رادیو مجازی اتاق ایران: 25 فروردین 1404
روزنامه همشهری

یادداشت وحید شقاقی شهری، اقتصاددان

پیامدهای مثبت و منفی اصلاحات بودجه 97

وحید شقاقی شهری، اقتصاددان، درباره اصلاحاتی که در لایحه بودجه 97 انجام شده است می‌نویسد: برخی از این اصلاحات با رویکرد آزادسازی اقتصاد در دستور کار قرار گرفته که البته می‌تواند پیامدهایی به همراه داشته باشد. ضمن اینکه برخی اصلاحات نیز مثبت بوده و می‌تواند به جلوگیری از هزینه‌کردهای غیرشفاف بودجه‌ای منجر شود.

اقتصاد کلان

گرانی بنزین و گازوئیل به بهانه ایجاد اشتغال

پیشنهاد رسمی دولت در برنامه سالانه پیوست شده به لایحه بودجه 1397، این است که بهای هر لیتر بنزین به 1500تومان و هر لیتر گازوئیل به 400 تومان برسد و منابعی از این محل صرف برنامه‌های اشتغال شود.

اقتصاد کلان

افزایش نرخ تورم با دومینوی تعدیل قیمت‌ها

علی دینی‌ترکمانی، استادیار موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی می‌نویسد: بودجه سال آینده، بودجه‌ای تورم‌زاست؛ چراکه با تعدیل قیمت‌ها بازی دومینویی میان قیمت‌ها، نرخ دلار و دستمزد شکل می‌دهد و این مساله به‌ویژه در شرایطی که بازار ارز ملتهب و انتظارات فزاینده در حال شکل‌گیری است، موج افزایش قیمت‌ها را دامن می‌زند.

اقتصاد کلان

یادداشت مهدی پازوکی، اقتصاددان

انضباط مالی در لایحه بودجه 97

مهدی پازوکی، اقتصاددان می‌نویسد: در شیوه تنظیم لایحه بودجه سال 97، که دیروز تقدیم مجلس شد، تغییراتی اعمال شده که تا حدی توانسته زمینه‌ساز پیگیری سیاست‌های کلان دولت باشد. به اعتقاد او کاهش سهم نفت در بودجه و افزایش سهم مالیات و همچنین افزایش هزینه‌های دولت کمتر از نرخ تورم و کاهش بودجه برخی نهادها و دستگاه‌ها از جمله نکات مثبت در این لایحه بودجه است.

اقتصاد کلان

رئیس کمیته کسب‌وکارهای الکترونیکی مجلس شورای اسلامی تشریح کرد

دلایل نابسامانی در فروشگاه‌های اینترنتی

تخفیف‌های صوری فروشگاه‌های اینترنتی در جمعه سیاه امسال، نشان‌دهنده عقب‌ماندگی نظام قانون‌گذاری کشور در فرایند انقلاب دیجیتال بود. پروانه مافی، نماینده مجلس دراین‌باره می‌گوید.

کسب‌وکارهای جدید

وعده آرامش در بازار کاغذ

گرانی کاغذ در روزهای اخیر با شایعه حذف ارز مبادله‌ای واردات آن، حواشی زیادی برای مصرف‌کنندگان کاغذ به‌ویژه روزنامه‌ها در پی داشته؛ اما سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی آن را رد می‌کند.

بازرگانی داخلی

ثمره ۴۰ سال تحمیل هزینه به صندوق‌های بازنشستگی

محمود اسلامیان، مدیرعامل سابق صندوق بازنشستگی کشوری، در یادداشت خود به ریشه‌یابی مشکلات صندوق‌های بازنشستگی و بحران فعلی آنها می‌پردازد. به عقیده او، وضعیت امروزی این صندوق‌ها، نتیجه 4 دهه سیاست‌گذاری غیراقتصادی در این مجموعه‌هاست که هزینه‌های هنگفتی برایشان در پی داشته است.

کار و تامین اجتماعی

یادداشت محمدعلی خطیبی طباطبایی نماینده سابق ایران در اوپک

همگرایی اوپک و غیراوپک برای مدیریت بازار نفت

محمدعلی خطیبی طباطبایی نماینده سابق ایران در اوپک، می‌نویسد: مدیریت بازار جهانی نفت که چند سالی مغفول مانده بود، از یک سال پیش با توافق تولیدکنندگان نفت اوپک و غیراوپک، دوباره در دستور کار قرار گرفته و توانسته درآمد خوبی هم نصیب تولیدکنندگان نفت کند؛ ازاین‌رو انتظار می‌رود تولیدکنندگان نفت همگرایی فعلی را حفظ کرده و توافق کاهش تولید نفت را تمدید کنند.

نفت

یادداشت سیدکمال سیدعلی، معاون اسبق ارزی بانک مرکزی

ریسک‌های نهفته در بازار طلا

سیدکمال سیدعلی، معاون اسبق ارزی بانک مرکزی در یادداشتی به عوامل تاثیرگذار در رشد اخیر بازار طلا می‌پردازد و در ادامه با تشریح نوع معاملات در این بازار، درباره ریسک‌هایی که در بطن این بازار برای سرمایه‌های خُرد مردم نهفته است هشدار می‌دهد و به آنها توصیه می‌کند وارد این بازار نشوند.

طلا و ارز

یادداشت هادی حق‌شناس، کارشناس اقتصاد مسکن

سرنوشت مسکن اجتماعی در تنگنای منابع

هادی حق‌شناس، کارشناس اقتصاد مسکن، در یادداشتی به بررسی برنامه‌های تأمین مسکن اقشار کم‌درآمد در دوره‌های مختلف پرداخته است. او معتقد است طرح مسکن اجتماعی می‌تواند بدون اینکه تبعاتی مانند طرح مسکن مهر به دنبال داشته باشد، مشکل مسکن اقشار ضعیف را برطرف کند اما فعلاً به دلیل تنگنای منابع که دولت با آن مواجه است، قابل اجرا نیست.

مسکن