به گزارش روابط عمومی اتاق زنجان، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به رویکرد دولت در تفویض اختیار به استانها، گفت: استانها دارای ظرفیتهای فوقالعادهای هستند و میتوانند در مسیر توسعه و پیشرفت کشور نقش بسزایی ایفا کنند.
احمد میدری در نودوششمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان زنجان، با تأکید بر اهمیت همدلی و همافزایی بین کارگران، کارفرمایان و دولت، اظهار کرد: ما باید یک تصویر واقعبینانه از موقعیت سازمان تأمین اجتماعی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه رونق تولید، کلید حل مشکلات اقتصادی و حمایت از کارگران و کارفرمایان است، گفت: بدون تولید نمیتوانیم سازوکار تأمین اجتماعی مطلوب هم داشته باشیم که قادر به ارائه خدمات مناسب به بازنشستگان باشد.
وی با اشاره به نامگذاری سال جاری بهعنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید»، افزود: در این راستا، اقدامات مختلفی در وزارت کار در حال پیگیری است که ازجمله آنها میتوان به بهبود سامانه روابط کار و کاهش زمان بررسی قراردادهای موقت اشاره کرد، البته باید توجه داشت که این اقدامات پیچیدگیهای خاص خود را دارند و نیازمند زمان هستند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به رویکرد دولت در تفویض اختیار به استانها، تصریح کرد: ما اعتقاد داریم که استانها دارای ظرفیتهای فوقالعادهای هستند و میتوانند در مسیر توسعه و پیشرفت کشور نقش بسزایی ایفا کنند، دکتر پزشکیان همواره تأکید داشتهاند که ما که در دولت هستیم، از نظر تواناییهای اجرایی و سیاستی، هیچ برتری نسبت به کسانی که در استانها هستند نداریم.
وی با اشاره به ارتباطات نزدیک و مؤثر دولت با اتاق بازرگانی، اظهار داشت: جلسات متعددی برای بررسی مسائل فعالان اقتصادی در حوزههای مختلف در حال برگزاری است و امیدواریم این تعاملات بتواند به حل مشکلات و موانع پیش روی فعالان اقتصادی کمک کند.
میدری با تأکید بر آمادگی وزارت تعاون برای تفویض اختیار به استانها در حوزههای مختلف، خاطرنشان کرد: ما آمادهایم در حوزههای سازمان تأمین اجتماعی، روابط کار و تشکلهای کارگری، گفتگوها و تبادل نظرها در استانها صورت بگیرد و راهکارهای عملی در این زمینه مورد آزمون و ارزیابی قرار گیرد.
وی در پایان سخنان خود ضمن تشکر از تلاشهای یکایک کسب و کارها در همه ایام و به ویژه در دوران جنگ ۱۲ روزه، بر اهمیت حفظ وحدت و انسجام ملی تأکید کرد و گفت: ملت ایران با وحدت و همدلی خود توانست تمام محاسبات دشمنان را نقش بر آب کند و این انسجام باید همواره حفظ و تقویت شود.
بخشنامه اصلاح عناوین شغلی موجب ایجاد اختلاف بین کارگر و کارفرما شده است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان در خصوص بخشنامه اصلاح عناوین شغلی، گفت: این رویه مورد قبول نیست و به ضرر تولید است.
صمد یوسفی اصل، بخشنامه اصلاح عناوین شغلی را موجب ایجاد اختلاف بین کارگر و کارفرما دانست و افزود: این قانون جدای مسائل مالی، زمینه بروز اختلاف و درگیری را فراهم کرده است.
امام جمعه زنجان: تأکید رییس جمهور بر حکمرانی مردمی رویکردی راهگشاست
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان گفت: تأکید رییس جمهور بر حکمرانی مردمی و حل مشکلات توسط کانونهای مردمی، رویکردی راهگشا است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، حجتالاسلام مصطفی حسینی روز پنجشنبه در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، به همدلی، انسجام اجتماعی و تعامل و همافزایی موجود در استان اشاره کرد و اظهار داشت: شور و شعور حسینی به ما این جرات را میدهد که در بعضی از زمینهها احساس کنیم زنجان میتواند پیشران باشد.
وی ادامه داد: استان در صنعت، کشاورزی و فناوری استعدادهای بسیار خوب و ظرفیتهای قابل توجهی دارد.
امام جمعه زنجان با اشاره به نزدیکی زنجان به پایتخت و فرصتهای خدادادی موجود در استان، افزود: امیدواریم شعار رئیس جمهور در خصوص واگذاری اختیارات به استانها محقق شود و استانداران از اختیارات خود در راستای حل مشکلات استفاده کنند.
