سید محسن میرصدری، رئیس کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در گفتگو با اتاق ایران آنلاین، با اعلام این خبر گفت: اقتصاد دانشبنیان نقش بنیادینی در توسعه اقتصادی کشورها داشته و از مهمترین راهکارها برای کاهش وابستگی به منابع نفتی و ایجاد ارزشافزوده پایدار به شمار میرود. این نوع اقتصاد که موتور محرک اصلی آن شرکتهای دانشبنیان هستند، مبتنی بر تولید علم، فناوری و نوآوری است و منجر به افزایش بهرهوری، ایجاد فرصتهای شغلی جدید و تقویت رقابتپذیری صنایع میشود.
میرصدری افزود: در شرایط بحرانی حاضر که خسارتهای ناشی از جنگ ۱۲ روزه تحمیلی، شرایط حساس و چالشزایی را برای صنعت کشور به وجود آورده است، حمایت از شرکتهای دانشبنیان و بررسی چالشهای آنها، به ویژه در امور مالی و گمرکی، یکی از اولویتهای اصلی توسعه اقتصادی دانشبنیان کشور محسوب میشود.
او از شناسایی چالشهای شرکتهای دانشبنیان و کمک به رفع آنها به منظور حفظ و تقویت اکوسیستم نوآوری کشور، به عنوان اولویت کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق ایران نام برد و گفت: این کمیسیون در نظر دارد تا شرکتهای آسیبدیده را یاری دهد تا سریعتر و با سهولت بیشتری به مسیر رشد و توسعه بازگردند.
رئیس کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: در همین راستا جلسه کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق ایران در روز یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴ به منظور معرفی حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی با حضور مدیر ارتباط با مشتریان صندوق، معرفی حمایتها و بررسی مشکلات گمرکی شرکتهای دانشبنیان توسط مدیرکل دفتر حمایت معاونت علمی و فناوری رییسجمهوری و بحث و بررسی مشکلات گمرکی شرکتهای دانشبنیان با حضور معاون دفتر صادرات گمرک جمهوری اسلامی ایران در اتاق ایران برگزار میشود.
میرصدری خاطرنشان کرد: این نشست علاوه بر اینکه فرصتی برای طرح مشکلات موجود است، نقطه آغازی برای همفکری و برنامهریزی مشترک به منظور آیندهای روشنتر در حوزه دانشبنیان کشور محسوب میشود. کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان در پی طراحی و ارائه راهکارهای عملیاتی مشترک برای رفع چالشهای شرکتهای دانشبنیان است و نتیجه این همکاریها، ارتقای توان فناوریهای نوین، رشد اقتصادی پایدار و افزایش سهم صادرات غیرنفتی خواهد بود.