به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین به نقل از روابطعمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، محسن امینی طی گفتوگویی با اشاره به عبور کشور از مقطعی حساس در پی تحولات اخیر بیان کرد: اکنون نگاهها بیش از پیش به نقش فعالان اقتصادی و بخش تولید معطوف شده است.
رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ادامه بیان کرد: بخش خصوصی با وجود کمبود برخی زیرساختها، توانست با قدرت در میدان باقی بماند و این شرایط آزمونی جدی برای سنجش آمادگی و تابآوری بخش تولید کشور بود.
امینی با اشاره به وضعیت صنعت در بحرانهای اخیر گفت: صنایع ایران پس از پشت سر گذاشتن سالهای سخت تحریم، اکنون به سطحی از هماهنگی، تجربه و پایداری رسیدهاند که حتی در شرایط بحرانی نیز عملکرد قابل قبولی ارائه میکنند. این موفقیت، نشانگر توانمندی بخش خصوصی و نقش کلیدی آن در حفظ ثبات اقتصادی کشور است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز در ادامه به نقش مؤثر بخش خصوصی در مدیریت بحران اشاره و خاطرنشان کرد: در حالی که بخش عمدهای از ظرفیت دولت به مسائل امنیتی و سیاست خارجی معطوف بود، بخش خصوصی مسئولیت تأمین نیازهای بازار، تداوم تولید و جلوگیری از بحران در این حوزه خطیر را عهدهدار شد. در این میان اتاقهای بازرگانی نیز به عنوان پارلمانهای بخش خصوصی، نقش پل ارتباطی میان فعالان اقتصادی و تصمیمگیران را به خوبی ایفا کرده و از طریق کمیسیونهای تخصصی در سطح ملی و استانی، پیگیریهای لازم برای رفع موانع تولید و تداوم خدماترسانی به جامعه به عنوان یک اولویت انجام شد.
امینی همچنین بر ضرورت بازنگری در سیاستهای تولید و صنعت تاکید کرد و گفت: امروز دیگر نمیتوان تولید را با سیاستهای سنتی پیش برد، ما نیازمند پویایی بیشتر، کاهش بروکراسی، تسهیل صادرات، حمایت هدفمند از تولید و هوشمندسازی صنایع هستیم و تاکید میشود که صنعت باید بخشی از سازوکار دفاع ملی کشور باشد؛ این تنها یک شعار نیست بلکه ضرورتی راهبردی است.
وی به اهمیت کلیدی صنایع غذایی در پایداری اجتماعی کشور تأکید کرد و افزود: صنایع غذایی در دوران تنش اخیر، به ستون فقرات تابآوری اجتماعی تبدیل شدهاند، اگر این بخش حتی برای چند روز دچار بحران میشد، ممکن بود تعادل اجتماعی نیز تحت تاثیر این مهم قرار گیرد.
رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با اشاره به برنامههای آتی این کمیسیون عنوان کرد: ما در حال بررسی طرحهایی برای توسعه ذخایر راهبردی، کاهش وابستگی ارزی، ایجاد زنجیره ارزش داخلی و افزایش صادرات غیرنفتی هستیم. ایران ظرفیت تبدیل شدن به قطب غذایی منطقه را دارد؛ به شرط آنکه برنامهریزی دقیق، حمایتهای لازم و جسارت در سیاستگذاری وجود داشته باشد.