حجتالاسلام حسینی با تأکید بر اهمیت ایجاد امید و رضایت در مردم، خاطرنشان کرد: در شرایطی که مردم ما بیش از هر زمان دیگری به امید و ایجاد رضایت نیاز دارند، گرهگشایی در مسائل میتواند بسیار امیدبخش باشد.
در این جلسه فعالان اقتصادی استان به طرح مسائل و مشکلات حوزههای تولید ازجمله اصلاح عناوین شغلی پرداختند و از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار گرهگشایی در خصوص بخشنامه تأمین اجتماعی در این باره شدند.
چالش بخشنامه اصلاح عناوین شغلی پیش روی کارگران و کارفرمایان
نمایندگان مردم استان زنجان در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت اصلاح تعاریف مشاغل سخت و زیان آور در راستای حمایت از کارگران و کارفرمایان و برقراری عدالت در نظام پرداخت تأکید کردند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، ابلاغ و اجرای اصلاح عناوین شغلی از سوی سازمان تأمین اجتماعی جامعه کارگری و کارفرمایی را با مشکلاتی مواجه کرده است.
این موضوع روز پنجشنبه در سفر یک روزه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به زنجان موضوع محوری شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی این استان بود.
نبیالله محمدی، نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در این جلسه به چالشهای حوزه مشاغل سخت و زیانآور و تفاوت شرایط کار در ایران با میانگین جهانی اشاره کرد و گفت: کارگران ایرانی حق دارند از این سخت و زیانآور بودن مشاغل استفاده کنند، چون بسیاری از محیطهای کارگری نسبت به نور و متوسط دنیا وضعیت خیلی مناسبی ندارند.
وی با تأکید بر لزوم تعادل میان حقوق کارگر، کارفرما و دولت، خواستار ارتقاء سطح تولید و حاشیه سود شد تا چالشها خود به خود حل شوند.
محمدی همچنین به مشکلات قراردادهای کوتاهمدت اشاره کرد و گفت: قراردادهای زیر سه ماهه و یک ماهه در شأن کارفرمایان نیست و باعث کاهش انگیزه کارگران میشود.
وی خواستار حمایت سازمان تأمین اجتماعی از کارفرمایان و کارگران شد و بر اهمیت حمایت از بخش خصوصی و کاهش بروکراسی تأکید کرد.
محمدی با اشاره به نقش وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تأکید بر رقابت و نفع عمومی، خواستار توجه کارفرمایان به عدالت در نظام پرداخت شد تا انگیزه و تولید افزایش یابد.
مصطفی طاهری، نماینده مجلس مردم زنجان و طارم نیز در این جلسه با اشاره به بحرانهای موجود در نظام بازنشستگی، پیشنهاد داد که سن بازنشستگی برای مشاغل سخت و زیانآور مورد بازنگری قرار گیرد.
وی با اینکه صندوقهای بازنشستگی با این روند در معرض ورشکستگی قرار دارند، گفت: دولت باید برای سالهای آینده تدبیری داشته باشد و لایحهای برای سن بازنشستگی ارائه دهد.
طاهری همچنین پیشنهاد داد که کارگران بازنشستهای که جایگزینی برایشان وجود ندارد با تأیید وزارت کار اجازه داشته باشند و به کار خود ادامه دهند، به شرطی که کارفرما بیمه آنها را پرداخت کند.
وی افزود: این سیاست میتواند به حل مشکل نیروی انسانی و جبران کمبود نیروی کار کمک کند.
منصور علیمردانی، نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس نیز در این جلسه با تأکید بر حفظ سلامتی کارگران، به ضرورت اصلاح تعاریف مشاغل سخت و زیانآور بر اساس شرایط محیط کار و امکانات ایمنی تأکید کرد.
وی گفت: اگر وسایل ایمنی تأمین شود، تعریف مشاغل سخت و زیانآور باید کمتر شود، چون دیگر آسیبرسان نیست.
علیمردانی اظهار کرد: تعریف جدید باید با هدف کاهش بار مالی بر کارگران و تأمین اجتماعی طراحی شود و اقدامات اساسی برای بهبود وضعیت کارکنان انجام گردد.
وی با اینکه ۵۲ درصد کارگران بازنشسته ابهر از طریق مشاغل سخت و زیانآور بازنشسته شدهاند، گفت: تعریف جدید و درست و شفاف از مشاغل سخت و زیانآور و تأثیر وسایل ایمنی روی این تعاریف میتواند به هر دو گروه (کارگران و کارفرمایان) کمک کند.