رادیو مجازی اتاق ایران : 17 خرداد 1404

یونس ژائله خبر داد:

برنامه تداوم کسب‌وکار (BCP) در اتاق تبریز تدوین شد | فعال‌سازی ظرفیت قطار تبریز–وان برای ترانزیت کالا

رئیس اتاق تبریز، مدیریت مؤثر شرایط اضطراری را لازمه تداوم فعالیت‌های اقتصادی دانست و از تدوین برنامه تداوم کسب‌وکار (BCP) در اتاق تبریز خبر داد.

30 تیر 1404 - 19:42
کد خبر : 86146
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین به نقل از روابط عمومی اتاق تبریز، یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز در یکصد و سیزدهمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی و ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت جمعی از هم‌وطنان، اظهار داشت: در این مدت، مردم ایران به‌صورت یکپارچه ایستادگی و مقاومت کردند.

وی بر ضرورت آمادگی نظام‌مند برای مدیریت شرایط اضطراری و فوق‌العاده در بخش‌های مختلف اقتصادی استان تأکید کرد و در تشریح چهار محور اصلی در مدیریت اضطرار، بیان داشت: تفویض اختیارات اجرایی به وزرا، معاونان رئیس‌جمهور و استانداران برای تسریع در تصمیم‌گیری‌ها، احصاء ساختاریافته‌ی مسائل و موانع پیش روی فعالان اقتصادی، تضمین تداوم خدمات عمومی و زیرساختی و اطلاع‌رسانی سریع و هماهنگ از طریق رسانه‌ها، چهار محور اصلی مد نظر هستند.

ژائله ادامه داد: تفویض اختیارات هیئت وزیران به استانداران و وزرا، اقدامی مؤثر برای تسریع در تصمیم‌گیری‌های اجرایی در شرایط بحران است. این مصوبه می‌تواند نقش مهمی در رفع موانع تولید، تسهیل فعالیت‌های اقتصادی و افزایش هماهنگی میان دولت و بخش خصوصی ایفا کند. اکنون انتظار می‌رود با بهره‌گیری از این اختیارات، فرآیندهای پاسخ‌گویی به مشکلات فعالان اقتصادی با سرعت و دقت بیشتری دنبال شود.

وی ادامه داد: اتاق تبریز به‌عنوان نهاد نمایندگی بخش خصوصی، با بهره‌گیری از سامانه TAC-TRADE در مرکز شتاب تبریز که امکان رصد لحظه‌ای فعالیت‌ها، تحلیل داده‌ها و ارائه‌ داشبوردهای تصمیم‌ساز را دارد، در حال ارائه خدمات پشتیبانی به ستاد شرایط اضطرار است.

ژائله با اشاره به نتایج بررسی‌ها و بازخوردهای دریافتی از بنگاه‌های اقتصادی افزود: فشارهای مالیاتی و تأمین اجتماعی، ناتوانی در تأمین ارز و چندنرخی بودن آن، قطعی مکرر برق و مشکلات تأمین انرژی، فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل و افزایش هزینه‌های لجستیکی، طولانی بودن فرآیند ثبت سفارش و ترخیص کالا، و نبود شفافیت در تخصیص تسهیلات بانکی از جمله چالش‌های جدی مطرح‌شده توسط فعالان اقتصادی هستند.

وی تأکید کرد: این موارد نیازمند پاسخ‌گویی سریع و دقیق از سوی دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط است.

تدوین پروتکل جامع در سه حوزه حیاتی

رئیس اتاق تبریز گفت: با هدف تداوم تولید و صادرات، پروتکل جامع شرایط اضطراری در سه حوزه‌ تولید صنعتی، خدمات مالی و صادرات تدوین و ابلاغ شده است. در این سند، صنایع در سه سطح حیاتی، اشتغال‌زا و کم‌ریسک طبقه‌بندی شده‌اند و برای هر گروه، سازوکارهای حمایتی ویژه‌ای تعریف شده است.

وی با تأکید بر اهمیت استمرار صادرات راهبردی در شرایط اضطرار افزود: در حال حاضر، تأمین عمده کالاهای وارداتی کشور به بنادر جنوبی و کشورهایی نظیر برزیل و اوکراین وابسته است. از این‌رو، در شرایط خاص، لازم است ظرفیت بنادر شمال کشور مورد توجه بیشتری قرار گیرد. همچنین، ارمنستان به‌عنوان تنها کشور عضو اتحادیه اوراسیا با مرز زمینی مشترک با ایران، باید به‌عنوان کریدور رسمی و طلایی صادرات استان توسعه یابد.

در همین راستا، فعال‌سازی ظرفیت قطار تبریز–وان برای ترانزیت کالا نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

تدوین برنامه BCP برای بنگاه‌های اقتصادی

وی با اشاره به تدوین برنامه‌ی تداوم کسب‌وکار (BCP) در اتاق تبریز گفت: این برنامه، الگویی ساختاریافته و بومی‌سازی‌شده است که امکان شناسایی ریسک‌ها، تعریف سناریوهای بحران، برآورد زمان بازیابی خدمات حیاتی، و تدوین اقدامات پیشگیرانه و پشتیبان را برای مدیریت مؤثر اختلالات فراهم می‌سازد.

رئیس اتاق تبریز تأکید کرد: عبور موفق از شرایط بحرانی، نیازمند مشارکت حداکثری، شفافیت اطلاعات و همکاری مؤثر میان دولت و بخش خصوصی است. اتاق تبریز با تمام ظرفیت خود در کنار فعالان اقتصادی و دولت ایستاده و برای حفظ پایداری فعالیت‌های اقتصادی در این شرایط حساس، آمادگی کامل دارد.

ژائله با اشاره به افزایش قیمت گوشت قرمز، اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی، احتمال افزایش مصرف گوشت مرغ وجود دارد؛ بنابراین باید مرغداران برای افزایش تولید تشویق و حمایت شوند.

وی همچنین با اشاره به تنش آبی در استان، خواستار تسریع در روند اجرای پروژه انتقال آب رودخانه ارس به تبریز شد.

ژائله، بارورسازی ابرها را یکی از راهکارهای مؤثر در جبران کاهش بارندگی‌ها عنوان کرد و افزود: اجرای این طرح مستلزم استقرار یک فروند هواپیمای ویژه در استان است تا به‌محض رویت ابر و ورود آن به فضای کشور، هواپیما بتواند سریعاً به محل مورد نظر اعزام شود. 

موضوعات :
در همین رابطه