پیشگیری و کنترل ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان محور نشست تخصصی اتاق اصفهان با حضور رئیسکل سازمان دامپزشکی این استان بود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق اصفهان با تأکید بر اینکه برای پیشگیری و کنترل ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان نیاز به یک روایت مشترک داریم، گفت: تعامل و همافزایی در کنار یک هدف مشترک و داشتن یک استراتژی مناسب میتواند از بروز مجدد ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان پیشگیری و خسارات ناشی از آن را کاهش دهد.
حمیدرضا قلمکاری بابیان اینکه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سال گذشته بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان به اقتصاد استان اصفهان خسارت وارد کرده است گفت: با استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای اتاق بازرگانی میتوان چالشها، معضلات و راهکارهای مدیریت این بیماری را در جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مطرح و پیگیری کرد.
قلمکاری با اشاره به روابط عمیق کمیسیون کشاورزی، آب و محیطزیست اتاق اصفهان با دانشگاهها، اتحادیهها، سازمان دامپزشکی و جهاد کشاورزی گفت: این کمیسیون میتواند کانونی برای تجمع آرا و نظرات همه نهادهای درگیر با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان باشد.
وی مشکل شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را مشابه با مشکلات حوضهی آب ریز زایندهرود دانست و اضافه کرد: نبود یک روایت مشترک از مشکل ایجادشده موضوعی است که هم در زایندهرود و هم در آنفلوانزا وجود دارد و این امر مانع از رسیدن به یک راهکار و نتیجه مطلوب میشود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق اصفهان دست برداشتن از واگرایی و رسیدن به همگرایی را استراتژی مناسب و اولیه برای حل مشکلات عنوان و تأکید کرد: در خصوص آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نیز باید همگرایی را مدنظر قرارداد و با تعامل و همافزایی از ایجاد خسارتهای جدید جلوگیری کرد.
قلمکاری بابیان اینکه ظرفیتها و اختیارات اتاق اصفهان میتواند در تسریع روند رسیدگی به این موضوع مثمرثمر باشد، گفت: این کمیسیون به دلیل روابط عمیقی که با اتحادیهها، تولیدکنندگان، سازمان دامپزشکی و جهاد کشاورزی دارد، میتواند کانون تجمع آرا و نظرات نهادهای مختلف پیرامون این موضوع باشد و مسائل مطرحشده را در شورای گفتگوی دولت و بخشخصوصی ارائه و پیگیری کند.
خطر شیوع دوباره آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وجود دارد
رئیس سازمان دامپزشکی استان اصفهان بابیان اینکه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک معضل بینالمللی است، افزود: شیوع گستردهی این بیماری در همه کشورهای اروپایی (بهجز نروژ) مؤید این موضوع است و شناسایی بیش از ۵۰۰ کانون آلوده به آنفلوانزا در آلمان تنها در سال ۲۰۱۷ نشان از قدرت این ویروس دارد.
شهرام موحدی با اشاره با اقدامات گسترده انجامشده برای کنترل این بیماری در استان اصفهان گفت: سازمان دامپزشکی تنها یک قطعه از پازل کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بود و سایر قطعات توسط سازمان جهاد کشاورزی، اتحادیهها و تولیدکنندگان تکمیل شد.
رئیس سازمان دامپزشکی استان اصفهان با تأکید بر اینکه ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هنوز هم در طبیعت وجود دارد، اظهار داشت: برای مقابله با این ویروس باید همیشه یک گام جلوتر بود اما متأسفانه ما در حال حاضر صدگام عقبتر هستیم.
موحدی ساختار نادرست و متراکم مرغداریها و مراکز تولید فاقد مجوز را از مهمترین عوامل گسترش این بیماری دانست و ادامه داد: اصلاح این ساختار و برخورد مناسب با متخلفان نیازمند مشارکت کمیسیون کشاورزی، آب و محیطزیست اتاق بازرگانی، اتحادیهها و تولیدکنندگان است.
