اعضای کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران در نشست ماهانه به بررسی مجموعه برنامههایی که در دستورکار کمیسیون قرار دارد، پرداختند.
در این نشست علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران با اشاره به برگزاری رویداد آموزشی صندوق توسعه بینالمللی اوپک با همکاری سازمان سرمایهگذاری خارجی، وزارت امور خارجه و اتاق ایران با حضور سه مدیر از این صندوق به عنوان مدرس از 6 تا 8 خردادماه، گفت: این همایش فرصت بسیار مناسبی در بحث آموزش است تا به کمک آن شرکتها بیاموزند چگونه در سطح بینالمللی از منابع این صندوق برای اجرای پروژههای خود بهره ببرند. قرار است طبق برنامهریزی انجام شده، ورکشاپهای آموزشی طی دو روز در اتاق ایران برگزار شود. مراسم اختتامیه در وزارت اقتصاد خواهد بود.
او همچنین به اولین رویداد صادرات خدمات فنی مهندسی که قرار است به همت کمیسیون خدمات فنی مهندسی اتاق ایران برگزار شود، اشاره کرد و گفت: قصد داریم در این رویداد، ظرفیتهای خدمات فنی مهندسی و چالشها را به تصویر بکشانیم و راهکارهای اجرایی ارائه دهیم. بنابراین انتظار میرود همه تشکلهای تخصصی با تمام ظرفیتی که دارند ورود کنند.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: صنعت احداث به توجه بیشتر نیاز دارد و علیرغم همه چالشها همچنان پای کار است. از طرفی روابط دولت و بخش خصوصی نیز در سطح مناسبی قرار دارد و باید از فرصتهایی که داریم بهترین بهره را ببریم. در اینجا پیشنهاد میشود مدیریت هر پنل تخصصی توسط تشکل مربوط به عهده گرفته شود.
نقوی با بیان این مطلب که این رویداد اواخر تیرماه برگزار خواهد شد، گفت: این رویداد باید ویترینی برای اعتبار بخشیدن به صنعت احداث کشور باشد. هماهنگیهای برگزاری این رویداد توسط کمیته فنی در حال پیگیری است و باور داریم دید جامع و دقیق در برگزاری این رویداد بسیار مهم است. در روند برگزاری هیچ انحصاری قائل نمیشویم چون اعتقاد داریم برای تقویت صادرات خدمات فنی مهندسی باید همه موضوعات را ببینیم.
رضا حاجکریم، عضو کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران سابقه حضور ایران در صندوق توسعه بینالمللی اوپک را بسیار طولانی عنوان کرد و گفت: به دلایل نپرداختن حق عضویت صحبت از تعلیق ایران مطرح است؛ اما از آنجا که تأمین مالی از این صندوق شرایط مناسبی دارد باید سعی کنیم تعلیق کشور اتفاق نیفتد و برگزاری این دوره آموزشی میتواند در تحقق این هدف مؤثر باشد.
او خاطرنشان کرد: برای استفاده از ظرفیت منابع مالی صندوق لازم است کارشناسان شرکتهای ایرانی را آموزش دهیم و زمینه آشنایی آنها را با خدمات صندوق توسعه بینالمللی اوپک مهیا سازیم.
این فعال اقتصادی درباره برگزاری رویداد صادرات خدمات فنی مهندسی نیز گفت: ظرفیت ایران در این صنعت بسیار قابل ملاحظه است و اگر ۳۵ میلیارد دلار صادراتی که در این صنعت باید محقق میشد و نشده را ملاک قرار دهیم، نشان میدهد که خوب کار نکردیم. دلایل این عدم موفقیت باید شناسایی و اصلاح شود.
حسین وثوق، نایبرئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران نقد نهادهای حاکم بر خدمات فنی مهندسی و تأکید بر لزوم اصلاح ساختارها را رویکرد رویداد صادرات خدمات فنی مهندسی دانست و گفت: برای حل مشکلات باید نقاط ضعف و قوت را دقیق شناسایی و برطرف کنیم.
در ادامه نشست، اعضای کمیسیون درباره روند برگزاری رویداد صادرات خدمات فنی مهندسی اظهارنظر کردند.
آنچه در این نشست مورد توجه قرار گرفت این بود که توسعه صادرات خدمات فنی مهندسی به کمک مذاکرات رودررو اتفاق نمیافتد بلکه به مذاکرات سیاسی نیاز دارد و در این حوزه مسئولان کشور باید به انعقاد قرارداد برسند. از طرفی تأکید شد که برای احیای جایگاه صنعت خدمات فنی مهندسی ایران باید تاریخ صنعت را مطالعه کنیم و با ریشهیابی موضوعات، علل عقبماندگی خود را بشناسیم. بعد از این میتوانیم مسیر احیای صنعت را ترسیم کنیم.