رادیو مجازی اتاق ایران:24 اردیبهشت 1404

محمدعلی رضایی در سومین همایش ملی و اولین همایش بین المللی زنبور عسل و صنایع وابسته

زنجیره ارزش ملی در صنعت زنبورداری را شکل می‌دهیم

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران بر ضرورت شناسنامه‌دار کردن تولیدکنندگان، ایجاد زنجیره ارزش و تشکیل هاب تخصصی عسل تأکید کرد.

30 اردیبهشت 1404 - 15:53
کد خبر : 85428
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

محمدعلی رضایی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در سومین همایش ملی و اولین همایش بین المللی زنبور عسل و صنایع وابسته با اشاره به چالش‌ها و ظرفیت‌های حوزه زنبورداری، بر ضرورت شناسنامه‌دار کردن تولیدکنندگان، ایجاد زنجیره ارزش و تشکیل هاب تخصصی عسل تأکید کرد.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: خوشحالم که در سومین دوره این رویداد، جمعی از دلسوزان حوزه تولید و فناوری گرد هم آمده‌اند و کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با تمام توان از این جریان علمی و عملی حمایت می‌کند.

او با بیان اینکه وظیفه اتاق ایران، مطالبه‌گری اقتصادی از حاکمیت است، ادامه داد: یکی از چالش‌های جدی امروز زنبورداران، عدم وجود زنجیره ارزش و نرخ‌گذاری ناعادلانه در بازار است.در حال حاضر عسل ایران با کیفیت بالا صادر می‌شود اما تنها ۳.۵ دلار به فروش می‌رسد، در حالی‌که قیمت پایه گمرکی آن  ۹ دلار  است. این ضعف ساختاری موجب می‌شود نتوانیم جایگاه واقعی خود را در بازار جهانی تثبیت کنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران افزود: برای مقابله با این مشکل، در کمیسیون کشاورزی تصمیم گرفتیم هاب‌های تخصصی را در استان‌های دارای ظرفیت، مستقر کنیم. هاب زعفران به مشهد، هاب پسته به کرمان و هاب گیاهان دارویی به اصفهان واگذار شده است. اکنون نیز پیشنهاد می‌دهیم هاب تخصصی زنبورعسل در شهرستانی با قدمت و مزیت مشخص تشکیل شود و نقش مرجع تصمیم‌سازی و اقدام در این حوزه را ایفا کند.

رضایی با تأکید بر لزوم شناسنامه‌دار شدن تمامی تولیدکنندگان، حتی واحدهای سنتی با دو کندو، گفت: بدون داده‌های دقیق و زیرساخت اطلاعاتی نمی‌توان زنجیره ارزش واقعی ایجاد کرد. این موضوع به‌طور مستقیم در اشتغال‌زایی، ارزش‌افزوده و صادرات مؤثر است.

عضوهایت نمایندگان اتاق ایران همچنین با اشاره به تجربه موفق توسعه گل محمدی در کشور تأکید کرد: در یک دهه گذشته سطح زیر کشت گل محمدی از ۳۵۰۰ به ۳۸ هزار هکتار افزایش یافته و سالانه بیش از ۳۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور دارد. با این حال، تنها به تولید گلاب محدود مانده‌ایم، در حالی که کشورهایی مانند بلغارستان از همین گیاه بیش از ۱۰۰ نوع محصول تولید می‌کنند. این الگو می‌تواند به توسعه زنبورداری نیز تعمیم یابد.

او تصریح کرد: بخش خصوصی باید محور طراحی و اجرای سیاست‌ها باشد. دولت سیاست‌گذار و ناظر است؛ اما تصمیم‌سازی و اقدام باید با مشارکت فعال تشکل‌ها، انجمن‌ها و تولیدکنندگان انجام شود. در کمیسیون کشاورزی اتاق ایران آماده‌ایم با همکاری همه ذی‌نفعان، زنجیره ارزش ملی در صنعت زنبورداری را شکل دهیم.

در همین رابطه