رئیس اتاق بندرعباس بابیان اینکه تغییر الگوی کشت در هرمزگان امری ضروری است، گفت: تغییر الگوی کشت استان هرمزگان باهدف توسعه اقتصادی استان باید هر چه زودتر محقق شود.
محمدامین صباغیزاده در یازدهمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخشخصوصی هرمزگان گفت: استان هرمزگان با سطح زیر کشت حدود 160 هزار هکتار بهدلیل واقعشدن در اقلیمی با تابستانی گرم و زمستانی معتدل، شرایط کشت بسیاری از محصولات کشاورزی مانند میوههای گرمسیری را دارد که در کمتر نقاطی از کشور میتوان کشت کرد.
صباغیزاده افزود: بنابراین برنامهریزی صحیح و داشتن الگوی کشت مناسب میتواند اقتصاد کشاورزی استان هرمزگان را متحول کند.
وی خاطرنشان کرد: استان هرمزگان، بوشهر، بخشی از خوزستان و جنوب فارس بهطور سنتی تولیدکننده و تأمینکننده اصلی سبزی و صیفی (شامل گوجهفرنگی، بادمجان انواع فلفل و کدو) در زمستان است که شرایط کشت این محصولات در سایر نقاط در فضای باز مهیا نیست.
صباغی زاده گفت: در حال حاضر بسیاری از محصولات با شرایط گلخانهای در سایر نقاط کشور تولید میشوند ولی بازهم با توجه به هزینههای بالای کشت گلخانهای شرایط کشاورزی در استانی همانند هرمزگان مناسب و مهیا است.
رئیس اتاق بندرعباس افزود: تغییر الگوی کشت برخی استانهای جنوبی و افزایش بیرویه سطوح کشت سبزی و صیفی و واردات بیرویه قند و شکر بدون ملاحظه تولید داخلی شرایط اقتصادی مزارع کشت چغندرقند را در استانهای خوزستان و جنوب فارس غیراقتصادی کرد و تغییر الگوی کشت به نفع سبزی و صیفی رقم خورد و سطحی معادل یکصد هزار هکتار به سطوح زیر کشت سبزی و صیفی اضافه کرد.
صباغی زاده با اشاره به تغییر ساختار سیاسی کشورهای همسایه، اضافه کرد: مشکلات اوکراین، عدم ثبات عراق و مسائل و مشکلات صادرات به روسیه به دلیل پایین بودن استاندارد محصولات تولیدی در مزارع سبزی و صیفی و مصرف بیرویه سموم کشاورزی، امکان صادرات را بسیار محدود کرده است.
رئیس اتاق بندرعباس تصریح کرد: نتیجه این تغییرات به شکل افت شدید قیمت محصولات تولیدی و غیراقتصادی بودن کشت سبزی و صیفی در چند سال اخیر بروز کرده و آسیبشناسیهای انجامشده نشان میدهد که کشاورزانی که سالیان درازی کشت سبزی و صیفی داشتهاند و بهصورت حرفهای کشت این محصولات را دنبال کردهاند تنها راه نجات خود را در اصرار به کشت این محصول میبینند و این مقوله صدمههای سنگینی به اقتصاد کشاورزی استان زده است درصورتیکه تغییر الگوی کشت هدفمند تنها راه نجات از این معضل است.