وی عدم مشارکت و حمایت از سازمان دامپزشکی در معدومسازی پرندگان مبتلابه این بیماری را از دیگر مشکلات کنترل این بیماری دانست و اضافه کرد: اگرچه قوانین و آییننامهها وظیفه هر بخش و هر دستگاه را هنگام بروز ویروس آنفلوانزای حاد پرندگان مشخص کرده است اما در عمل کمتر به این قوانین اعتنا میشود.
مشکلاتن مرغداریها
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان اصفهان گفت: کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی در ستاد نجات زایندهرود نشان داده است که میتواند نقش اثرگذاری را ایفا کند. به همین خاطر درصدد هستیم تا مشکلات و چالشهای صنعت دام و طیور را از طریق این کمیسیون پیگیری کنیم.
ایرج حیدری صادرات مرغ، کمیت و کیفیت واکسنها، مدیریت عرضه و تقاضا، قیمت تضمینی و حمایت و پشتیبانی را از مهمترین مشکلات مرغداران دانست و گفت: بسیاری از این مشکلات باید در سطح کشور مطرح شود و اتاق بازرگانی بهعنوان مشاور قوای سهگانه میتواند این موارد را به سطوح بالای مدیریتی انتقال دهد.
حیدری ضمن تقدیر از اقدامات انجامگرفته توسط سازمان دامپزشکی و جهاد کشاورزی در رابطه با کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گفت: اگرچه اقدامات انجامگرفته اقدامات مثبت و اثرگذاری بوده است اما مدیریت بحران استان نیز باید در این زمینه ورود کرده و در پیشگیری به تولیدکنندگان کمک کند.
ستاد بحران استان برای کنترل آنفولانزای فوق حاد پرندگان وارد میدان شود
مدیرعامل اتحادیهی مرغ تخمگذار اصفهان بابیان اینکه اتحادیهها حلقهی اتصال تولیدکنندگان و دستگاههای دولتی هستند، گفت: در حال حاضر اتحادیهها نسبت به دهه گذشته فعالتر شدهاند و توجه به آنها میتواند این حلقه اتصال را مستحکمتر کند.
شهابالدین افضل، آموزش مستمر، نظارت و بازرسی، تسهیل در صادرات، تجهیز و تأسیس تشکلها، حذف واسطهها، معافیتهای مالیاتی و برخوردهای مختلف با یک نوع جرم توسط قوهی قضاییه را از مهمترین اولویتها دانست و افزود: اتاق اصفهان میتواند با ورود به این مسائل و مطرح کردن آنها با مسئولان ذیربط گام مهمی را در رفع مشکلات مرغداران بردارد.
افضل با انتقاد از عملکرد ستاد بحران استان اصفهان در خصوص مواجهه با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گفت: سازمان دامپزشکی استان اصفهان در زمان شیوع ویروس آنفلوانزا شبیه به یک سرباز بدون اسلحه بود که تمام مسئولیتها را به دوش میکشید و در این میان از پشتیبانی ستاد بحران و استانداری خبری نبود.
وی در ادامه گفت: مشکل آنفلوانزای فوق حاد را بهخوبی میشناسیم و راهحلهای عبور از آن را میدانیم. بهتر است از امروز وارد میدان عمل شویم و برای پیشگیری گام برداریم.
تصویب امضاء دو تفاهمنامه و تصویب طرح ملی گندم
در پایان این جلسه امضاء تفاهمنامه میان کمیسیون کشاورزی، آب و محیطزیست اتاق بازرگانی اصفهان با سازمانهای دامپزشکی و جهاد کشاورزی استان تصویب شد.
همچنین در برنامهی پایانی پانزدهمین نشست کمیسیون کشاورزی، آب و محیطزیست اتاق بازرگانی از حسین شاه نظری کشاورز نمونه و ابداع کنند روش کشت گندم بهصورت ردیفی و آبیاری تیپ، تجلیل و این روش برای تبدیلشدن به یک طرح ملی در دستور کار کمیته دانش و فناوری قرار گرفت.