رادیو مجازی اتاق ایران - 8 اردیبهشت 1403
روزنامه شرق

توسعه پایدار و تقابل بین توانستن و دانستن

نظام برنامه‌ریزی کشور چاره‌ای جز بازگشت به مسیر خردورزی و تفکر کارشناسی نخواهد داشت. این بازگشت همانا انتخاب شعار «ما می‌دانیم» به جای «ما می‌توانیم» است.

اقتصاد کلان

خلسه دلار در اقتصاد ایران

خلسه ارز ارزان جز بیماری هلندی و تولیدزدایی و رفتن جان از بدن اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸، نتیجه‌ای ندارد و اثر نشاط‌ آور آن زودگذر و موقت است.

اقتصاد کلان

عدالت برای بقا

جامعه امروز ما اگر به بقای خود می‌اندیشد، باید نابرابری‌های دردناک موجود را هرچه سریع‌تر درمان و مقدمات دستیابی به عدالت پایدار را فراهم کند.

اقتصاد کلان

حذف رانت‌ها؛ ممکن و مطلوب؟!

حذف رانت‌ها در قالب گفتار مطرح‌شده از سوی رئیس‌جمهور آینده بسیار دشوار می‌نماید و ساختار سیاسی و جناح‌بندی‌های قدرت هم اجازه چنین کاری را کمتر می‌دهند.

اقتصاد کلان

تأملی در مفهوم «عدالت پایدار»

صرف بیان شعارهای عدالت‌خواهانه از سوی احزاب و جریان‌های سیاسی نمی‌تواند دلیلی بر عدالت‌خواه بودن آنها‌ یا موفقیتشان در مسیر تحقق عدالت باشد.

اقتصاد کلان

تورم‌زدایی در 100 روز اول

اتهام بزرگ دولت دوازدهم از دید منتقدان اصولگرایش توجه به خارج به‌جای داخل بود. شهروندان منتظرند با همین تغییر که طبعا با شروع مقدمات حل مشکلات اقتصادی‌شان فراهم شود.

اقتصاد کلان

اقتصاد ما و ضرورت بازتوزیع ثروت

بخش عمده ثروت‌اندوزی در کشور در سال‌های گذشته از طریق دستیابی به رانت یا تجارت املاک بوده و فعالان اقتصادی از امکان کسب سود از طریق تجارت سالم ‌بهره چندانی نبرده‌اند.

اقتصاد کلان

رشد اقتصادی در سایه گفت‌وگوی ملی

مسیر توسعه با دشوارها و گسست‌های زیادی همراه است؛ هموار شدن این مسیر تنها با گفت‌وگوی ملی ممکن است.

اقتصاد کلان

شیرین کردن یا شور کردن؛ کدام یک؟

آنچه درباره آب سد میناب رخ داد و آن را برای بندرعباس بردند که هم به میناب لطمه وارد کرد و هم تکافوی نیاز بندرعباس را نداد.

آب

اقتصاد ما و تهدید رویکرد متوهمانه

بزرگ‌ترین خطری که اقتصاد ما را تهدید می‌کند، نه تشدید تحریم‌های ظالمانه، خشک‌سالی و نشست دشت‌ها بلکه بر صدر نشستن صاحبان چنین تفکراتی است.

اقتصاد کلان