رضا رستمی، رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک اتاق ایران در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین درباره مطالبات این حوزه از سازمان تامین اجتماعی گفت: یکی از اولین دغدغههای صنف حمل و نقل در حوزه تامین اجتماعی، افزایش 45 درصدی حق بیمه رانندگان است. با توجه به این افزایش زیاد، توافق شد که دولت بخشی از حق بیمه را پرداخت کند. با این حال رانندههای جدید الورود در حال حاضر با توجه به عدم اجرای تعهد دولت با مشکل مواجه شدهاند و سهم دولت برای آنها لحاظ نمیشود.
وی افزود: با توجه به عمل نکردن دولت به تعهداتش، سازمان تامین اجتماعی به جای اینکه سراغ دولت برود، این حق را از رانندگان مطالبه کرده است و این سبب شده یک مشکل اساسی برای فعالان حوزه حمل و نقل به وجود بیاید و آنها نسبت به این مسئله معترض هستند.
رستمی در ادامه با اشاره به دیگر چالش حوزه حمل و نقل در حوزه تامین اجتماعی، تصریح کرد: با توجه به ضوابط، هر راننده برای دریافت کارت هوشمند از سازمان راهداری باید خودش را بیمه تامین اجتماعی کند. با این حال، شرکت طرف قرارداد راننده نیز بر اساس ماده 38 قانون تامین اجتماعی، یک بار دیگر باید حق بیمه راننده را بار دیگر پرداخت کند و سازمان تامین اجتماعی 2 بار حق بیمه دریافت میکند.
رئیس کمیسیون حمل و نقل ،ترانزیت و لجستیک اتاق ایران افزود: علاوه بر این، صنف رانندگان با وجود اینکه شب و روز در جادهها در حال فعالیت هستند اما جز مشاغل سخت و زیانآور محسوب نمیشوند. درخواست ما قرار گرفتن این شغل در حوزه مشاغل سخت و زیانآور است.
وی با اشاره به نقش مهم نیروی انسانی در حوزه حمل و نقل خواستار رفع این چالشها شد و گفت: رشد نیروی انسانی در بخش حمل و نقل منفی 38 درصد است و به ازای بازنشسته شدن 100 راننده، 62 نفر به این صنف اضافه میشوند. به همین خاطر ضروری است که دغدغههای صنف حمل و نقل که نقش تاثیرگذاری در اقتصاد کشور دارند، شنیده و این چالشها برطرف شود.