استاندار اردبیل با توجه به حضور در هیات اعزامی به آذربایجان که همزمان با سفر رئیسجمهور به این کشور صورت گرفت، گفت: طی مذاکرات انجام شده در طول این سفر، راهاندازی بارانداز لجستیکی در منطقه تازهکند پارسآباد اردبیل بهعنوان یکی از برنامههای مشترک بررسی شد.
مسعود امامی یگانه، استاندار اردبیل در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین درباره دستاوردهای سفر مسعود پزشکیان، رئیسجمهور به همراه هیاتی بلندپایه متشکل از وزرا و فعالان اقتصادی و استانداران چهار استان مرزی به جمهوری آذربایجان گفت: در پی این سفر زمینههای تازهای برای توسعه همکاریهای تجاری و سرمایهگذاری بین دو کشور فراهم شده است. در جریان این سفر، دیدارهای دوجانبه بین روسای جمهور ایران و آذربایجان برگزار شد که محور اصلی آنها گسترش مناسبات اقتصادی و بهرهبرداری از ظرفیتهای مرزی مشترک بود.
او تصریح کرد: یکی از محورهای اصلی گفتوگوها، تسهیل تردد تجاری و ارتقای زیرساختهای گمرکی بین دو کشور بود. استان اردبیل که ۳۸۶ کیلومتر مرز مشترک با جمهوری آذربایجان دارد، به عنوان یکی از نقاط کلیدی در این همکاریها معرفی شد. مرز بیلهسوار بهعنوان یکی از مهمترین گذرگاههای مرزی، روزانه ظرفیت پذیرش تا ۵۰۰ کامیون را دارد، در حالی که در حال حاضر بهطور میانگین ۱۹۵ کامیون از این مرز عبور میکنند.
استاندار اردبیل تلاش برای توسعه زیرساختهای گمرکی در سمت آذربایجان، تسهیل ورود و خروج کامیونها و بهبود امکانات سختافزاری و نرمافزاری را از جمله اقداماتی عنوان کرد که در دستورکار مقامات قرار گرفته و در این سفر نیز موضوع مذاکرات بود.
امامی یگانه خاطرنشان کرد: با توجه به توانمندیهای استان اردبیل در حوزه تولید مصالح ساختمانی، محصولات کشاورزی، صنایع تبدیلی و دامپروری، زمینه مناسبی برای افزایش صادرات به بازار آذربایجان و کشورهای حوزه اوراسیا فراهم شده است.
او ادامه داد: همچنین سرمایهگذاران آذربایجانی ابراز علاقه کردهاند در مناطق ویژه اقتصادی استان اردبیل، از جمله منطقه آزاد تجاری-صنعتی بیلهسوار و ناحیه صنعتی پارسآباد مغان، سرمایهگذاری کنند. در حال حاضر، صادرات استان اردبیل به کشورهای منطقه بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار است و عمده آن به بازار قفقاز و از مرز آذربایجان صورت میگیرد.
به باور استاندار اردبیل از دیگر محورهای همکاری بین ایران و آذربایجان میتوان به تقویت تعاملات علمی، فرهنگی، دانشگاهی و گردشگری اشاره کرد. استان اردبیل با بهرهمندی از جاذبههای طبیعی و تاریخی، آبهای گرم، اقلیم متنوع و ظرفیتهای ویژه در حوزه گردشگری، آمادگی دارد تا به عنوان یک مقصد مهم گردشگری مورد توجه شهروندان آذربایجان و سایر کشورهای منطقه قرار گیرد.
او برگزاری همایشهای مشترک اقتصادی و حضور هیاتهای تجاری دو کشور در این نشستها را بهعنوان گامی مثبت در مسیر شناخت بهتر ظرفیتها و نیازهای دو طرف ارزیابی کرد و گفت: همچنین، موضوع راهاندازی بارانداز لجستیکی در منطقه تازهکند پارسآباد نیز بهعنوان یکی از برنامههای مشترک مورد بررسی قرار گرفته است.
استاندار اردبیل تامید کرد: مقامات ایرانی با ارزیابی مثبت از این سفر، تأکید دارند سطح جدیدی از روابط اقتصادی میان دو کشور در حال شکلگیری است که میتواند منجر به تحولات مهمی در حوزههای تجارت، سرمایهگذاری، گردشگری و تبادلات علمی شود.