به گزارش روابط عمومی اتاق تبریز، جلسه کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز با محوریت مشکلات حوزه مخابرات و ارتباطات شهرکهای صنعتی استان، بررسی راهکارها و رفع موانع تهیه ژنراتور برق متناسب با نیاز شهرکهای صنعتی جهت بهرهبرداری در مواقع اضطراری و افزایش ظرفیت چاه تعدادی شهرکهایی که با کمبود تأمین آب مواجه هستند، با حضور مدیران و نمایندگان دستگاههای اجرایی ذیربط، هیات امنای شهرکهای صنعتی و اعضای کمیسیون، در محل اتاق تبریز برگزار شد.
یونس اکبرپور پایدار، رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز، با اشاره به تمرکز بخش عمده فعالیتهای صنعتی استان در شهرکهای صنعتی گفت: در سالهای اخیر، ناترازی و کمبود شدید در تأمین برق، به یکی از چالشهای اساسی این واحدها تبدیل شده است. بسیاری از کارخانهها ناچارند یک یا دو روز در هفته فعالیت خود را متوقف کنند که این وقفهها منجر به اختلال در فرآیندهای تولید، کاهش بهرهوری و افزایش هزینههای سربار شده است.
پایدار افزود: قطع برق علاوه بر خسارات مستقیم به تولید، موجب کاهش سطح آب در مخازن، اختلال در عملکرد تجهیزات، و در برخی موارد، نیاز به استفاده از ژنراتورهای پرهزینه شده است. همچنین قطعی مکرر برق موجب اختلال در خطوط تلفن ثابت و همراه شده و ارتباط شهرکهای صنعتی با بیرون را مختل کرده است. در چنین شرایطی، برنامهریزی و مدیریت تولید برای واحدها بسیار دشوار شده است.
وی با اشاره به مکاتبات و جلسات قبلی با مدیرعامل سازمان آب منطقهای استان در رابطه با تأمین آب شهرکهای صنعتی، تأکید کرد: علیرغم برخی پیگیریها، هنوز بخشی از مشکلات تأمین آب در شهرکها به قوت خود باقی است. در این جلسه، موارد باقیمانده با معاون مدیرکل آب منطقهای مطرح و مقرر شد اقدامات لازم برای تسریع در رفع آنها انجام گیرد.
رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز در پایان ضمن تأکید بر ضرورت حمایت عملی از تولید، گفت: نمیتوان انتظار رشد صنعتی داشت، درحالیکه زیرساختهای پایهای تولید همچون برق، آب و ارتباطات، ناپایدار و پرهزینه هستند. امروز تولیدکننده باوجود تمام فشارها، همچنان ایستاده است، اما اگر وضعیت فعلی ادامه یابد، بخش خصوصی با چالشهای جدیتری مواجه خواهد شد. حمایت واقعی از تولید، با حل مسائل زیرساختی آغاز میشود.
مجید فرشی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی، در خصوص توسعه ارتباط و تکمیل خطوط آنتندهی شهرکهای صنعتی استان گفت: شرکت مخابرات استان باید تمام توان و ظرفیت خود را در راستای پایداری ارتباط خطوط به کار گیرد و همکاریهای لازم با شرکت شهرکهای صنعتی را انجام دهد.
در این جلسه که مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی، نمایندگان شرکت مخابرات استان آذربایجان شرقی، شرکت آب منطقهای استان و سازمان صمت نیز حضور داشتند، مقرر شد جلسات تخصصی برای هر شهرک صنعتی بهصورت مجزا برگزار شده و اقدامات عملی نظیر تأمین دکلهای مخابراتی اختصاصی، استفاده از پنلهای خورشیدی برای تأمین برق اضطراری، و نیز تهیه ژنراتورهای صنعتی برای حفظ تداوم تولید در زمان بحران بررسی شود.