رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

یادداشت عضو کمیسیون حمایت قضایی و مالکیت فکری اتاق ایران

6 پیشنهاد برای تامین زنجیره دارو در شرایط بحران

عباس کبریایی‌زاده عضو کمیسیون حمایت قضایی و مالکیت فکری اتاق ایران و فعال صنعت دارو، در یادداشتی به ارایه پیشنهادهایی در خصوص تامین زنجیره دارو در شرایط فعلی پرداخته است.

عباس کبریایی‌زاده

عضو کمیسیون حمایت قضایی و مالکیت فکری اتاق ایران و فعال صنعت دارو
15 مرداد 1397 - 10:32
کد خبر : 14711
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

متأسفانه شاهدیم سیاست‌ها و اقدامات نسنجیده و لحظه‌ای بانک مرکزی که نشان از سردرگمی مسئولان در مدیریت شرایط پیش‌رو است برای کشور و به‌خصوص زنجیره تأمین داروی مردم مشکلات زیادی را ایجاد کرده است. حاصل این سیاست‌های نسنجیده و خلق‌الساعه مختل‌کردن زنجیره تأمین داروی مورد نیاز مردم به‌خصوص در ماه‌های آینده خواهد بود. به همین دلیل راهکارهایی برای عبور از این شرایط پیشنهاد می‌شود:

  1. اولین اقدام در شرایط پیش‌رو و تحریم‌های احتمالی، کوتاه‌کردن سلسله‌مراتب تصمیم‌گیری و ایجاد ساختاری چابک است که مدیران شرکت‌های تولیدی و وارداتی اعم از مدیرعامل و مسئول فنی مشترک، بسیاری از مسئولیت‌ها را بپذیرند و سلسله‌مراتب صدور مجوزها در اداره دارو کوتاه شود. به دلیل اینکه ساختار تصمیم‌گیری در اداره دارو بلند و بسیاری از امور غیرضروری به کارشناسان و مدیران اداره دارو واگذارشده است، باعث شده طول مدت دوره تصمیم‌گیری طولانی، روابط به‌جای ضوابط حاکم و فساد ناشی از روابط تعیین‌کننده باشد. بنابراین در شرایط حاضر، درگیرکردن مدیران عامل و مسئولان فنی در پذیرش مسئولیت‌ها و چابکی زنجیره تأمین بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
  1. کمیته‌هایی نظیر کمیته تحریم، تخصیص ارز و... باید به ظرافت‌ها و حساسیت‌های زنجیره تأمین دارو آگاه باشند، مبنی بر اینکه از زمان اقدام تا تأمین مواد برای تولید شرکت‌ها و یا واردات داروی ساخته‌شده حداقل شش ماه زمان نیاز دارند. زمان موردنیاز برای زنجیره تأمین دارو به دلیل مشکلات ناشی از نقدینگی، تحریم‌های بانکی و.... هم‌اکنون نیز بسیار طولانی و شکننده شده است.
  2. اصل وحدت فرماندهی اساسی‌ترین اصل در شرایط حاضر برای چابک کردن زنجیره تأمین است. بنابراین مسئولان سازمان غذا و دارو باید اصرار داشته باشند که تمام اختیارات فرماندهی در شرایط حاضر را در اختیار داشته باشند، در غیر اینصورت نمی‌توانیم شاهد پاسخگویی موثر و مسئولانه باشیم.
  3. پیشنهاد می‌شود زمینه همکاری با کشورهای اروپایی که با آمریکا روابط تجاری زیادی ندارند، بررسی شود و برای روابط بانکی و تأمین مواد با این‌گونه کشورها بیشتر کار شود. کشورهای اروپای شرقی و برخی کشورهای اروپای غربی در زمینه برای همکاری مشترک پیشنهاد می‌شوند.
  4. پیشنهاد می‌شود گشایش اعتبار با روبل نیز برای صنعت دارو مجاز شود چراکه کشوری مانند روسیه می‌تواند کانال انتقال پول باشد.
  5. برای واردات داروهای فوریتی نباید دچار شتاب‌زدگی شد و امور به شرکت‌های متفرقه و فرصت‌طلب سپرده شود بلکه واردات باید توسط شرکت‌های صاحب پروانه رسمی انجام شود تا سوداگری حاکم نشود. کاری که متأسفانه در دولت نهم انجام و باعث آسیب جدی به مردم شد.
موضوعات :
در همین رابطه