رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

رئیس اتاق بندرعباس در مراسم روز ملی صادرات

صادرکنندگان انگیزه می‌خواهند نه وعده‌هایی که محقق نمی‌شود

محمدامین صباغی زاده رئیس اتاق بندرعباس معتقد است: رشد و توسعه پایدار صادرات غیرنفتی زمانی معنا و مفهوم واقعی پیدا می‌کند که بدانیم در چه صنایعی و روی چه محصولاتی سرمایه‌گذاری کنیم که در سطح جهانی بازار پذیر، مشتری‌پسند و رقابتی باشند.

22 آبان 1395 - 09:48
کد خبر : 5243
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

محمدامین صباغی زاده در بیستمین همایش روز ملی صادرات در استان هرمزگان با حضور مقامات کشوری و استانی سخنرانی کرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس گفت: صادرکنندگان در حال حاضر به انگیزه و دلگرمی نیاز دارند نه وعده‌هایی که تحقق آن‌ها در هاله‌ای از ابهام باقی‌ می‌ماند.

محمدامین صباغی زاده گفت: تولید محور اصلی پیشرفت و توسعه است و افزایش تولید، باعث افزایش اشتغال و درآمد ملی و افزایش صادرات و واردات می‌شود ازاین‌رو با توجه به اهمیت بسیار صادرات، دولت باید بستری مناسب را برای هرچه بهتر اجراشدن این مهم فراهم کند.

وی افزود: از عواملی که باعث افزایش صادرات می‌شود می‌توان به معافیت‌های مالیاتی، اعطای تسهیلات، رفع مشکلات مربوط به گمرک و سیاست‌های حمایتی دولت از صادرکنندگان و سرمایه‌گذاران اشاره کرد.

صباغی زاده ادامه داد: همچنین با ارتقای بسته‌بندی محصولات و معرفی برند مخصوص در بازار و افزایش کیفیت کالاها نسبت به کالای مشابه خارجی می‌توانیم جهش صادراتی داشته باشیم و از طرفی وجود قوانین محدودکننده برای واردات پیامدهای منفی برای اقتصاد دارد که می‌توان به شکل‌گیری اقتصاد زیرزمینی و قاچاق کالا که تبعات آن ضربات سنگینی را به بدنه تولید داخلی وارد می‌کند، اشاره کرد.

وی تأکید کرد: به بیان ساده هر کشوری که بخواهد روی پای خود بایستد باید تولیدات داخلی خود را در عرصه بین‌الملل به رقابت بگذارد تا به هدف اصلی خود برسد و این‌همه جز با صادرات پایدار میسر نمی‌شود گرچه صادرات و توسعه اقتصادی مبتنی بر صادرات در هر کشور به مجموعه رویکردها، قوانین و برنامه‌ریزی توسعه صادرات یک کشور وابسته است اما چگونگی اجرای این قوانین در صادرات به‌مراتب نقش مهم‌تری دارد.

صباغی زاده در بخش دیگری از سخنانش افزود: رشد و توسعه پایدار صادرات غیرنفتی زمانی معنا و مفهوم واقعی پیدا می‌کند که بدانیم در چه صنایعی و روی چه محصولاتی سرمایه‌گذاری کنیم که در سطح جهانی بازار پذیر، مشتری‌پسند و رقابتی باشند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس تأکید کرد: در تمامی کشورهای دنیا مرکز به‌عنوان مرکز اعتبارات صادراتی وجود دارد که برای افراد صادرکننده اعتبارات صادراتی تأمین می‌کند تا صادرکنندگان بتوانند کالاهایی را با پرداخت تضمین لازم به کشور خریدار به‌صورت مدت‌دار بفروشند درحالی‌که در کشور ایران چنین مرکزی وجود ندارد و تنها صندوق توسعه صادرات موجود است که آن‌هم فرآیندش به‌قدری پیچیده و محدوده‌اش آن‌قدر اندک است که عملا ً نمی توان از آن توقع یاری داشت.

صباغی‌زاده افزود: یکی از مهم‌ترین تدابیر دولت به‌منظور حمایت از صادرات در سال‌های گذشته به‌کارگیری تشویق‌های صادراتی بود. وعده‌ای که به‌ظاهر از آن صحبت و گویا در عمل به دست فراموشی سپرده‌شده است.

وی اضافه کرد: در نظر گرفتن تشویق‌ها و امتیازات برای بهبود صادرات امری لازم و ضروری است اما به‌تنهایی کافی نیست این حوزه بیش‌ازپیش از اینکه نیازمند مشوق باشد نیازمند اعتبارات بانکی است.

رئیس اتاق بندرعباس افزود: دولت باید یارانه‌ها را همان زمانی که افراد به انجام صادرات مبادرت می‌کنند به آن‌ها پرداخت کند زیرا تأخیر در یارانه و یا عدم پرداخت آن انگیزه صادرات را از صادرکننده می‌گیرد.

در همین رابطه