رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

شافعی در شورای گفت‌وگوی کرمانشاه

نگاه منطقه‌ای، محور برنامه توسعه قرار گیرد

نگاه استانداران به مناطق صرفا نگاه هزینه ای است و باید این نگاه به نگاه درآمدی تبدیل شود، این پیشنهاد مطرح شد که ما بر اساس اشتراکات علمی، طبیعی در مناطق مختلف، ایران را به هفت تا هشت منطقه تقسیم کنیم.

05 خرداد 1396 - 14:28
کد خبر : 8588
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: ما برای توسعه متوازن در کشور دچار مشکل هستیم و جهت گیری ها در توسعه تحت تاثیر تمایلات سیاسی و مرزبندی ناشی از آن بوده است.

غلامحسین شافعی در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که با حضور اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: نمایندگان مجلس حرکت رو به تعالی دارند و هر نماینده مجلس خود را نماینده کل کشور می‌داند و امید داریم که این روند تقویت شود آن وقت ما دچار اشتباهات گذشته نخواهیم شد و در توسعه کشور بسیار اثرگذار خواهد بود.

وی بیان کرد: چرا جمع ارزش های ملت ایران نمی تواند از تک تک توانمندیها فزونی نماید و چرا از هم افزایی در کشور سود مورد انتظار را به دست نمی آوردید.

شافعی گفت: ما برای توسعه متوازن در کشور دچار مشکل هستیم معتقدیم در گذشته اکثر جهت گیری ها در توسعه تحت تاثیر تمایلات سیاسی و مرزبندی ناشی از آن بود و کمتر به توانمندیهای منطقه ای توجه شده است.

وی بیان کرد: در شرایط موجود اجماع برنامه ریزی حرکت منطقه ای باید با مشارکت بخش خصوصی انجام شود. کشور ایران  تنوع بالای علمی، قومیتی و طبیعی دارد و نمیتوان با چنین تنوعی در مرکز کشور نسخه واحد نوشت و برای همه ارسال کرد.

شافعی گفت: با چنین شرایطی توسعه اتفاق نمی افتد شرایط کرمانشاه مانند فارس و سیستان و بلوچستان نیست، در برنامه توسعه ای نسخه واحد می نویسم و نظر آقای رازانی این است که برنامه منطقه و استان با توجه به شرایط ویژه خودش تدوین شود و این برنامه به برنامه ملی پیوند بخورد.

وی بیان کرد: اگر برنامه توسعه از روستا آغاز شود چه اتفاقی می‌افتد آیا باز هم حاشیه نشینی خواهیم داشت.

شافعی افزود: ما کی میخواهیم دیوار ستبر تمرکز قدرت را در مرکز کشور بشکنیم، باید این نگاه را داشته باشیم، استانداران والیان ولایات ایران اند و از اختیارات و قدرت عمل برای مدیران منطقه استفاده کنند و این خلأ وجود دارد.

وی گفت: نگاه استانداران به مناطق صرفا نگاه هزینه ای است و باید این نگاه به نگاه درآمدی تبدیل شود، این پیشنهاد مطرح شد که ما بر اساس اشتراکات علمی، طبیعی در مناطق مختلف، ایران را به هفت تا هشت منطقه تقسیم کنیم، این کار در ایران قبل از انقلاب تحت عنوان ستیران انجام شد اما ادامه نیافت.

شافعی افزود: در این نگاه استانداران، روسای مجمع نمایندگان و دانشگاههای مناطق حضور پیدا کنند و کار توسعه منطقه ای انجام شود.

وی بیان کرد: صندوق توسعه مناطق باید به سمتی برود تا اعتبار لازم را برای هدایت منابع مردم به سمت کار مولد ایجاد کند تا مردمی کردن اقتصاد را شاهد باشیم.

شافعی با تاکید بر لزوم تشکیل شرکتهای هلدینگ توسعه منطقه ای گفت: اگر ایران را عمودی به سه قسمت تقسیم کنیم در گذشته شرق و غرب کشور در عقب مانده گی کامل ماندند و توسعه در مرکز بوده است و باید جبران مافات کنیم.

وی بیان کرد: دولت آمادگی دارد، در برنامه ششم توسعه سمت و سویی مثبت تر داشته باشیم، در برنامه ششم نمایندگان به نواقص توجه کردند و تغییراتی دادند که شورای گفتگو را کارآمدتر کرده است، وزیر کشور به این شورا اضافه شد و مصوبات شورا ظرف یک ماه در هیئت دولت باید تعیین تکلیف شود

در همین رابطه