رادیو مجازی اتاق ایران : 17 خرداد 1404

رئیس اتاق اهواز در جمع خبرنگاران مطرح کرد

اجرای شفاف مصوبات «حمایت از تولید پس از جنگ» برای رونق اقتصادی خوزستان ضروری است

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز، تصویب‌نامه اخیر هیات وزیران با عنوان «مصوبات حمایت از تولید پس از جنگ» را نقشه راهی برای احیای کسب‌وکارهای در کشور و به‌ویژه استان خوزستان پس از جنگ ۱۲ روزه عنوان کرد.

31 تیر 1404 - 11:20
کد خبر : 86163
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

شهلا عموری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اجرای شفاف و سریع این بسته حمایتی ضروری است تا فعالان اقتصادی بتوانند با بهره‌برداری از این فرصت، زنجیره تولید و تجارت استان را تقویت کنند اظهار کرد: این بسته حمایتی که هفته گذشته برای استمرار تولید و پایداری اقتصاد کشور در مواجهه با آسیب‌های ناشی از حملات رژیم صهیونیستی تدوین و به تصویب دولت رسید، در پنج محور کلیدی طراحی شده است.

وی ادامه داد: این بسته حمایتی قطعاً در ارتقای تاب‌آوری اقتصاد استان و رفع موانع تولید و خدمات تأثیرگذار خواهد بود.

خوزستان در نقش محوری تولید ملی

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان تصریح کرد: خوزستان به‌عنوان قطب صنعتی و اقتصادی کشور، با بهره‌مندی از این بسته حمایتی می‌تواند نقش محوری خود را در زنجیره تولید و صادرات ملی تقویت کند.

وی از فعالان اقتصادی خواست تا با هماهنگی با اداره کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان و اتاق اهواز، از این فرصت برای عبور از چالش‌های اخیر استفاده کنند.

بر اساس اعلام رئیس اتاق اهواز، این بسته حمایتی در ۳۴ بند و در پنج حوزه مالی، تأمین مالی، ارز، زیرساخت و بازرگانی تدوین شده و بر پشتیبانی از تولید، تأمین نیازهای اساسی و حفظ معیشت خانوار تمرکز دارد.

کاهش فشار مالیاتی و بیمه‌ای

عموری در خصوص حمایت‌های مالی و مالیاتی اعلام کرد که بسته حمایتی دولت فشارهای مالیاتی و بیمه‌ای را برای واحدهای تولیدی کاهش می‌دهد.

وی توضیح داد: واحدهای بدون بدهی مالیاتی در سال ۱۴۰۲ می‌توانند گواهی موقت یک‌ماهه دریافت کنند و مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی تا پایان شهریور ۱۴۰۴ تمدید شده است.

رئیس اتاق اهواز افزود: پرداخت مالیات عملکرد پیش از سررسید از یکم تیر ۱۴۰۴ مشمول کسر چهار درصد مالیات به‌صورت روزشمار خواهد بود.

بر اساس گفته‌های عموری، توقف یک‌ماهه اقدامات حقوقی و اجرایی در حوزه مالیات و تأمین اجتماعی و تمدید پوشش بیمه کارگران برای کارفرمایانی که توانایی پرداخت حق بیمه ندارند، از دیگر تسهیلات این بخش است.

وی تاکید کرد: این اقدامات به واحدهای کوچک و متوسط خوزستان کمک می‌کند تا ثبات مالی خود را حفظ کنند.

تأمین نقدینگی صنایع کلیدی

رئیس اتاق اهواز با اشاره به اهمیت تأمین نقدینگی برای صنایع کلیدی استان، بیان کرد: بانک مرکزی موظف شده است سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و خدماتی اولویت‌دار، به‌ویژه در مناطق آسیب‌دیده را تأمین کند.

عموری ادامه داد: این بسته شامل تنفس یا تمدید تسهیلات بانکی قبلی، رفع موقت محدودیت‌های ناشی از چک‌های برگشتی، تمدید دوماهه مصوبات اعتباری و تأخیر در طبقه‌بندی بدهی‌های بانکی تا سه ماه پس از عدم وصول است.

وی تصریح کرد: این تسهیلات برای صنایع فرصتی به منظور بازسازی و تداوم تولید را فراهم می‌کند.

تمدید مهلت تعهدات ارزی

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان با اشاره به نقش محوری این استان در صادرات غیرنفتی، به تسهیلات ارزی این بسته اشاره کرد و گفت: مهلت رفع تعهد ارزی برای صادرکنندگان و واردکنندگان تا پایان تیر ۱۴۰۴ به مدت یک ماه تمدید شده و محدودیت‌های بانکی مرتبط با بازگشت ارز صادراتی به مدت سه ماه معلق خواهد بود.

وی افزود: این حمایت‌ها به صادرکنندگان محصولات تولیدی کمک می‌کند تا با سهولت بیشتری به فعالیت ادامه دهند و زنجیره صادرات استان را تقویت کنند.

تأمین پایدار انرژی و تسهیل ترانزیت

به گفته عموری، تأمین پایدار برق، گاز و فرآورده‌های نفتی برای واحدهای تولیدی، تعیین ۱۰ مرکز لجستیکی برای ترانزیت کالاها و تمدید خودکار مجوزهای کسب‌وکار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ از مهم‌ترین اقدامات در حوزه زیرساخت است که دولت برای حمایت از کسب و کارها برنامه ریزی کرده است.

عموری اظهار کرد: تأمین انرژی پایدار برای صنایع انرژی‌بر خوزستانو تسهیل ترانزیت از بنادر، به حفظ زنجیره تولید و صادرات استان کمک خواهد کرد.

ترخیص فوری کالاها از گمرک

در حوزه بازرگانی، عموری توضیح داد: ترخیص ۹۰ تا ۱۰۰ درصدی کالاهای موجود در گمرک، به‌ویژه مواد اولیه و ماشین‌آلات، بدون نیاز به کد ساتا، ثبت سفارش بدون انتقال ارز برای کالاهای اولویت‌دار، تمدید دوماهه کارت‌های بازرگانی و تعلیق استفاده از شناسه کالا برای واردات تا دو ماه، از تسهیلات این بسته است.

وی افزود: این اقدامات به بازرگانان خوزستانی در بنادر کلیدی کمک می‌کند تا زنجیره تأمین مواد اولیه را تقویت کرده و تجارت استان را رونق ببخشند.

رئیس اتاق اهواز با تاکید بر ضرورت اقدام سریع در راستای اجرای این بسته حمایتی دولت در استان خوزستان تصریح کرد: فعالان اقتصادی استان باید از این فرصت به منظور احیای کسب‌وکارهای خود استفاده کنند.

عموری تصریح کرد: هماهنگی با اداره کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان و اتاق اهواز برای ارائه درخواست و بهره‌مندی از تسهیلات این بسته ضروری است.

وی در پایان افزود: واحدهای تولیدی و خدماتی می‌توانند درخواست‌های خود را به سازمان صمت ارائه کنند تا در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید بررسی شود. اتاق اهواز نیز آماده ارائه مشاوره برای استفاده بهینه از این بسته است.

موضوعات :
در همین رابطه