به گزارش اتاق ایران آنلاین، هامان هاشمی، اظهار کرد: با توجه به فعالیت میلیونها نفر در بخش کشاورزی و گره خوردن معیشت گستردهای از خانوادههای ایرانی به این بخش، ضرورت دارد چالشهای ناشی از ناترازیهای موجود در تأمین انرژی به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد. معیشت فعالان کشاورزی و پایداری سبد غذایی مصرفکنندگان مستقیماً به میزان تولید و بهرهوری در این حوزه وابسته است. در چنین شرایطی، استمرار ناترازی برق میتواند تولیدات کشاورزی را با چالش جدی مواجه کرده و به تبع آن، ثبات بازار مواد غذایی کشور را تحت تأثیر قرار دهد..
وی افزود: کمبود دسترسی پایدار به برق برای پمپاژ آب، بهرهبرداری از گلخانهها، سردخانهها، صنایع تبدیلی، دام و طیور و آبزیپروری، زنجیره تولید تا مصرف محصولات کشاورزی و غذایی را دچار اختلال جدی کرده است. با این حال، دغدغههای این بخشها کمتر در اولویتهای سیاستگذاری انرژی دیده میشود.
نایبرئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با اشاره به خلأ اطلاعات شفاف در سیاستهای تخصیص برق اظهار کرد: ضروری است وزارت نیرو با شفافسازی برنامههای خود در زمینه تأمین انرژی بخش کشاورزی، زمینه اطمینانبخشی به فعالان این حوزه را فراهم کند. ارائه راهکارهای عملیاتی، تدوین بستههای حمایتی هدفمند و اتخاذ رویکردهای پایدار، امروز بیش از هر زمان دیگری احساس میشود و نباید تنها به مدیریت محدودیتهای مقطعی بسنده شود.
وی ادامه داد: با توجه به نیازهای ویژه فیزیولوژیکی موجودات زنده و اهمیت زنجیره تولید در بخش کشاورزی، خسارات ناشی از ناپایداری انرژی در این حوزه، در مقایسه با سایر بخشها بسیار ملموستر و گستردهتر است. این موضوع، که تأمین پایدار انرژی نقشی کلیدی در پایداری تولید و امنیت غذایی کشور دارد، باید در برنامهریزیهای کلان و ارائه راهکارهای مؤثر مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی تأکید کرد: در شرایط کنونی، خانواده بزرگ کشاورزی کشور چشمانتظار پاسخگویی شفاف، تبیین برنامههای روشن و ارائه راهکارهای کارشناسی از سوی نهادهای مسئول، به ویژه وزارت نیرو است. ضرورت دارد در کوتاهترین زمان ممکن، تدابیر مؤثر برای رفع چالشهای موجود در تأمین برق بخش کشاورزی اتخاذ شود تا روند تولید، اشتغال و پایداری امنیت غذایی کشور دچار آسیب نشود.
وی با بیان اینکه «کشاورزی کشور تاب تحمل فشارهای مضاعف را ندارد»، پیشنهاد کرد: وزارت نیرو باید بستههای حمایتی ویژه شامل توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در مزارع، نوسازی زیرساختهای برقی کشاورزی، تعرفههای تشویقی و تسهیل در دسترسی به انرژی پایدار را به سرعت تدوین و اجرایی کند.
در پایان، هاشمی با تأکید بر نقشآفرینی بخش خصوصی خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی، همواره بر پیگیری حقوق و مطالبات همه فعالان اقتصادی تأکید داشته و در مسیر توسعه پایدار، حمایت از تولید و صیانت از منافع ملی را سرلوحه اقدامات خود قرار داده است.