده در باکو خبر داد که در چارچوب آن امکان مشارکت برای عرضه محصولات و معرفی آنها به جهان اسلام وجود دارد.

موسی‌یف به تشکیل کمیسیون‌های مشترک که روسای آنها معاون نخست‌وزیر آذربایجان است اشاره و استفاده از ظرفیت آنها را در مسیر تقویت مناسبات بین دو کشور موثر دانست.

او از تدوام رفت‌‌وآمدها و برنامه‌ریزی برای نیم سال اول و دوم برنامه‌ها سخن گفت و افزود: کنفدراسیون، انواع تسهیلات را به فعالان اقتصادی کشورها ارائه می‌دهد تا با شرایط بهتری امکان سرمایه‌گذاری و تجارت داشته باشند.

همسایگی سرمایه مهم در مناسبات بین کشورهاست

در ادامه صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران از علاقه‌مندی مسئولان و سران دو کشور و ملت‌های ایرانی و آذربایجانی برای توسعه ارتباطات صحبت کرد و افزود: بخش‌خصوصی ایرانی در شرایط کنونی آمادگی فعالیت و همکاری با آذربایجان را دارد. این مهم در سیاست‌های اقتصادی ایران تعریف شده تا مناسبات خود را با همسایگان افزایش دهد؛ بنابراین همین رویکرد را در پیش گرفتیم و دنبال می‌کنیم.

او به قدمت روابط ایران و آذربایجان اشاره کرد و گفت: همسایگی یک سرمایه مهم است و باید با تکیه بر این اصل سطح مناسبات خود را تقویت کنیم.

حسن‌زاده همکاری اتاق ایران و کنفدراسیون کارآفرینان را در راستای توسعه روابط بین دو‌ کشور ضروری ارزیابی کرد.

همچنین حسین پیرموذن، نایب‌‌رئیس اتاق ایران و رئیس اتاق مشترک ایران و آذربایجان به جایگاه کنفدراسیون کارآفرینان آذربایجان و همراهی ریاست این کنفدراسیون در مسیر رسیدگی به چالش‌هایی که به وجود می‌آید، اشاره کرد و گفت: با همکاری ریاست کانون کارآفرینان و صنعت‌گران آذربایجان برای حل‌وفصل مشکلاتی که در روند تجارت بین دو کشور به وجود می‌آید از جمله موضوعاتی که در گمرک پیش آمد، استفاده می‌کنیم. در جلسات کمیسیون‌های مشترک هم با همکاری هم مسائل را پیش می‌بریم.

رضا رحمانی، استاندار آذربایجان غربی مدل توسعه‌ همکاری بر پایه‌ ظرفیت‌های نهفته در استان‌های مرزی را مناسب ارزیابی کرد و گفت: استان‌های مرزی مانند آذربایجان غربی، در عین حال که مرز مشترک با ترکیه دارند، می‌توانند از این ظرفیت مرزی برای توسعه مناسبات با کشورهای سوم از جمله ترکیه و آذربایجان استفاده کند.

او رفع موانع در مسیر تجارت را مورد توجه قرار داد و افزود: سفرهای رسمی در رفع این چالش‌ها موثر است اما باید هر آنچه در این نشست‌ها مورد توافق قرار می‌گیرد را عملیاتی کنیم.

رحمانی پیشنهاد داد: تجار دو‌ کشور را به هم معرفی کنیم و سرشناسان هر حوزه را شناسایی و معرفی کرده و رفت‌وآمدها را بین دو کشور گسترش دهیم. استمرار در دیدارها برای شناخت بیشتر از یکدیگر ضروری است.

استاندار آذربایجان غربی از برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ۲۲ خردادماه در ارومیه خبر داد و گفت: هیات آذربایجان می‌توانند در این روز به ارومیه سفر کنند و با فرصت‌های سرمایه‌گذاری این استان آشنا شوند.

علی عبداللهیان، رئیس اتاق اردبیل از ریشه‌های وابستگی بین دو ملت ایران و آذربایجان سخن گفت و تاکید کرد: هیچ‌گاه اجازه ندادیم که این روابط قطع شود چون ریشه‌های قوی در این حوزه بین دو ملت وجود دارد. حال به جایی رسیدیم که ایران می‌تواند دست همسایگان خود را محکم‌تر بفشارد. پس باید از این فرصت استفاده و رفت‌وآمدها را تسهیل کنیم.

در همین رابطه